Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min kjæreste kom ut... som poly

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min kjæreste kom ut... som poly

juni 15 2020 - 07:56
Heisann.

Jeg ble sammen med en fyr nylig som jeg har vært skikkelig forelsket i, vi har det helt fantastisk sammen og jeg merker jeg elsker han veldig.

Han har også sagt at han elsker meg, men så sa han noe annet.. nemlig at han er poly. Jeg er monogam og tanken på at han skal være med andre gjør vondt.

Jeg vet at en vanlig tanke er at poly handler bare om sex, og at det ikke er riktig å si men det føles sånn ut for meg når han snakket ut om hva han tenkte om forholdet. Kort å godt er han åpen for alle kvinner som er interessert. Han tenker ikke på om han er glad i dem eller ikke, men om de er pene, liker ham og vil ha sex vil han gjerne være sammen med dem.

Jeg føler meg... såret over det. En ting hadde vært om han var forelsket i andre, og den følelsen var sterk. Men det at han bare vil ha sex med alle han kan føles ut som noe annet.

Han sier han elsker meg og vil være sammen med ham, og jeg elsker ham.men vet ikke hva jeg skal gjøre. Har dere noen tips/erfaringer med dette? Kan det være han bare liker sex veldig godt og kaller det for poly?
Avatar

Re: Min kjæreste kom ut... som poly

juni 15 2020 - 09:05
Kunne skrevet og sagt mye, men sier noe kort og enkelt.

Personlig er jeg monogam. Og i et slikt tilfelle som du beskriver så ville jeg hatt det komplett jævlig.
Jeg ville ikke hatt noe tro på at vedkommende elsket meg, jeg ville ikke hatt noe tillit til vedkommende og jeg ville følt meg som en dårlig nødløsning som kan bli byttet ut når som helst.
Med andre ord ville jeg aldri kunne akseptert en slik relasjon.

Og det er min ærlige mening
Avatar

Re: Min kjæreste kom ut... som poly

juni 15 2020 - 15:12
Det er det jeg er redd for, å føle meg slik. Det går selvfølgelig begge veier, men jeg er ikke interessert i andre og det som gjør så vondt er at jeg elsker ham virkelig. Så jeg ønsker ikke å miste ham.
Avatar

.

juni 15 2020 - 16:49
Slik du beskriver ham så høres han ikke ut som en poly, men som en hedonist som ønsker et åpent forhold på sine premisser.

Jeg har ikke vært borti en slik problemstilling, men én ting vet jeg, og det er at forholdet før eller siden vil ryke hvis du innerste inne ikke ønsker et åpent forhold, og blir sjalu og uvel ved at han ligger med andre. Et åpent forhold fungerer kun hvis begge parter går 100 % inn for det. Hvis du går ufrivillig inn i et slikt forhold - pga. du er redd for å miste ham - så kommer forholdet før eller siden til å ryke.

Avatar

Re: Min kjæreste kom ut... som poly

juni 15 2020 - 17:23
Polyamori er mye mer enn kun sex, så enten er han ikke helt ærlig, eller bare usikker på den riktige definisjonen. Du beskriver ingen romantiske interesser med andre damer, så da høres han ikke polyamorøs ut spør du meg.
Det riktige å si hva han er ute etter er et åpent forhold (ha sex med andre utenfor forholdet hvor begge er enig i at det er greit).

Det positive med et åpent forhold er at man kan ha mer frihet og åpenhet i forholdet, og begge parter kan være enige om hva som er greit, og hva som ikke er greit om man sammenligner det med å gå bak ryggen på noen å være utro f.eks i et monogamt forhold, det tenker jeg svir mest og slikt kan komme som et sjokk. Så er positivt sånn sett at han er åpen med deg om det om man ser det i fra en annen vinkel.

Siden du elsker han mye, så er det nok enklere (misforstå meg rett) å prøve å akseptere de gitte forholdene fremfor å satse på at hans lyster for andre damer en dag opphører i nærmeste fremtid. Fra hans perspektiv er det ikke en bryter han kan skru av og på, det er bare hans natur og han kan ikke så mye for det at han føler det slik. Vi er alle skrudd sammen forskjellig, og hva som er feil for en, er riktig for en annen og omvendt.

Jeg prøver på ingen måte å ta hans parti, men forsøker å holde meg nøytral. Du skal heller ikke måtte ha det vondt i forholdet og kaste bort tiden din om du ikke klarer å leve med det. Det som holder deg igjen er at du elsker han, og følelsene gjør det altfor vondt til å kunne rive av plasteret å gå ut av forholdet. Kanskje om/når følelsene for han tar slutt og har utspilt sin rolle, mulig da du vil se hvor godt det er å komme seg unna og ikke la følelsene ta styringa. Jeg har selv vært i ulike forhold hvor følelsene mine tok overhånd og gjorde meg blind, så vet hvor tungt det kan være å gi slipp. Men synet du får på det hele i etterkant når følelsene er ute av bildet, det vil definitivt være annerledes enn det det var før. Det var bare mine 2 cents.
Til forsiden