Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan få folk til å like meg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan få folk til å like meg?

sep 26 2017 - 11:45
Hei.

Jeg er 24 år gammel, og jeg har engstelig/unnvikende personlighetsforstyrrelse.Jeg begynte nå i høst på et studium på høgskolen. Jeg sliter skikkelig med å bli kjent med folk.

Føler alle hater meg og syns jeg er ekkel og stygg. Har skjedd flere ganger at jeg har gått hjem fra timen og grått. Jeg er innadvent, men jeg er hyggelig og imøtekommende. Jeg analyserer veldig hva andre gjør. Blikket deres, kroppsspråk, hva de sier. Det er utrolig vanskelig å tenke at de ikke misliker meg - fordi jeg tror det er faktisk det de gjør.

Er det noen som har noen tips i forhold til det å bli kjent med folk? Skal tross alt gå her i tre år, men vurderer å slutte hvis jeg ikke blir kjent med noen innen jul. Blir ensomt å være alene i så mange år..
Avatar

Re: Hvordan få folk til å like meg?

sep 28 2017 - 02:31
Hei,

Jeg har samme diagnose så jeg forstår hvor vanskelig det kan være. Jeg har dessverre ikke så mange tips å komme med, men det viktigste du kan gjøre er å prøve å gi blanke i hva andre skulle mene om deg. Prøv å tenkt at hovedfokuset er å bli ferdig med utdanningen, så kommer det nok venner på veien. Jeg kuttet ut skolen selv blant annet på grunn av vanskeligheter med å finne venner der, men har angret mye i ettertid på at jeg droppa ut.

En mulighet er kanskje å melde seg på studentaktiviter og lignende gjennom skolen hvis det finnes?

Ønsker deg lykke til, og håper du kommer igjennom det :)
Avatar

Re: Hvordan få folk til å like meg?

okt 1 2017 - 00:32
Høres ut som at du flere ganger daglig rakker ned på deg selv når du tenker at alle synes du er ekkel og stygg.

Du har muligheten til å finne noe godt å si til deg selv i stedet. For eksempel er din neste setning om at du er hyggelig og imøtekommende. Du kan lage deg flere slike tanker som du erstatter de negative med. Du skjønner det, at hjernen vår oppfatter våre slike selvinstruksjoner. Og vi mennesker har lett for å bli det vi tenker.
Avatar

Re: Hvordan få folk til å like meg?

okt 29 2017 - 09:30
Hei kjære deg,

Jeg er helt enig med de over her. I tillegg vil jeg legge til at de aller fleste mennesker er hyggelige. De færreste går rundt med en attitude om at de ikke liker nye mennesker. Jeg vet ikke hvorfor noen skulle tenkt dette om det, ved mindre du hadde gjort noe mot dem som ikke var hyggelig.

Det kan være jeg er på dypt vann når jeg sier dette, men det kan være at du en eller flere ganger tidligere har følt på dette i et annet miljø, og da kanskje følt at dj har blitt satt i bås hver gang du møtte noen i dette miljøet. Men nå som du er på et helt nytt sted har de nye menneskene i alle fall ingen forutsetning for å skulle mislike deg. For dem er du nok en ny person med blanke ark, akkurat sånn som alle andre.

Når du sier at du sliter med å tenke at noen ikke skulle mislike deg, samt at du går rundt og tenker mye negativt, så ville jeg prøvd å fokusere mere på de positive tingene i livet, slik at det negative kanskje kan bli mere glemt.

For å møte nye mennesker med like interesser så synes jeg tipset over om studentaktiviteter eller klubber virket kjempe lurt.
For din egen del ville jeg også startet med å oppsummere hver dag, og da med fokus på det positive. Dette gjør jeg selv, og etter at jeg begynte med det fast, så hadde jeg knapt dårlig dager.
Skriv ned hver dag hva du er takknemlig for i dag. Selvom majoriteten kan ha virket kjip, så finner du alltid noe bra!
Eks.: jeg er takknemlig for at det var sol ute i dag (så da smilte jeg litt da jeg gikk ut av døra), jeg fikk et smil av en forbipasserende i dag, jeg hadde en fin telefonsamtale med mamma, matpakken min var veldig god, jeg turte å si hei til en i klassen, og fikk et hyggelig hei tilbake. Osv.

Lykke til! Dette tror jeg skal gå bra!
Avatar

Re: Hvordan få folk til å like meg?

nov 10 2017 - 11:24
Hei, jeg er 25 år gammel og sliter veldig med det samme, slet veldig med å la folk komme inn på meg og sliter veldig med forhold til andre nå. Jeg tror det er en treningssak, prøve å feile rett og slett. Det er bra du tar utdanning håper ikke dette stopper deg. Kan være greit å ha noen å støtte deg på kanskje. Være åpen og snakke om det med noen du føler deg trygg på :)
Til forsiden