Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg trenger råd...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg trenger råd...

sep 21 2010 - 00:26
Jeg er ei jente på 25 år som føler jeg har nådd bunnen totalt..
Jeg har i alle år stått på og hjulpet andre, men ikke fått noe tilbake.. Jeg er ei snill jente som sjelden klager, og pga dette så har jeg blitt utnyttet gang på gang..
Jeg er kanskje temlig naiv.. men jeg ønsker å tenke godt om alle mennesker.. Nå har jeg mistet tilliten til mennesker generelt og er egentlig møkka lei alt av mennesker..

Min mor lærte meg at jeg skal aldri ta igjen. Det beste var i følge henne, å "jatte med til dyrlegen kommer". Jeg har blitt mobbet hele barneskolen og hele ungdomsskolen. uten å ta igjen, uten å si i fra. Jeg prøvde i starte å si i fra til voksene, fordi det gjorde meg vondt, men mine foreldre valgte å overse det.

Gjennom resten av livet, til nå, har jeg blitt utnyttet uttallige ganger.. men jeg har aldri kjeftet eller blitt sint på de som har gjort meg vondt..
jeg har som regel gått i stillhet.

Nå er jeg på et punkt hvor det omtrent klikker for meg snart..
Jeg skriver ofte mailer i hodet, sinte mailer, til de som har såret meg.. Lange mailer om hvor utrolig bedritene de er, og hvor mye de har ødelagt meg som menneske.. Jeg lager de i hodet, men jeg skriver de aldri ned.. Dette plager meg enormt og jeg kan ligge en hel natt hvor jeg konstuerer disse sinte mailene i hodet..

Så hvorfor tør jeg ikke sende de? Jeg vet ikke.. det er noe med høffligheten min som stopper meg.. pluss at jeg er redd det skal slå hardere tilbake..

Jeg vet jeg må gjøre noe med det, for jeg blir snart sinnsyk..
men jeg trenger råd.. og jeg lurer på om det er flere som har det som meg..

hvis du lurer på hvordan jeg har blitt utnyttet, så har det for det meste vært penger folk har lånt.. Nå sist var det en i familien som lurte meg med et ganske stort pengebeløp..
men også utførte jobber, eller vennskap hvor "venninden" min har brukt meg..
Avatar

Re: Jeg trenger råd...

sep 21 2010 - 08:01
Hei.

Jeg var også slik...er vel litt sånn enda også.
Skal være der for alle hele tiden, være den som er snill, hjelper og alltid stiller opp. Ikke sant? Og når du håper at andre kanskje gjør d samme for deg...så skjer d ingenting. Og som du sier...til slutt blir man bare lei, sur og skuffet, og istedet for og si d vi øsnker og si, så går vi bare vår vei.

Jeg fikk bestandig høre d som barn, at d aldri skulle snakkes om d som skjedde mellom husets 4 vegger. Det førte jo til at jeg aldri sa noe til noen....men jeg var en veldig god lytter, og var der for alle.
Til slutt møtte jeg veggen....jeg hadde holdt kjeft for lenge....jeg hadde mine egene behov for og snakke..."bruke" de irundt meg. Men d var forseint.

Idag så prøver jeg og være flinkere til og si nei....men d er veldig vanskelig, blandt annet så får jeg så veldig dårlig samvittighet, og så hjelper jeg meg selv, ved og være der for hverandre. Da slipper jeg og tenke på mine egene behov...

Vet ikke om du syns at dette er så mye til hjelp.
Men sett ned foten og si NEI...du har kunn deg selv og tenke på, ikke de i rundt deg. Blir tankene vanskelige og kontrollere, så er d ingen skam i og søke hjelp.

Nemoline
Til forsiden