Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mangel på støtte og forståelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mangel på støtte og forståelse

mai 8 2022 - 18:14
OBS! dette innlegget inneholder snakk om overgrep, omsorgssvikt og vold (ikke detaljert!)Jeg fikk nettopp en melding fra en person (1) som det er meningen at skal være der for meg. En person(1) man tenker det er naturlig at vil støtte deg, trøste deg og være der for deg. Personen(1) har en negativ reaksjon på at jeg har valgt å gå til sak mot personen(2) som utsatte meg for overgrep og vold i barne og ungdomsårene. Personen(1) skriver at h*n håper jeg har god begrunnelse for hvorfor jeg gjør dette nå fordi "alt dette" har h*n klart å legge bak seg.

Så da sitter jo jeg her og tenker at mine følelser og opplevelser og hvordan mitt liv har blitt ødelagt av alt dette ikke har noe å si, fordi h*n har klart å legge det bak seg? Det var jo ikke engang h*n som opplevde det. Det var ikke h*n som fikk sine grenser brutalt tråkket på av flere forskjellige personer. Det var ikke h*n som levde med omsorgssvikt. Hva i alle dager er det h*n skal klare å legge bak seg? Jeg har blitt bedt om å ikke respondere på meldinger som toucher innom saken, av politi og advokat, og det er helt greit fordi jeg tror egentlig ikke jeg vil respondere når det er slik vedkommende reagerer på dette. Føler at det er jeg som gjør noe galt ved å komme frem og fortelle om overgrepene som fant sted ovenfor meg og flere andre. Det gjør vondt og det er ensomt selv om jeg vet at vi er flere, men de andre har ikke samme relasjon til verken den som begikk overgrepene eller den personen som skriver til meg nå.

Ikke egentlig ute etter erfaringer eller noe sånt. Hvis du har noen om temaene så må du for all del dele dem hvis du føler det er ok for deg å gjøre det. Jeg måtte bare dele tankene mine et sted før hodet mitt eksploderer.
Avatar

Re: Mangel på støtte og forståelse

mai 17 2022 - 00:10
Hei!
Så trist å lese om det du har opplevd, og det du går gjennom nå.
Jeg synes du er veldig modig som stiller opp for deg selv, og at du krever rettferdighet både på dine egne vegne, og på vegne av de andre som opplevde det samme!.
Omsorgssvikt og overgrep er alvorlig!, og ikke noe som skal dysses ned pga. hensynet til overgriperen som har kanskje «lagt det bak seg»..! Det er ikke h*n sine behov som betyr noe her, det er dine og de andre ofrene sine! Vær sterk, ha tro på deg selv og fortsett med å holde hodet hevet, for du er en fighter og jeg heier på deg!
Lykke til og god klem til deg!!
Avatar

Krevende situasjon

mai 17 2022 - 05:14
Det må være tungt å stå i dette alene. Kan du henvende(mer) deg til de andre som har opplevd overgrep av samme person/ personer. Har du kontaktet støttesenteret mot incest, hvis dette skjedde når du var barn. Er det andre nettverk du kan finne støtte i.

Lykke til med rettssaken.
Til forsiden