Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærest med PTSD som ikke kan møte meg hjemme hos seg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærest med PTSD som ikke kan møte meg hjemme hos seg

nov 17 2017 - 14:18
Kjæresten min har PTSD. Vi har problem med å møtes hjemme hos henne, og at hun viser meg for venner og familie. Vi har konkludert med at en veldig sjalu og voldelig x lager problemer for hennes følelser. Flere år siden hun var sammen med x'en, og har fungert veldig bra alene på alle områder (i jobb, som mor, sosialt). Når det bare blir snakk om å møtes begynner hun å få problemer med tankene og det svartner helt for henne, hun får problem med å snakke og begynner å stamme. Hun går til psykolog, men usikker om psykologen gjør en god nok jobb.
Hva er beste måten å kommer oss videre tror dere ?
Avatar

Hei

nov 17 2017 - 15:56
Jeg har også PTSD og kjenner meg igjen i problematikken. Vil bare først si; så flott kjæreste du er som viser forståelse og ønsker å finne ut av hvordan dere kan løse dette sammen :)

Det vil jo være veldig individuelt hva som fungerer for den enkelte, alt etter hva slags type problematikk hun har. Snakker hun med psykologen sin om hvordan det blir for henne når det er snakk om at du skal være med hjem? Antagelig trenger hun å finne måter å regulere seg på slik at hun klarer å få hjernen til å skjønne at hun ikke er i fare lenger. Hvis hun vet hva som trigger henne kan hun jobbe med å finne ulike måter å håndtere disse triggerne på. Eksponere seg gradvis, til det føles trygt. Hjernen hennes må skjønne at hun ikke lenger er i fare. For min del har det handlet om å ta det gradvis og å kunne være åpen overfor kjæresten underveis. Eks, være på besøk en time, deretter to, så kanskje litt lenger, og til slutt kanskje sove over. Og hele tiden ha en åpen greie på at det er ok å si ifra hvis det blir for nære / for mye uten at den andre tar det personlig.

Vet ikke om dette var noe godt svar, jeg - men jeg håper dere finner ut av det :) Det er jo også mulig å få psykologen til å ta en parsamtale for å snakke om disse tingene, forutsatt at hun har tillatt til vedkommende.

Avatar

Takk Arianne for et nyttig og godt svar :)

nov 18 2017 - 12:57
Elsker kjæresten min og vi vil prøve å komme videre slik at jeg kan bli en "normal" kjæreste for henne som hun slipper å gjemme...

Det med å møtes gradvis, først en time, så to, osv, synes jeg var et godt tips.
Har du andre forslag på det "å finne måter å regulere seg på" ?

Vi vet ikke helt sikkert hva som trigger henne når det blir snakk om at hun kan vise seg sammen med meg på hjemstedet hennes, men vi antar at det har med at x ble lett sjalu og hun levde i konstant frykt på hvordan x'en kunne agere senere når hun kom i kontakt med andre menn... Ble ofte vold i slike situasjoner.

Har noen forslag på hvordan vi kan komme oss videre ?
Til forsiden