Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når alt er kaos av følelser og valg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når alt er kaos av følelser og valg

juni 26 2018 - 04:26
Jeg vet ikke hva jeg vil med livet. Jeg er forvirra. Vet ikke hva meninga er og jeg har ingen mål eller mening med livet.

Synes det er altfor mye valg. Vet ikke hvor jeg skal bo. Vet ikke hva jeg vil. Jeg sliter veldig med å ta valg. Hva skal jeg gjøre hver dag?

Bare det å vite hva jeg skal spise til middag er veldig vanskelig. Skal jeg spise pannekaker eller grøt eller kjøtt eller pasta? Bare sånne uvesentlige valg om jeg skal gå til venstre eller høyre på tur med hundene er vanskelig å vite.

Eller hvor jeg skal handle mat. Eller hvilket kjøpesenter jeg skal dra til. Eller i hvilken butikk. Hva slags klær liker jeg? Hva skal jeg kjøpe? Jeg føler meg aldri vell i noe og føler meg stygg og fæl i alle klær og sko og alt. Og når jeg kjøper noen klær så angrer jeg uansett siden jeg aldri føler meg komfortabel i noe. Stygg alltid. Hater meg selv.

Hva slags shampoo skal jeg kjøpe? Balsam? Ja alt er ett problem og vanskelig valg og jeg blir gal og sprø av det for uansett hva jeg tenker så vet jeg ikke. Når sånne små valg blir kjempevanskelig for meg. Hvordan skal jeg klare livet da?

Jeg finner ikke meg selv. Føler jeg er som en forvirra tenåring som ikke vet hva jeg vil med livet eller noe og jeg er snart 40 år. Hvem er jeg egentlig? Hva vil jeg med livet?

Sånn som nå er klokka halv fem og jeg har ennå ikke lagt meg fordi jeg får aldri bestemt meg for når jeg skal legge meg. Da blir jeg bare sittende på Internett. Og utsetter og utsetter. Fordi jeg vet jeg skal pusse tennene og sånne små ting er så kjedelig og det føles som ett stort ork. Og når jeg bare utsetter og aldri vet så blir jeg bare veldig forvirra og forstyrra.

Jeg vil flytte men jeg vet ikke hvor jeg vil flytte. Jeg vet ikke hvor jeg vil bo. Fordi jeg føler meg aldri hjemme noen steder uansett hvor jeg bor. Jeg trives ikke der jeg bor nå men hva gjør jeg egentlig? Jeg trives jo ikke i livet så uansett hvor jeg bor så blir det galt siden jeg aldri føler meg hjemme.

Jeg er heller aldri trygg. Og siden jeg aldri er trygg så er livet veldig uforutsigbart og sårt og vanskelig å leve. Fordi ett helt liv i konstant angst, nervøsitet, valg, uforutsigbare valg og atter valg og masse uvensentlige valg som jeg tenker på i timesvis blir jeg bare enda mere gal av.

Jeg kommer heller aldri frem til noe heller av å tenke og å tenke og å tenke på hva jeg vil i livet. Jeg er så forvirra og forstyrra og alt er bare kaos i hodet mitt og jeg blir bare enda mere stressa av livet. Har så mye indre stress og uro.

"Følge magefølelsen!" heter det jo men når magefølelsen kun skriker angst angst angst og hjelp hjelp hjelp og redd redd redd og bare masse vonde følelser så er det umulig å vite noe som helst. Jeg er så usikker på meg selv. Jeg er kjempeusikker på meg selv. Usikker på hva jeg vil.

Redd for fremtiden fordi hva bringer fremtiden egentlig når fremtiden kun er i frykt og redsel og fortvilelse og alt er håpløst forvirrende og alt er kaos inne i meg. Masse indre uro som aldri roer seg. Den indre uroen bare bygger seg oppover og oppover og oppover siden jeg aldri får til noe.

Jeg er misslykka og udugelig og jeg klarer ikke livet helt. Jeg har så altfor mye følelser og nervøsitet inne i magen min at jeg skjelver innvendig akkurat som en skjelvende seigmann.
Avatar

Re: Når alt er kaos av følelser og valg

aug 9 2018 - 01:25
Når jeg leser innlegget ditt virker det ikke som du nødvendigvis har vanskeligheter med valg. Det virker mer som det bunner i at du er usikker på deg selv. Det går ofte utover andre deler av livet ditt. Det å vite at man tar riktig valg, kan få til ting osv. Derfor tror jeg at det viktigste du kan gjøre er å jobbe med å stole mer på deg selv.

Jeg vil virkelig anbefale en bok som heter «Selvfølelse Nå» av Mia Törnblom. Den gir råd til hvordan man kan bygge opp selvfølelsen gradvis og har mange gode metoder for å få kontroll på livet. Den viser også at alle kan slite med selvfølelsen sin, uansett hvem man måtte være. Det er som en muskel man må bygge opp. Ellers så kan du finne mange videoer på YouTube der de gir råd. Hvis du søker på Self-esteem eller self confidence. Ellers kan du lese artikler eller finne blogger med folk som har vært i lignende situasjoner.

Trening er noe av det som har vist seg å ha hjulpet veldig! Det øker selvfølelsen din, energien din og gir mestringsfølelse. Det trenger ikke å være noe ekstremt, men en gåtur eller sykkeltur. Ellers så kan du prøve å finne en fritidsaktivit. Gjenoppta noe du har drevet med tidligere eller noe du har hatt lyst til å prøve lenge.

Husk også på at livet til alle mennesker består av forskjellige valg og ofte mye uforutsigbarhet. Det vil uansett være ting vi ikke kan kontrollere eller gjøre noe med. Det eneste man kan gjøre er å snu holdningen sin. Jeg har vært i samme situasjon selv og er en over gjennomsnittet nevrotisk person. Derfor har jeg lært meg avslapsningteknikker og lest om angst. Slik at jeg vet hvordan det foregår og hvordan man kan håndtere det. Det vil jeg også anbefale deg.

Av og til er det også lurt å ikke tenke: «tenk om det skjer?» Men heller: «hva kan jeg gjøre for at det ikke skal skje?» Angst er heldigvis noe man kan bli kvitt, men det krever at man jobber for det selv. Du trenger ikke å ha det sånn du har det for alltid. Du burde også tenke grunding om det er noe i livet ditt som skaper angst. Hvis du for eksempel har personer i livet ditt som påvirker deg negativt, burde du kutte ut dem. Eller om det er andre ting du kan gjøre noe med.

Det kan også være ekstremt lurt å snakke med noen om det du føler. Spesielt en terapeut som har kunnskap om angst. Det er ikke noe som gjør deg svak, som mange tenker. Det vil bare gjøre så du kommer gjennom det fortere. Etter en periode kan du slutte å gå dit og håndterer ting mye bedre. Ønsker deg i hvert fall lykke til! Og håper at noen av rådene hjelper.
Avatar

Re: Når alt er kaos av følelser og valg

aug 9 2018 - 01:35
Her står det litt om forfatteren og boken:

https://m.nettavisen.no/nyheter/--ingen-er-perfekt/3335021.html

Inne i boken ligger det forresten en del øvelser man kan jobbe med og tips, som for eksempel en egen bok man kan skrive med ting man er fornøyd med osv.
Til forsiden