Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 19 2022 - 20:43
For mange år siden ble jeg kjent med min eks på nettopp dette forumet.
Vi var desverre sammen i mange år, fordi jeg ikke klarte å komme meg vekk. Jeg sto helt alene og det visste han, han sa jeg aldri kom til å bli kvitt han. Han var så snill i begynnelsen, altfor snill. Så begynte ting å endre seg, han begynte å bli voldelig. Jeg opplevde fysisk, psykisk og seksuell vold i mange år.

Jeg ville så gjerne si at man må være forsiktig, og rope ut her på dette forumet hvem han er.
Jeg ville så gjerne advare alle dere andre jentene her, og det som også gjør vondt er at jeg vet at det er jenter her inne som har møtt han, er kanskje fortsatt venner eller kjæreste med han. Det gjør vondt at man ikke kan advare, jeg vet ikke hva disse heter eller hvem dere er. Jeg bare vet at flere har møtt på han.

Jeg kom meg tilslutt vekk fra han etter mange år. Men han ødelagte meg nesten. Jeg sliter uendelig masse etter at jeg kom meg vekk. Men jeg er fortsatt redd han. Flashbackene fra de daglige opplevelsene går igjen.
Det som er vondt er at sånne mennesker snakker seg vekk fra alt det vonde de gjorde mot sine kjære. De var jo bare snill, sier dem. Tenk at en som sier hen elsker deg, også ødlegger hen livet ditt.

Jeg er så sint og så lei meg. Jeg håper at de som har møtt på han og opplevd vonde ting med han ikke står aleine om det.

Livet ble så ødelagt etter han. Vet ikke hvordan jeg helt skal finne veien inn i livet igjen. Han tok fra meg livet mitt.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 19 2022 - 21:42
Det er godt kjent i enkelte miljøer at det finnes folk som helt bevisst og med overlegg utnytter mennesker i sårbare situasjoner. Men det ser ikke ut til at dette er et prioritert område i helsevesenet.
Avatar

Svar til jegerleimeg

jan 19 2022 - 22:33
Trist å høre. Får håpe det ikke er samme kar.
Men desverre finnes det nok flere av de her inne.
Minnene er forferdelige å minnes.
Håper virkelig du får fred.
Avatar

Trist å høre

jan 19 2022 - 23:43
Så trist at du skulle oppleve det med en du ble kjent med her inne.

Dessverre så tror jeg at noen få enkeltindivider kan se på dette som en god arena til å finne seg noen sårbare, ensomme personer som de kan dominere og kontrollere.

Det er vanskelig å vite hvem man har foran seg siden mange kan virke veldig sjarmerende i starten til de har deg på "kroken", det gjelder vel både her og andre steder. Mange her inne har sikkert opplevd vanskelige ting i barndom og ungdomstid som gjør at man har blitt vant til mye rart og ikke reagerer like godt på "røde flagg" som folk flest..
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 20 2022 - 10:49
Generelt, altså ikke spesifikt denne trådstarterens innlegg, vil jeg si at når noen klager på folk de har truffet her inne får vi får bare den ene partens fremstilling. Den andre, omtalte parten kan muligens lese og kjenne igjen nicket, skrivemåten osv. Å svare for denne parten vil da bare bli en skittentøyvask i forum, noe de fleste vettuge folk vil unngå. En kan føle seg uthengt på det en opplever er totalt uriktig grunnlag, noe som kan oppleves ganske ødeleggende. Slik sett kan slike innlegg føre til at denne nettsiden er forum for trakkasering av enkeltmedlemmer.

Jeg vil be admin her tenke seg om de virkelig ønsker denne praksisen, eller om de ønsker å vise at dette skal være et godt sted å være for alle.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 20 2022 - 13:03
Jeg er ikke ute etter å sverte personen eller henge han ut.
Men jeg kan jo si så mye som at, hvis denne personen hadde fått lov til å utale seg. Så hadde han garrantert ikke sagt sannheten. Mennesker med psykopatiske trekk og/eller narsisstiske trekk er ikke kjent for å være ærlige mennesker. Det jeg opplevde med han var utrolig vondt og utrolig tøft.

Derfor vil jeg også si det at jeg er trist fordi jeg ikke kan advare andre jenter her, jeg vet at han har møtt andre og blitt kjent med andre herfra. Slike mennesker forandrer seg ikke.
Og det er litt vondt å måtte forklare meg, for at jeg har lagt ut et innlegg om hva jeg har opplevd med en herfra.

Ingen vet hva jeg har opplevd, men jeg har opplevd fysisk, psykisk og seksuell vold av han. Noe som har var et helvete i alle de årene vi var sammen.

Så vær forsiktig med hvem du blir kjent med her inne. Men jeg kan si det at, det er mange hyggelige her også. :)

Men hvis du følte det truffet srubborn, bør du jo kanskje gå i deg selv, hvis du har møtt noen her inne og oppført deg på en dårlig måte at du skulle være redd for at noen henger deg ut.
Jeg prøver ikke å henge ut eksen min. Da kunne jeg ha skrevet nicket hans da.

Jeg skulle ønske andre advarte meg. Dette forumet har mange mennesker som er sårbare. Er en del som bruker slike forumer til å utnytte sårbare mennesker.
Avatar

Hei

jan 20 2022 - 13:38
Du henger jo på ingen måte ut noen, ingen kan gjette seg til hvem dette er. Jeg synes det er veldig fint at du kommer med en oppfordring til å være forsiktig når man møter folk over nettet(og i det "virkelige" liv også).
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 20 2022 - 15:44
Takk. Jeg ville bare fortelle hva jeg selv har opplevd og jeg skulle ønske jeg kunne advart andre her mot han.

Det er vondt å ha opplevd vold fra noen man trudde elsket deg
Avatar

Viktigt å skille hva som er der beste på lang sikt.

jan 20 2022 - 17:20
Drittsekker finnes både på nett og IRL.
Typisk at de finner sine " offer" og ser hvem de kan manipulere . Groome/ gi komplimenter og deretter gi inntrykk av at det er kvinnen som er problemet .
Klassisk narssist/ psykopat oppførsel.

Synes ikke det er å " henge" ut når du vet hvordan denne brukeren er. Du trenger ikke skrive det i tråder , men sende pm til andre og evt til moderator at de må følge med.
Avatar

Her eller her/andre ?

jan 20 2022 - 17:58
Det er vel rimelig lett å varsle moderatorer om slik adferd. Dette pågår jo nå også står det bekreftende i kanaler med utspring her. Det er greit å si ifra om slikt. Uakseptabel adferd. Trolig flere sider av en sak, men velkjent at predatorer dukker opp på fora som dette.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 20 2022 - 18:02
Jeg føler meg da ikke truffet på egne vegne. Skal en ikke kunne skrive generelt at en sak oftest har flere sider?

Å stoppe voldsutøvere enten de er menn eller kvinner er en sak for politiet og rettsvesenet. Jo flere anmeldelser de får, jo mer blir det tatt tak i. En kan få hjelp på krisesenter og sånne steder til å stå i den tunge prosessen.
Avatar

Gi beskjed til mod iallfall.

jan 20 2022 - 19:10
Husk at selv private samtaler overvåkes her inne ( vennetjenesten)

Sikkert derfor mange vil " flytte samtalen over til discord/ andre sosiale nettverk.

Det er lurt å ikke dele for mye her inne- det gjør jeg ikke selv iallefall .Selv om det er chatteforum for psykisk helse.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 20 2022 - 19:56
Jeg har informert admin om han. Men jeg vet at han har vært i kontakt med flere jenter her, pga etter bruddet fortalte han meg flere ganger om flere jenter han hadde kommet i kontakt med. Jeg prøvde å få NK med han og skyve han vekk. Da han fortalte meg om disse jentene, satt jeg igjen med at. Han hadde ikke forandret seg mye, han fortalte meg akkurat det samme som han haar fortalt om meg etter bruddet. Han sa jeg blant annet var alvorlig psykisk syk og lurte han. Det samme har han sagt om flere jenter her inne. Så jeg håper at dere som har møtt på han eller blitt kjent med han, ikke har opplevd eller opplever det samme som jeg gjorde i mange år.

For meg er det viktig å være åpen om det jeg selv har opplevd, fordi jeg unner ingen å oppleve vold i nære relasjoner om det så er menn som opplever eller oss kvinner som opplever disse vonde opplevelsene.

Politiet gjør så lite i slike saker, og det er også veldig vondt. Og det gjør da også veldig vondt når andre mennesker tviler på mine opplevelser. For det første så var dere ikke til stede, for det andre kjenner dere verken eksen min eller meg, og for det tredje hvordan ville du ønske at andre var mot deg hvis du opplevde å bli bevoldet av han eller hun du trudde elsket deg? Lytt til den som forteller, tenk om det var deg.
Avatar

Hjelper lite med " følerier " .

jan 20 2022 - 20:20
Desverre.
Men snakker man om psykiske trusler og fysisk vold har man en sak.
Om personen stalker deg kan du også melde .

Jeg ville startet med å tilgi seg selv.
Da har ikke den andre personen røvet noe fra deg i all fremtid.
Du trenger ikke tilgi han, men du kan sette en strek. For din egen del.:)
Avatar

Bare tips fra mitt hold.

jan 20 2022 - 21:46
Ja? Hun spør om politianmeldelse og jeg skriver hva det kan meldes om ( realistisk
Sett) Det skulle vært politi for å være et rasshøl, men det finnes desverre ikke..

Hvis det ikke ønskes forskjellige tips og råd må det spesifiseres i hovedinnlegg.

" jeg har et hjertesukk og trenger sympati"

Altså ikke spesifikke råd om hva man kan gjøre med situasjonene og komme seg videre.

Det er oppfattet.Ingen flere råd herifra. Det gidder jeg ikke bruke min egen energi og erfaring på.
Avatar

Jegerleimeg

jan 20 2022 - 23:37
Kan bare si meg enig med Rogajente her.

Det er slike uttalelser du kommer med her som gjør at vi som faktisk har kunnskap om problemstillingen ikke gidder å bry oss lengre, men heller bruker ressursene våre til å ta vare på oss selv og våre egne.

Du HÅPER at denne mannen blir stoppet og fjernet fra denne siden for godt. Du HÅPER han aldri får lov til å fortsette med det han holder på med. Men hva har du tenkt å GJØRE med saken?
Avatar

Hei

jan 21 2022 - 05:21
Lykkesliten og jegerleimeg jeg syns det er trist det dere har vært igjennom.Skjønner godt det hadde vært bra om det kom fram hvem personene er så andre jenter vet det her hvem de skal holde seg unna.Det er trist og påminnelse vi må være forsiktige her for man vet aldri.

Avatar

Hei

jan 21 2022 - 05:23
Rogajente hva i all verden mener du tilgi seg.Hun har jo ikke gjort noe galt slik at hun skal tilgi seg.Alt er ikke på ett knips så er problemene borte.Mange sliter med ettervirkninger lenge etter slike ting.Nå må du vise litt forståelse her.Her er det snakk om vold og alvorlige ting og du prater om å sette to streker.Traumer ødelegger liv hvor man har flashbacks og sliter lenge.Alt kan man ikke sette to streker under også er det fikset.Hun har ikke gjort noe galt og har ingenting å tilgi seg selv for.Snakk om å vise liten forståelse.
Avatar

La meg spesifisere..

jan 21 2022 - 06:20
Mange kvinner som lever i langvarige forhold der de blir kuet og der partneren får deg til å tro det er kvinnen det er noe galt med , og ikke han,..føler ofte skyld.

Skyldfølelse for at de lot seg lure så lenge, at han fikk overtaket- fremdeles har overtaket i hodet deres lenge etter.
Men det er selvfølgelig ikke deres "feil "- regnet med det var innlysende da jeg skrev det .
Det jeg mente ( som et råd fra selvopplevd + råd andre har fått av sine behandlere )
Er å sette strek/ tilgi seg selv for ens egen del ( en del av prosessen å bli ferdig )
Sånn at en ikke mer er offer - og at minnene ikke skal ha så mye makt over livet etterpå.

Trådstarter får selv velge hvilke råd / tips hun vil ta med seg . ;)
Avatar

Rogajente

jan 21 2022 - 06:32
Ingen velger å være offer.Slik du prater det blir for enkelt og ingenting i livet er enkelt spesielt psykiske lidelser.Når du sier man skal slippe å være offer det er ingen valg.Flashbacks er ingen valg.Lykjesliten kan ikke noe for flashbacks.det er ikke noe hun velger å fortsette å ha.
Avatar

Har heller ikke sagt det ;)

jan 21 2022 - 07:06
Ingen velger å bli utsatt for vold. Leser du hva jeg har skrevet så har jeg selv blitt utsatt av en sånn mann i min fortid.

Nå lar vi dette være ms.freak , jeg ønsker ikke å diskutere mer med deg

Trådstarter velger selv hvilke råd hun vil motta.
Avatar

Hei

jan 21 2022 - 08:51
Jeg er enig i det Rogajente skriver. Det stemmer at man må tilgi seg selv også, for at man ikke kom seg vekk (enda) tidligere, ved de første tegn til røde flagg.
Avatar

Helt enig

jan 21 2022 - 11:04
Trådstarter velger selv hvilke råd hun tar med seg.Du viser ikke stor forståelse for henne.
Avatar

Hei

jan 21 2022 - 11:48
Det er veldig trist at mange slike saker blir henlagt og at politiet ikke prioriterer
Avatar

Til ts

jan 21 2022 - 12:31
Hei . Først må jeg bare si at jeg synes dette var veldig trist lesning , jeg har selv vært i ett fysisk og psykisk voldelig forhold . Det er fryktelig vanskelig å komme seg igjen etter noe sånt. Det setter spor , dype spor . Håper virkelig du får det bedre med deg selv med tiden. Det er en lang kamp .om du skulle ønske å skrive på pm så bare å sende meg venneforespørsel evt :)

Og jeg kan også bekrefte desverre at politiet som regel ikke gjør det de skal i slike saker . De blir henlagt . Og det stopper ikke der . For har du først vært i ett voldelig forhold og politiet skulle åpnet sak for så å henlegge . Vil da den parten som gjorde deg vondt få vite om anmeldelsen og da sto ihvertfall jeg på tynn is... for politiet opprettet sak men så henla de kort etter . Og DET er livsfarlig. Det er ikke alltid en kan lene seg på eller bruke de "Grunnlovsfestede rettigheter " vi har . Det er desverre ikke sånn det funker i praksis . Og det vet vi som har erfart det.

Styrkeklem fra meg ❤
Avatar

Her må jo admin gjøre noe

jan 21 2022 - 14:50
Dette er jo helt vilt. Har også lest om folk som har vært utsatt for en godt voksen mann her som lurer bilder ut av de han snakker med her inne og dukker opp med nytt nick hele tiden.

De som står bak denne nettsiden må begynne å ta litt mer ansvar snart. Sidetmedord.no er jo himmelrike for folk som vil utnytte sårbare mennesker. Jeg bekymrer meg spesielt for de yngste brukerene som kommer inn her og trenger hjelp.

Jeg ser bl.a at man ikke trenger å legge ved mailadr når man registrerer seg her inne. Det er jo fullstendig hodeløst. Ikke bare kan man på den måten operere under både 3, 4 eller 20 forskjellige brukere. Men det er også vanskelig for moderator å få tak i/spore opp en bruker uten kontaktinfo, mtp regelbrudd.

Jeg er nysgjerrig på hva admin svarte ts når hun varslet?

Jeg håper dere som driver nettsiden leser dette her og faktisk gjør noe. Å bare skrive "nå må dere være snille mot hverandre og respektere hverandre" som dere har drevet med tidligere i trådene her, HOLDER FAKTISK IKKE! Det er mye psykisk sykdom på denne nettsiden og dere må seriøst begynne å slå litt hardere ned på enkelte ting som blir skrevet. Jeg gidder snart ikke være her mer, ting går jo helt over styr
Avatar

Enig med deg hockeypulver.

jan 21 2022 - 19:08
I 2019/2020 kom jeg og andre brukere med tips til hvordan evt et nytt og bedre oppdatert forum skal se ut.
Bl.a advarsler og utestengning mot de som bryter forumsregler ( hets , sjikane, persondebatt, trusler osv)

Det bør også være en advarsel på toppen av vennetjenesten og ellers på forumet om å være forsiktig hva du utleverer på nettet.

Det burde være aldersinndelt underforum. Det er ungdom helt ned til 14 års alderen som leser det som blir skrevet på forumet.

SDMO oppleves som et offentlig toalettvegg der alle kan tægge og buse ut med akkurat det de vil. Null konsekvent oppførsel fra moderatorer , men de skal likevel " overvåke" samtaler og leke politi. Rart det likevel er kvinner som opplever trakassering da.

Ikke rart at det er mistillit til det psykiske helsevesenet når dette er nettstedet som det linkes til " go to- stedet" for folk som sliter.

Har klaget og kommet med forslag flere ganger .Det ser ikke ut som.det skjer noe forbedring any time soon desverre . :/
Avatar

Hei

jan 21 2022 - 19:25
Jegerleimeg jeg tolket det akkurat slik du gjorde.
Avatar

Hmmm

jan 21 2022 - 19:26
Jeg opplever heller ikke at folk deler for mye på forumet.
Avatar

Generelt nettvett råd, jegerleimeg.;)

jan 21 2022 - 20:44
Trådstarter skriver selv at vi alle bør være forsiktig med hva en deler.

Nå sikter jeg først og fremst til den " tjenesten " som heter finn venner.
Jeg aner jo ikke hvem som er venn med hvem her inne og hva de deler for den saks skyld.

Jeg har vært medlem siden 2018 , og det har nå og da dukket opp tråder der unge kvinner spesielt ber andre være obs på brukere som prøver seg.

Håper dette var oppklarende for deg.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

jan 21 2022 - 23:18
Wow... her har det kommet mye.
Jeg kan si det sånn meningen med innlegget var å fortelle hva jeg har opplevd med en kar her. Og at man må være forsiktig med hva man sier til mennesker man blir kjent med over nettet og jeg mener spesielt her på sånne forumer for oss som er sårbare fra før av.
Jeg kan si det sånn at jeg klarer ikke bare å tilgi verken meg selv og hvertfall ikke han. Han har sagt han var bare snill mot meg. Jeg kan si at i de årene med han var et reint helvete. Jeg sliter fortsatt mye i dag, det er noen år siden det ble slutt, men vet dere hva jeg skammer meg ove rat jeg ikke har fortalt noe før, advart andre her inne, advart andre jenter. Jeg vet som sagt t det finnes andre som har møtt han og blitt kjent med han. Jeg får helt vondt i magen av å tenke på det. Jeg er sånn at jeg bryr meg om andre, før meg selv.

Jeg har søkt hjelp og jeg har prøvd å gjøre noe med opplevelsene. Men når 80% av alle slike saker blir henlagt, hva mer får man gjort? Hva mer kan man gjøre.? Man kan i hvertfall begynne her på forumet å fortelle hva man har oppelvd, gi råd og tips til dere andre om å være forsiktig. Jeg håper at det var litt mere forklarende for dere som hr satt i gang en liten diskusjon av mitt første innlegg.
Jeg sliter enormt med alt det vonde han påførte meg i alle disse årene, jeg unnr ingen verken på dette forumet eller andre steder å oppleve det jeg opplevde.
Vær forsiktig, uansett om du er mann eller dame. Er helt sikkert noen damer her også som ikke burde vært her.
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

mai 8 2022 - 18:23
Jeg har ikke lest alle kommentarene, men uansett hvorvidt jeg er enig med det som blir sagt eller ikke så er det fullstendig urelevant når folk "shamer" deg for å ikke "gjøre noe med saken". Det å gjøre noe er ikke alltid så lett som det virker som at dere tror. Har man 100% bevis på alt man sier så hadde det nok vært lettere å stå frem, men de fleste tenker ikke på å skaffe bevis før det omtrent er for sent.

Jeg håper du finner noe støtte i noen av kommentarene og ikke bare negative nedbrytende kommentarer som shamer folk som ikke tør eller klarer å stå frem. Er det noe admins her virkelig bør ta tak i så er det dette, fordi det å shame noen for å ikke tørre å stå frem om sin situasjon eller opplevelse er noe av det styggeste man kan gjøre og det fører til at færre tør å stå frem.

Håper du finner positiv støtte og noen som virkelig kan bringe deg oppover, ikke nedover, lykke_sliten. Håper også at du klarer å la være å ta til deg de kunnskapsløse kommentarene enkelte her inne kommer med.

Hilsen person som står frem om overgrep, vold og omsorgssvikt etter 12-20 år (hvor lenge siden det er siste tilfelle avhenger på hvilken av dem man tenker på).
Avatar

Re: Jeg ble kjent med han her. Han ødelagte meg nesten.

juni 15 2022 - 23:23
Dette forumet er visst ikke noe annerledes enn andre forum på nett. Uten god modereringen er det utrygt å dele. Hadde tenkt til å skrive et innlegg her, men etter å ha lest igjennom litt ser jeg at dette ikke er en trygg plass.

Skummelt at de ikke har tatt imot beskjedene om modereringen. Da er det faktisk bedre å ikke ha et forum.

Å oppleve psykisk vold og overgrep er ekstremt belastende. Å i ettertid bli shamet, for at man ikke utsetter seg for nye overgrep hos et politi som ikke gjør noe, det burde blitt moderert bort på et slikt sted som dette.

All støtte til deg trådstarter. Du er tøff som sier ifra.
Til forsiden