Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 27 2011 - 22:47
På grunn av min oppvekst med omsorgssvikt, overgrep, vold og trakasseringer.. Kan jeg fort tenke på å skade noen..


Ikke nok med det, men jeg er redd jeg kan drepe noe også.. hvis det faller meg inn når jeg ikke er meg selv..
Jeg er redd meg selv når jeg tenker på at jeg kan det.. Veldig redd..
Jeg vil ikke dette..Men klarer ikke å kontrollere meg når jeg er som værst...

Jeg sliter..
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 14:37
Kjenner meg igjen i det du skriver her men jeg er ikke lenger redd for å skade noen. Jeg har tatt kontrollen og kan styre det fint slik jeg vil. Det er litt vilt når man først blir overøst med voldsomme tanker og man satt i grunn og ventet på at det skulle svartne helt. Er ikke helt sikker på hva jeg gjorde for å forbedre tilstanden men det har roet seg ganske mye. Hender det blusser opp igjen, for man bærer på en del aggresjon, men tror det er under kontroll. Skulle nok hatt en plass å få ut litt av alt som er stengt inne men har ikke funnet det foreløpig.

Du må huske på at det er stor forskjell på det å tenke en ting og det å gjøre det. Om du kan styre impulsene dine så er det ikke så ille men dersom du mister kontrollen helt og blir utagerende kan det være en idé å oppsøke profesjonell hjelp. Både da for din egen del og evnt. andre som måtte havne i veien til gal tid. Det som er ille dersom det skulle skje noe er at du kan bli gående resten av livet med en mørk sky over deg som du aldri blir kvitt.
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 19:26
Bra du har gjort det!
Ja.. Er skummelt, redd jeg kan skade noen, vil ikke det.. Er egentlig ikke den personen som vil skade noen.. Men..
I fjor sommer ble det så ille at jeg tok å ødela et par sofaer og stoler, gikk bra helt til det var noe som ikke funka.. da klikka det før meg, totalt.

Ja, men er faktisk redd jeg KAN gjøre det.. blir jeg irritert nok og at det blir ille kan jeg gjøre det, kjenner det på meg..
Jeg trenger hjelp.. Men vet ikke hvordan jeg skal få det til.. Alt virker så vanskelig.. og hvis ting ikke går min vei, blir alt bare møkk igjen, og jeg klarer ikke tenke..
Så det er da jeg blir redd jeg kan skade noen..Er ikke artig å vite at man kan komme til et punkt der man plutselig smeller..
Og som jeg sa, er redd meg selv. Redd før andres helse og min egen..
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 19:28
Må være fælt å ikke vite helt hva man kan gjøre..og det å måtte oppleve noe slikt.. :/
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 21:10
Da jeg var liten var jeg redd for at jeg senere i livet ville komme til å skade eller drepe noen fordi jeg var så mye sint. Nå går det helt fint. Tror det hjalp da jeg lærte en metode for å få hjernen til å sende de singnalene jeg vil til kroppen i diverse situasjoner. Tror det liksom har roet ned hele meg.
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 22:28
Bra det går fint nå :)
og hvordan lærte du det? Skulle gjerne visst åssen jeg kan få "kontrollert" meg selv, på en måte..
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 28 2011 - 22:38
Vi har alle potensiale til å gjøre forferdelige ting men en vesentlig forskjell på en som går amok og en som ikke gjør det er gjerne ønsket om handling eller fraværet av dette. Sånn jeg har forstått det er ikke en radikal handling noe du ønsker å gjøre og dermed blir det lettere å unngå. En ting kan nok være å få utløp for frustrasjon/aggresjon så man ikke koker over.

Etter å ha tenkt litt over det så tror jeg at min løsning er å stenge ting inne. Noe man har gjort i mange år i grunn så en har en god del bak "demningen". Har lært meg strategier for å unngå sterke emosjoner og trekker meg vekk fra folk når det begynner å bli ille. Jeg tror man kan ha nytte av samtaler om det som plager en og jeg har til en viss grad fått luftet ting. Har prøvd litt hos psykolog men tror ho ble redd, pluss at jeg fikk negative reaksjoner på det så må ta det litt forsiktig.

Jeg hadde en periode hvor jeg måtte vekk eller møte fatale konsekvenser. Flyttet bort fra heimen og da roet det seg en god del. Alt er der fortsatt og hver gang man er i de gamle trakter så begynner det å boble. Er ikke sikker på hvordan jeg skal fikse dette siden det blir en del sterke ting som slår inn og det er liten forståelse fra dem som ikke har inngående kunnskap innen psykiatriske lidelser. Blir litt kleint å fortelle family´n om hvordan man planla et rent skrekkscenario og var mange ganger ufattelig nær gjennomføring. I mange tilfeller er ingen informasjon det beste man kan gi. Har nevnt en del da så dem ikke skal famle i blinde men holder det verste for meg selv. Har snakket med noen venner om det og det blir alltid en slik klein atmosfære og man ser at folk blir veldig brydd av slike ting. Noe som for øvrig er ganske bra siden det da tyder på at man har gode verdier inne.

Jeg har vel tro på at det finnes kanaler du kan bruke for å kontakte noen som kan hjelpe deg aktivt med dine problemer. Det vlir gjerne tatt tak i ting fortere om det er en risiko for liv og helse. Kan hende det er en ting som hjalp meg litt siden man kom ganske fort inn i systemet. Måtte slå litt på bremsene og for det ble nevnt en innleggelse og det var man ikke klar for. Forøvrig er det nok best å være ærlig om man først får litt hjelp.

Om det skulle herske noen tvil så er dette en respons til OP.
Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

jan 29 2011 - 20:21
Føles ikke slik.. Har så mye sinne inne at jeg kunne omtrent gått gjennom veggen..
Ja. Her er det liksom både fra der jeg kommer fra og her.. Så føler meg fanget..
Alt bare kommer.. og jeg sliter så inderlig med å finne ut hvordan jeg skal kontrollere det..
Ikke rart folk blir redd av oppførselen min iblant, når jeg nesten klikker.

Tilogmed folka jeg bor hos reagerer, og da ser jeg at det er best å finne seg hjelp.. men vanskelig å klare å få til det, når det er noe som stritter imot og noe sier meg at det ikke er så smart.
Når jeg var ved 9 årsalderen så jeg allerede meg selv drepe broren min..
uansett han er den beste jeg har, han hjelper meg med alt.. uansett..
År senere såg jeg meg selv i å drepe foreldra mine med en slegge.. Har hatt mange flere sånne og det skremmer meg.
Har også følt at JEG må gjøre det.. Slike tvangshandlinger på en måte.. skjer ofte..
heldigvis ikke noe alvorlig.. men føler det skjer noe snart.. og det er ikke noe artig..

Avatar

Re: Jeg sliter såpass at jeg kunne skade noen..

feb 2 2011 - 18:31
lilrudmyr: jeg var på noe som heter the lightning process. der lærer du å endre mønstre i hjernen som ikke er til særlig stor hjelp for deg selv.. ;)
Til forsiden