Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kvinne i 20-årene sliter med selvskading og redsel for å miste sin kjære.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kvinne i 20-årene sliter med selvskading og redsel for å miste sin kjære.

juli 4 2009 - 00:41
Jeg er en kvinne i 20-årene som har hatt et vanskelig liv hittil. Mye vondt har skjedd tidligere i livet som fortsetter å spøke i underbevisstheten min. Jeg har tidligere opplevd å bli grundig utnyttet av menn - i mitt søken på omsorg og bekreftelse fra en mann - har jeg vært svært promiskiøs og dette har mange menn utnyttet. Jeg så det selv, men tok til takke med hva jeg fikk i håp om at en av dem en dag ville bli min kjæreste. I fjor traff jeg endelig den mannen som ønsket å være med meg. Vi giftet oss nylig og prøver nå å få barn. Han er helt fantastisk mot meg.
Men helt siden vi traff hverandre har jeg hatt problemer med irrasjonell adferd. Når mannen min og jeg krangler som mange par gjør, reagerer jeg på en - i mine øyne - unormal måte. Jeg blir ekstremt redd for å miste han jeg elsker. Denne følelsen blir så intens at det kjennes som jeg sprenges innvendig. Jeg vil bare forsvinne. Dette resulterer i at jeg begynner å skade meg selv - begynte på armene med saks eller barberhøvel. Når jeg ser blodet renne / jeg kjenner smerten forsvinner det vonde jeg har inne i meg. Dette har skjedd gang på gang. Ektemannen min blir så lei seg. Han blir trist når han ser kroppen min full av små sår. Og jeg forstår han så godt!

I går toppet det seg. Mannen min gikk ut for å få litt frisk luft, men hadde ikke på tld. Det endte med at jeg først kuttet meg med en barberhøvel på siden av låret, så på siden av leggen, så i ansiktet og på halsen og brystet. I dag angrer jeg noe fryktelig! Mannen min er også veldig lei seg, og klarer ikke å se på meg engang. Jeg trenger nærhet nå, men han klarer ikke å gi meg dette. På en måte gjør dette situasjonen værre. Men jeg forstår han på samme tid. Så her sitter jeg med flere risp i ansiktet og føler meg mindre begavet. Kunne så inderlig ønske at jeg aldri hadde gjort dette! I tillegg prøvde jeg å ta livet mitt i sted. jeg føler meg så tåpelig nå. Jeg er så dum! Det er slik jeg føler meg...

Hver gang han prøver å snakke med meg klarer jeg ikke å sitte stille og snakke. Følelsene farer rundt i meg, jeg klarer ikke å sitte stille. Jeg sier masse rart, gråter og holder meg for ørene samtidig som jeg sier ting til meg selv.

Jeg føler meg så alene om disse problemene. Er det noen her ute som sliter med noe av det samme? Isåfall, hvordan takler du dette...?
Avatar

Re: Kvinne i 20-årene sliter med selvskading og redsel for å miste sin kjære.

juli 9 2009 - 15:04
Har du pratat med en läkare om din självskadning? Om inte så borde du ta upp det med din fastlege och söka hjälp hos en psykolog. Att komm ur ett självskadebeteende på egen hand är mer eller mindre omöjligt, beror självklart på hur djupt i det man är. Detta är inte bra för ditt för ditt förhållande till din man, ej heller för dig själv.

Ta tag i detta nu och sök hjälp. Jag har själv varit destruktiv pga ett svårt förflutet, men jag fick hjälp innan det gick alltför långt. Du har en smärta inom dig som du måste få utlopp för, och genom samtal med en terapeut kan du lära dig att hantera de svåra minnen/känslor som dyker upp och som gör att du skadar dig själv.

Att du är rädd för att mista dina kära kan du också få hjälp med att lösa hos en terapeut. Där kan du får stöd och insikt om vad det är som utlöser din rädsla. Detta kan du komma ur, det tror jag helt och fullt på.

Anhöriga orkar inte hur länge som helst och jag antar att din man vill att du ska må bra, be han följa med dig till läkaren. Be han hjälpa dig med ett brev till en psykolog. Säg att du tappat kontrollen och att du verkligen vill och behöver hjälp.

Du är värd ett liv utan smärta och självskadning. Våga ta chansen, det kan bara bli bättre. Behöver du någon att skriva till, finns jag på min hemsida. Du klarar detta - men inte ensam. Lycka till.

Beccie.

www.veientilbake.net
Avatar

Re: Kvinne i 20-årene sliter med selvskading og redsel for å miste sin kjære.

okt 5 2009 - 21:25
Jeg føler at jeg sliter med noe av det samme som deg...
Til forsiden