Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kutte kontakt med mor?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kutte kontakt med mor?

juni 9 2019 - 23:47
Hei! Er det noen som har kuttet kontakt med mor eller en av foreldrene?

Pappa gikk bort for 4 1/2 år siden, og hjemmesituasjonen er ikke så bra. Det har skjedd flere ting og jeg føler min mor gjør at avstanden og relasjonene svekkes. Pga flere ting og at hun ikke hører etter tenker jeg på nå å kutte kontakten når jeg flytter ut
Avatar

Re: Kutte kontakt med mor?

juni 10 2019 - 01:01
Jeg kuttet kontakt med begge foreldre. Angret ikke da. Angrer ikke nå. Gjør det du føler er riktig. Tenk på deg selv. Skriver gjerne med deg om du vil.
Avatar

Hei

juli 2 2019 - 01:00
Jeg syns det bør være mye som skal til for å kutte ut sine foreldre.da bør det være alvorlige ting.man har to foreldre i denne verdenen og man bør sette pris på dem.det er kun hvis alvorlige ting skjer at jeg kan skjønne det.
Avatar

Hei

juli 8 2019 - 23:53
Interresant.så foreldrene skal ta vare på barn men når barna vokser opp så skal de tenke på seg selv.Hvis foreldre driver omsorgssvikt og alvorlige ting da kan jeg forstå at man ikke vil ha kontakt.da bør man ha minst kontakt men å si at man skal tenke på seg selv og sitt eget beste.Det eneste som kan rettferdiggjøres når det gjelder å kutte kontakt er omsorgssvikt ingenting annet.Man har ikke forpliktelser overfor foreldre som har har fått en på jorda.Kanskje er problemene i dag at man tenker altfor mye hva som er best for en selv og hva som passer en selv.
Avatar

Hei

juli 9 2019 - 23:58
Jeg bare lurer på hva er en god grunn for dere å kutte kontakt med mor el far.Jeg tenker slik hvis foreldre har gjort fæle ting og drevet med omsorgssvikt da er det fullstendig greit.men å kutte ut foreldre fordi de ikke hører etter el på grunn av uoverensstemmelser og uenigheter det er noe helt annet.Vi har kun en mor el far enten man liker det el ikke.Tenker i dag er mange veldig opptatt hva som er best for en selv og hva som passer en selv at man glemmer å ha respekt for foreldrene.Mange barn vokser opp med psykisk syke foreldre og det er aldri barnets el foreldrenes skyld.sykdom kan ramme alle.Men likevel det er ikke alle som har foreldre med psykiske problemer som kutter ut sine foreldre.Langt i fra de fleste hjelper mye de foreldrene i systemet og bryr seg om dem og stiller opp.I bunn og grunn dreier det seg om hvor mye man elsker sine foreldre.Samfunnet i dag er det noe galt med når man kun tenker på hva som er best for en selv.
Avatar

Støtter deg fullt ut

juli 13 2019 - 19:11
Jeg har selv kuttet ut kontakten med begge foreldrene mine, og har full forståelse for deg. Det at du i det hele tatt vurderer å kutte kontakten er i seg selv et sterkt tegn på at ting ikke har vært bra mellom dere. Vi mennesker knytter naturlig sterke bånd til våre foreldre eller andre omsorgspersoner når vi vokser opp, med mindre det er noe alvorlig galt i relasjonen. Å innse at begge mine foreldre er alvorlig psykisk syke, uten innsikt i egen sykdom eller i stand til å vise empati for andre, var noe av det tyngste jeg måtte gjennom i livet mitt.
Avatar

Hei

juli 13 2019 - 21:38
Hei Oleleoelo kan jeg spørre deg ser du på det at dine foreldre har skylda at de er alvorlig psykisk syke.det at du har valgt å gjøre det er noe som du selv mener er riktig men veldig mange som vokser opp med foreldre som er psykisk syke er helt motsatt tar vare på foreldre følger dem til sykehus prater med behandlere for i bunn og grunn dreier det seg om hvor mye man elsker sine foreldre.ja da kan man lett tenke elsker de meg når de oppfører seg slik på en måte så er det forståelig å tenke slik men noen ganger så må man ofre seg selv og sine behov også.for alt dreier seg ikke om å få det best mulig selv men å faktisk prøve og forstå hvorfor de er slik de er.Tviler sterkt at dine foreldre ønsker å være psykisk syke.Det fins ikke noe som heter perfekte foreldre.å være i konflikter og uenigheter over lengre tid med sine foreldre er det også mange som har det slik men å kutte ut er dramatisk og i bunn og grunn dreier det seg om man hsr hjerte til det og å gjøre slikt spesielt når foreldre sliter også.Det fins fæle foreldre også de som driver med omsorgs svikt og er forferdelige mot barna og slike foreldre er det naturlig å kutte ut men ingenting annet enn det.For det er det forferdeligste.Sykdom kan msn ikke noe for.Sliten og fortvilet over oppførselen når foreldre er slike er det mange som har det slik.Bare tenk på andre land hvor barna tar vare på sine foreldre når de blir eldre for i mange land er det faktisk selvfølge også.
Avatar

kontrollende Mor

aug 3 2019 - 23:03
Hei jeg har kuttet ut kontakten med min mor på grunn av det negative hun har påført meg og faktisk gjør enda, det tok en stund før jeg faktisk bestemte meg for det. Jeg angrer ikke. men det kommer til å ta tid før du klarer å bryte koden med å la være å ta kontakt. Jeg minner meg selv hverdag på hvorfor jeg kutta ut kontakten. Jeg angrer ikke og jeg har det mye bedre nå.
Husk at ikke noen av valgene du tar er dumme, du tar valg som er rett for deg, og ingen andre <3

Ta vare .
Hilsen Jente på 23 år Trondheim
Til forsiden