Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan jeg be om et bidrag i husholdningen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan jeg be om et bidrag i husholdningen?

aug 24 2022 - 11:43
Jeg er skilt og bor alene i enebolig med alle kostnader alene. Har ny kjæreste som bor hos meg annenhver uke. Hun er også skilt, men deler huset sitt med sin eksmann og deler derfor også alle kostnadene med han der. De bor der annenhver uke så ungene slipper å flytte.
Problemet mitt er at jeg sliter med å få endene til å møtes og synes egentlig hun burde bidra med litt penger siden hun faktisk bor hos meg såpass mye. Alternativet hennes ville vært å leie seg noe helt eget.
Så spørsmålet da: er det fair at hun bor hos meg gratis eller bør hun bidra med noe? I så tilfelle, hvor mye? jeg tenker at 3000 i mnd kan være ok. Er jeg på vidda eller er dette innafor? Synspunkter tas i mot med takk. Dette er et vanskelig tema og jeg liker ikke å spørre henne om dette.
Avatar

Re: Kan jeg be om et bidrag i husholdningen?

aug 24 2022 - 12:34
Om hun bor der, spiser din mat, bruker din strøm, din dysj, etc, så er det helt innafor at hun bidrar økonomisk.
Bare vær ærlig om situasjonen, så regner jeg med at hun ønsker å bidra.
Avatar

SV: Bidrag til husholdningen

aug 24 2022 - 12:58
Jeg synes absolutt at hun bør dekke de ekstra utgiftene du har til mat og drikke(de utgiftene ville hun hatt uansett), det er også rimelig at hun dekker utgiftene til den strømmen hun bruker. 3000 kroner synes jeg høres rimelig ut. Jeg synes at du bør ta opp dette med en gang, det blir helt feil at du skal betale dette!

Jeg tenker også at hvis hun måtte ha leid noe hvis det ikke var for deg, så er det faktisk heller ikke urimelig at hun bidrar med litt husleie også.
Avatar

Re: Bidrag til husholdningen.

aug 24 2022 - 14:06
I dagens samfunn må det jo være gjerne to for å bidra til livsopphold.
Det burde kjæresten din klare å se uten at du skulle måtte be om dette.
Til forsiden