Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når skal man innse at det kanskje ikke går lenger. Og gi slipp.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når skal man innse at det kanskje ikke går lenger. Og gi slipp.

sep 12 2020 - 03:18
Beklager langt innlegg. Men jeg vet ikke hvem andre jeg kan snakke om dette problemet med. Jeg er rådvill og desperat.

Jeg har en kjæreste. Vi har vært sammen siden tidlig 2019. Alt var fantastisk og han var drømmemannen helt til jeg fikk en dårlig følelse ved juletider som ikke ga seg. Så jeg spurte han og i følge han var alt bra. Den dårlige følelsen gikk ikke bort så jeg gjorde noe jeg vanligvis aldri ville gjort. Jeg så på telefonen hans. Da fant jeg ut at han hadde flørtet, sextet, sendt og mottatt ganske grove bilder fra en del andre kvinner helt siden vi ble et par. Samtidig som han hadde behandlet meg ganske dårlig en del mnd før jeg fant det ut. Og jeg tenkte at det var pga at han var sliten.

Han fikk beskjed om å dra og det gjorde han. Han ble sint og la skylden på meg. Han fikk en del dager hvor jeg ignorerte han, selv om det var vanskelig for meg. Hvorpå han unnskyldte seg og ville snakke for å gjøre opp. Vi ble samme igjen. Da lovet han at han aldri skulle gjøre det igjen, for han skjønte at det ikke var akseptabelt og kuttet kontakt med samtlige andre damer.

Vi hadde det veldig fint en god stund, men så skjedde det igjen. Og samme runddansen. Jeg tilga han igjen etter en stund for jeg hadde utrolig sterke følelser for han. Igjen kom løftet om at han ikke skulle gjøre det igjen.

Tiden gikk og nå sitter jeg med et dilemma som både er utrolig vondt for meg og barna. (De har ikke blitt innblandet).
Har tilgitt han 4 ganger fra før. Denne gangen snappet han med ei jente og sa han ville bli med henne på en tur for å få slappet av (fikk ikke følelsen av at det var noe seksuelt i bildet) men det jeg reagerte veldig sterkt på var at han beroliget henne om at hun ikke skulle bli stresset pga meg og at jeg skulle bare ta meg en bolle for tillit var viktig i et forhold. Han forsvarte henne men ikke meg. Slik har det alltid vært at han har tatt dems parti og ikke mitt. Han skrev også andre veldig lite hyggelige ting om meg. Noe jeg også reagerte på for jeg har stilt opp for han, støttet han og tatt meg av han siden dag én.

Han hadde også ringt og pratet med en av de tidligere damene og lagret nr hennes på et helt annet navn...

Når jeg konfronterte han med dette sa han at han bare snakka tull med henne for å få henne til å føle seg bedre siden hun var lei seg og at han aldri egentlig hadde planer om å dra til henne.
Og at han skulle konfrotere den andre dama fordi hum hadde sendt en mld som provoserte han. Og han visste jeg ville bli sint om jeg så nr hennes.

Jeg er sliten av at han hele tiden gjør slike ting mot meg men samtidig sier at han elsker meg og er evig takknemlig for at jeg er der for han. Og jeg vet at han har aldri tidligere har hatt et slikt forhold hvor han har blitt respektert og hatt noen som bryr seg så mye slik jeg gjør. Han sliter med ptsd, adhd og dårlig impulskontroll. Og jeg føler fortsatt sterkt for han.

Og igjen kom løftet om at han skulle bevise at han var verdt det. At jeg fortjente en som tok meg i forsvar og passet på meg slik en ordentlig kkæreste skal. Men jeg kjenner jeg er rimelig sliten nå og vet ikke hvordan jeg skal sette begrensninger eller hvordan jeg kan vite at han faktisk snakker sant...

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg har ikke tillit eller respekt for han lenger.. Men hjertet mitt vil ikke gi slipp. Jeg vil at det skal fungere, at han kan bli den han gir utrykk for å ville bli. Han har også en forferdelig tung tid hvor han sliter veldig. Men jeg er så lei av å bli såra.
Avatar

Det er ikke lett, men...

sep 12 2020 - 15:49
Du må nok ta et valg.
Jeg forstår at du er glad i denne mannen, og han har sikkert også mye bra ved seg. Det har de fleste. Men akkurat denne siden ved han er det lite sannsynlig at du kan endre på.

Dere har gått noen runder på dette, og hver gang har det blitt gitt løfter om at ting skal endre seg. Hver gang har de blitt brutt. Og hvis du kjenner etter - hver gang har tilliten krympet, og forholdet mellom dere har blitt litt mer ødelagt. Du kommer nok aldri til å stole på endringen, og beklager å si det - det bør du ikke heller. For selv om han er mye fint, så er han også dette. Han har vært slik siden dere ble sammen, og sikkert også før det. Dette er også han.

Det er ikke slik at det eneste svaret er å gå, det må du kjenne på selv. Men uansett om du blir eller går, så bør du nok godta situasjonen. Blir du, så må du akseptere at det er slik han er, dette gjør han, og det er greit for deg. Om det er vanskelig for deg, så vil du på sikt få det mye bedre om du går. Ha vondt litt, eller ha vondt lenge.

Det er en vanskelig situasjon dette her, det å skulle ta en beslutning som endrer hverdagen til noe fremmed - det er tøft. Men jeg vet jeg ikke ville klart å godta en sånn behandling, og jeg tror egentlig ikke du vil klare det heller. Ikke i lengden, for dette går innpå deg.
Dette var antagelig ikke det svaret du ville ha, men det var et ærlig svar. Jeg håper det hjelper deg. Ønsker deg lykke til.

Avatar

Re: Når skal man innse at det kanskje ikke går lenger. Og gi slipp.

nov 22 2020 - 12:57
Jeg står selv i en slik situasjon som gjør at jeg egentlig ikke er den rette til å snakke. For jeg blir selv dårlig behandlet og likevel klarer jeg ikke å gå. Jeg vet jo at man burde gå, man burde bli behandlet bedre. Og likevel klarer jeg ikke. Så mitt råd, om du klarer det. Så gå. Du føler deg nok bare mer verdiløs hver gang, og jeg tror det blir vanskeligere å gå for hver gang du ikke gjør det.
Til forsiden