Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg føler at alle rundt meg ikke liker meg.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg føler at alle rundt meg ikke liker meg.

mars 4 2021 - 10:38
Dette er mitt første innlegg, så jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem, men jeg vil prøve i hvert fall.

Kort om meg:
Jeg er en mann på 30+. Har slitt veldig mye de siste fire årene. Alle problemene mine kom til overflaten da jeg fikk min første kjæreste. Før det har jeg alltid klart å stenge bort negative følelser og problemer ved å sette opp en fasade, distrahere meg, stikke fra det osv. Da jeg fikk en nær relasjon i livet mitt så gikk ikke det lengre. Det føltes ut som om en skuff har åpnet seg og det som var oppi har slukt meg hel. Dette har påført meg stress, angst, depresjon og mer. Jeg har vært til flere forskjellige behandlinger og jeg har gått på flere forskjellige antidepressiva. I dag går jeg på ingenting, slutta i august. Jeg fått diagnosen borderline personlighetsforstyrrelse, og jeg går til behandling på DPS i gruppeterapi. Der er jeg en dag i uken.

Grunnen til at jeg skriver her, og ikke tar det opp under gruppeterapien, er fordi jeg føler ikke alltid jeg får tatt opp det jeg trenger i gruppen. Dessuten er det opplegget bare en gang i uken, og jeg merker at jeg trenger litt "mer". Mer tid til å snakke, eller muligheten til å umiddelbart kunne ta opp et problem. Slik som man tydeligvis kan her. I dag følte jeg at ting var veldig tungt, men i stedet for å prøve å distrahere meg, eller bare stå i det, så fant jeg veien til denne siden.

Problemet jeg vil ta opp i dag er at jeg sliter utrolig mye med den følelsen av at alle rundt meg vil meg vondt. Ikke at de vil meg fysisk vondt, men mer at alle syntes dårlig om meg. At de baksnakker meg. Fryser meg ut. Ikke liker meg. Misforstår meg. Tenker dårlig om meg. Rett og slett at ingen ønsker meg noe godt, hovedsakelig fordi de ikke liker meg. Jeg føler at jeg er bare en plage for dem. En irritasjon i livet deres. Støy til deres ellers behagelige hverdag. Jeg føler at alt jeg gjør er galt i deres øyne. At de syntes jeg er dum, masete, ubehagelig, osv. Disse tankene har ført til at jeg har begynt å isolere meg. Ta avstand. Jeg er konstant i "kampmodus". Klar for å forsvare meg selv hvis noen skulle gå til verbalt angrep mot meg, beskylde meg for noe som ikke var sant eller påstå noe om meg som ikke stemmer. Jeg grubler ekstremt mye på ting som kan komme til å skje mot meg. Lager scenarioer som jeg "spiller av" i hodet mitt, som jeg kan planlegge rundt. I tillegg har jeg merket at jeg blir veldig ofte sint, frustrert eller trist over ting jeg antar at folk sier eller tenker om meg, men som ikke har blitt sagt/tenkt eller kommer til å bli sagt/tenkt.

Jeg sliter veldig mye med dette. Det er noe som påvirker meg daglig, store deler av dagen og jeg håper at det er noen som kanskje har noen gode råd til hvordan jeg kan jobbe med å håndtere dette bedre fremover.

Mvh
Avatar

Re: Jeg føler at alle rundt meg ikke liker meg.

mars 8 2021 - 18:24
Har du noen spesifikk grunn til å mistenke andre for å ville deg vondt? I så fall: er det deg personlig de er ute etter, eller har du bare vært på feil sted til feil tid?
Avatar

Hei

mars 16 2021 - 09:32
Du er mer en bra nok og du må først vare glad i den du er selv på vondt og godt.Ikke la dine følelser fortelle deg ingen liker deg osv..De kommer fra din indre usikkerhet?Det finnes et utrykk:La ikke din lykke i andres hender..fordi når de forsvinner ..tar de din lykke med?Du er den du er på alle måter,med dine utfordringer og en diagnose.Men hva så?Du er verdt og bra nok og du kan vokse deg tryggere i din egen oppfatning av deg selv og hvem du er og ikke la andre invadere deg med dems negative atferd.De beskriver seg selv og sin ståsted og emosjonelle tilstand. Alt har sikkert ikke med din person å gjøre..og det er sikkert mye at det du føler en «felle» av dine tanker og følelser..Ikke ta alt personlig og føle deg krenket..Det er sikkert «symptomer»som hører med diagnosen..men hvis du er mer bevist på dette..så kan du gjenkjenne det og jobbe med deg selv å...bli mindre selvanlyserende og analyserende..rett og slett...bygge deg sterkere innenfra og mindre sårbar.:)IKKE TA TING PERSONLIG..det kan vare din sårbarhet som snakker til deg det språket»ingen liker meg»...Imens i virkeligheten er folk ikke så drastiske å tenke det om deg.Du må like deg selv først..da stråler du mer sikkerhet og ikke la deg definert av andre eller tråket på.:)Du er så flink å beskrive hvordan du har det og se dine utfordringer..da kan du og jobbe å bremse de tunge periodene og symptomer....med ulike verktøy :terapi/medikamenter,gåturer,gode samtaler,vare kreativ,hjelpe andre,en hobby du «dyrker « og fordyper deg i og blir bedre og bedre på det?Da føler du mestring og gir deg noe bra tilbake...? Snu på tankegangen og vit at det er forsket på det og som regel er folk med bipolar lidelse inteligente mennesker..Se på diagnosen ikke bare som en byrde men og som en berikelse og lær deg «surfe» på bølgene uten å drukne? Lykke til !:)Du er unik og verdifull.:)
Avatar

Jeg pleier å kalle det min onde tvilling/ alternativ virkelighet

mars 16 2021 - 09:58
Man går inn i et kammer og har imaginære samtaler med seg selv .
Enten man sier noe dumt/ andre sier noe dumt/ man blir misforstått.

Jeg har ofte " sinte" imaginær samtaler med meg selv vs. andre.
Ofte v lavt blodsukker , dårlig søvn , noe annet som er irriterende den dagen.
Bruker mye energi på at den " sinte/ brysomme" meg ikke skal skinne gjennom.

Mitt råd ( som jeg ikke alltid klarer selv) er at jeg speiler den misforståtte/ skamfulle/ sinte følelsen og ser den i et speil . Og oppdager det er du selv som lager fantasti- tanker om andre vs deg inni disse bildene.
Din " onde" tvilling i speilet.

Det som er greit å vite er at det kun er tanker. Hjernen som er vandt med vonde tanker liker godt å melke den vonde følelsen.
Til forsiden