Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kontrollerende far

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kontrollerende far

juli 15 2019 - 18:14
Hei.
Jeg er for tiden på Lanzarote på besøk hos faren min. Er på den siste av to uker nå. Det er første gang jeg er her alene sammen med broren min. Jeg syntes de første dagene var fine, men nå venter jeg bare på å dra hjem. Pappa er veldig kontrollerende. Han skal vite hva jeg gjør, hva jeg spiser, hvem jeg snakker med og hva jeg sier. Han kommenterer og sier hele tiden til meg hva jeg skal eller ikke skal gjøre. Noen ganger har jeg ikke ork hverken psykisk eller fysisk til å gjøre noe. Det er ikke greit for han, da bare maser han på meg hele tiden om at jeg må gjøre noe. Ettersom jeg sliter veldig fra før, så blir dette utrolig vanskelig for meg. Han er litt sånn når han er på besøk hos oss i Norge, men da kan jeg trekke meg unna og dra ut hvis jeg trenger det. Jeg kjenner at jeg blir veldig sliten av dette og gruer meg til resten av uka. Noen som har lignende erfaring og har noen råd?
Avatar

Hei

juli 17 2019 - 04:09
Hat du fortalt faren din at du føler han er kontrollerende at du trenger fred og ro også,Litt privatliv.Når du sier du noen ganger orker ikke å gjøre noe og han vil du skal det.Hva mener du med det? Er det for eks å rydde?Det kan hende han bekymrer seg for deg.For eks om du spiser sunt og hvem du omgås.Kanskje han prøver å vise interrese for hva som skjer i livet ditt.Jeg er enig at jeg skjønner det kan oppleves kontrollerende at du ikke får puste eller at du føler deg kvalt men kan rett og slett være at han bekymrer seg.Det er også nytt for deg at du er på besøk hos han første gang i Lanzarote.jeg skjønner du gruer deg men hva med å skrive ett brev til han hvor du skriver at du føler han er kontrollerende og at det er tøft for deg at du føler han maser på deg og føler deg kvalt.Et brev kan hjelpe.Opplever broren din han kontrollerende el er han mest slik mot deg? Noen ganger kan vi oppleve noe kontrollerende som egentlig er mest bekymringer.Jeg får ofte høre hva har du spist i dag fordi mine bekymrer seg fordi jeg spiser usunt.Så det kan jo hende han mest er bekymret og at han ønsker å vise interrese for livet ditt.med tanke på at du sier han bor i Lanzarote og har vært på besøk så ser du kanskje ikke faren din så ofte kanskje har han dårlig samvittighet.Det er viktig å ha fin relasjon med foreldre og siden du er på besøk hos han sp er han jo glad i deg ellers hadde han ikke visst interrese at du kommer dit.Hva med å skrive ett brev til han å fortelle hva du føler eller si det til han men brev kan også hjelpe.For meg høres han ut som bekymret far.Noen ganger er det lett å forveksle med kontrollerende.
Til forsiden