Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan takler du det?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan takler du det?

april 13 2020 - 16:24
Hei. Noen ganger kan alle oppleve at en bare er sliten av "alt og alle", og man klarer ikke å se på "alt og alle"...foruten kun gjennom "negative" øyne. Det er vanskelig å se noe som helst positivt, så da blir det mye negativ fokusering...

Hvis man prøver å ymte frampå at vedkommende er "negativ mot alt og alle", eller man prøver å komme med positive motargumenter, kan det være at det forverrer situasjonen?

Hvordan ville du takla dette?
Avatar

Re: Hvordan takler du det?

april 14 2020 - 01:22
Vet ikke helt hva du forsøker å si, men.
Spørsmålet er om resultatet kan være det motsatte av det du prøver på når du forsøker å være positiv mot noen som er lei og bare ser negativitet?

Tror i så fall det er mange ting som påvirker. For eksempel tror jeg det har noe å si hvordan man sier ting. Tror det har noe å si hva som gjør at vedkommende har en negativ periode. Og det har nok mye å si hvem du er i livet til denne personen.

Håper det kan være til hjelp selv om det ikke gir noen svar
Avatar

DrømPåRøm

april 15 2020 - 07:57
Hjertelig takk for din tilbakemelding. :)

Det kan være at jeg ikke er så flink til å takle at en annen ytrer seg negativt om "alt og alle", da jeg har lyst til å være positiv og ikke negativ ("mot alt og alle").

Nå mener jeg ikke at jeg ønsker å gå rundt med "skylapper" og ikke se at noen og noe kan være negativt, men jeg føler at det tapper meg for kraft ved bare å fokusere på det som er negativt, og derfor er det utfordrende for meg å takle når en annen fokuserer på det negative. :)
Avatar

MonicaTikva

april 15 2020 - 11:02
Bare hyggelig det!

I utgangspunktet ville jeg kanskje fortalt en slik person hvordan du påvirkes av det og fortalt hvordan personen oppfattes. Men, tror nok det gjelder å ha en ydmyk og respektabel fremgangsmåte og tone når du sier det.

Kanskje personen ikke er klar over det selv og setter pris på ditt innspill.

Eller så går det jo an å spørre om det er noe i personen sitt liv som ikke er helt greit for tiden.
Eller fortelle personen at du setter mye mer pris på dens selskap når den ikke er så negativ.


Det andre alternativet er mer rettet mot deg. Min erfaring og forståelse er at det å bli provosert og tildele energi til noe, er et valg. Sånn sett er det en mulighet for deg å lære deg å lukke ørene og ikke la deg påvirke av den andres negativitet.
Det krever gjerne litt øvelse å få til akkurat det, men i all hovedsak er det jo slik at det er seg selv man kan forandre mest og best.


Vel, det var mine tanker og forslag. Håper det løser seg på en god måte
Til forsiden