Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan endte du opp i et forhold?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan endte du opp i et forhold?

nov 29 2018 - 23:44
Jeg har passert 30 (og vel så det) og har vært i kun ett forhold. Endte stort sett opp i det fordi den andre var "aggressiv" nok til å trenge igjennom og "kreve" det, og så ble det slik... og så når hun mistet interessen så ble det over...

Jeg tror jeg liker noen, men vet ikke "hvordan man gjør det". Føler meg fastlåst i angst for konsekvenser. Tenk om det ikke er gjensidig, tenk om det ødelegger vennskapet vi har nå, tenk om hun også "går lei", tenk om den selvtilliten jeg har bygget opp egentlig bare er basert på tull, tenk om jeg faktisk bare er søppel, ...

Så ser jeg stadig vekk folk her og i gruppe og andre steder er i forhold, og jeg forstår ikke hvordan dere klarer å ende opp der når dere skriver dere sliter med det dere sliter med. Hvorfor "skjer det" for dere, og ikke for meg?

Uansett, lurte på om dere som er/har vært i forhold kunne tenke dere å dele litt om "hvordan det skjedde"? Spesielt dersom det var du som "gjorde noe" for at det skulle skje. Konkret og banalt. I'm clueless and a total newb here...

Trenger håp, ideer og inspirasjon =)
Avatar

Re: Hvordan endte du opp i et forhold?

nov 30 2018 - 06:07
- "Så ser jeg stadig vekk folk her og i gruppe og andre steder er i forhold, og jeg forstår ikke hvordan dere klarer å ende opp der når dere skriver dere sliter med det dere sliter med. Hvorfor 'skjer det' for dere, og ikke for meg?"

Mye av årsaken er at de har vært sosiale nok til å bli kjent med andre mennesker, og har møtt på noen som liker dem, og som de selv har vært villige til å bli sammen med.

Utover dette grunnleggende kravet om at man i det minste må være litt sosial av seg for å kunne møte på og connecte med potensielle partnere i det hele tatt, så har de også (bevisst eller ubevisst) utstrålt seksuelt attraktive egenskaper som har gjort partneren deres seksuelt tiltrukket av dem - ELLER at de bare har (bevisst eller ubevisst) uttrykt nok stabilitet og harmløshet uten å egentlig utstråle seksuelt attraktive egenskaper, som har ført til at partneren deres bare har tatt til takke med dem av praktiske årsaker istedenfor av seksuell tiltrekning.
(Sistnevnte årsak er den vanligste. Men de fleste mennesker vil selvfølgelig ikke innrømme at de har tatt til takke med partneren sin i en eller annen grad, hvis de faktisk har gjort det. For det ville vært det samme som å innrømme til verden at de ikke har så høy seksuell verdi - som er en av de tingene vi mennesker begjærer mest her i verden.)

_ _ _


- "Uansett, lurte på om dere som er/har vært i forhold kunne tenke dere å dele litt om 'hvordan det skjedde'? Spesielt dersom det var du som 'gjorde noe' for at det skulle skje. Konkret og banalt. I'm clueless and a total newb here..."

Mange belager seg bare på flaks og bare snubler oppi et forhold uten å egentlig forstå hvordan det skjedde (slik som du selv forteller). Slike situasjoner oppstår på grunn av de tingene jeg nevnte ovenfor.

En mann som derimot AKTIVT/BEVISST har oppnådd et romantisk, eksklusivt forhold med ei jente, er en mann som har dating-kompetanse/ganske god kontroll over dating-livet sitt. (Og jeg regner med at det er en slik kontroll over dating-livet ditt du egentlig spør om løsningen til, i motsetning til å bare belage deg på flaks.)

Selv har jeg hittil hatt 5 forhold i livet mitt, og en del sex-partnere. Alle disse relasjonene har oppstått på grunn av spesifikke ting jeg har gjort. Jeg er ingen mester enda - men jeg har både opplevd og studert nok av menneskelig attraksjon til å vite både hva som fungerer, og hvorfor det fungerer. Jeg kan lære deg alt det grunnleggende du trenger å vite. Men vær klar over at det innebærer en del "harde sannheter" om menneskets natur, så jeg kan ikke hjelpe deg hvis du blir lett "støtet" av ting...

Svaret på spørsmålet ditt om "hvordan å ende opp i forhold med jenter", er i all enkelhet dette:
Når ei jente er interessert i en mann, vil HUN sørge for at et eksklusivt forhold naturlig utvikler seg mellom dem - HVIS han tillater det å utvikle seg.

Med andre ord: Jenter gjør jobben for deg når du er en mann de vil ha, og du i tillegg virker åpen for å ha et eksklusivt forhold med dem. De vil da forsøke å "kapre deg". De sier da f.eks hintende ting som, "Jeg skulle ønske jeg kunne kalle deg typen min...", hvor du bare trenger å svare, "Du kan jo det :)" - og vips så er dere sammen. (True story by the way.)

Alternativt utvikler relasjonen seg til et eksklusivt forhold uten at noen av dere egentlig har verbalisert det; men gjennom jentas åpenbare interesse og din anerkjennelse og oppmuntring av hennes interesse, samt hvor ofte og lenge dere henger sammen hver gang dere treffes, subkommuniseres det dermed en enighet mellom dere om å være et par. Og denne enigheten mellom dere subkommuniseres ytterligere til hverandre når dere begynner å leie hender eller å kysse offentlig.
Med andre ord: Dere "skjønner" når dere har blitt et par - med mindre en av dere sier klart ifra at de ikke ønsker noe eksklusivt forhold.

(Merk: For at disse tingene som er nevnt her skal fungere må det selvfølgelig allerede eksistere en relasjon mellom dere i utgangspunktet, slik at det i det hele tatt finnes en relasjon som KAN utvikle seg til et eksklusivt forhold mellom dere.
Og vanligvis er det du som mann som må sørge for at denne relasjonen eksisterer i utgangspunktet, ved å ta de første kritiske stegene med ei jente. Jenter kan selvfølgelig ta de første kritiske stegene de også, men det forekommer generelt sjeldnere, og detaljene rundt slike hendelser er bittelitt mer kompliserte enn jeg orker å forklare her.)
Avatar

Re Gresshoppe svar

nov 30 2018 - 10:22
Takk for svar, det var interessant å lese (og jeg blir ikke lett støtt, så bare kjør på :p)

Re det første, så er vel kanskje det en endring nå i det siste som gjør at jeg i det hele tatt klarer å tenke tanken om at det potensielt *kunne* skje. Altså, at jeg har begynt å klare være sosial igjen, få litt kontakt med folk, etc. Og har nå jevnlig kontant med noen. Men har ikke forstått hvordan "veien videre" ser ut liksom.

Og det gir du vel noen eksempler/bilder på i andre delen. Interessant. Men hva gjør en hvis den andre er minst like sjenert som en selv? Er det "lost cause"? Dersom en er avhengig av at de vil "kapre deg" for eksempel, vil noen som har en del angst selv gjøre det liksom?

Uansett, dette var en god start. Håper flere vil skrive noe også for flere vinkler :)
Avatar

Re: Hvordan endte du opp i et forhold?

nov 30 2018 - 18:56
- "Men hva gjør en hvis den andre er minst like sjenert som en selv? Er det 'lost cause'? Dersom en er avhengig av at de vil 'kapre deg' for eksempel, vil noen som har en del angst selv gjøre det liksom?"

Kort sagt, ja. Det er i jenters biologi å forsøke og "kapre" den riktige mannen. They're biologically wired to chase.
Så lenge jenta anser deg som en seksuelt attraktiv mann, og du leder relasjonen deres i en romantisk, eksklusiv retning, så vil hun følge opp og forsøke å "kapre deg/sikre seg deg". Hun ønsker ikke å gå glipp av muligheten til å få deg.

Hvis ei jente har angst og er svært usikker på seg selv, så kan det kreve litt mer pågående og konsistent interesse fra din side, for at hun skal bli trygg på at du faktisk er interessert i henne på ordentlig. (Hvis hun selv tror at hun er like uattraktiv som et dødt løv, så tror hun ikke at hun har sjans på Supermann - altså deg... Hun trenger derfor litt mer konsistent bekreftelse på din genuine interesse. MEN aldri virk altfor interessert i henne - uansett hvordan type jente du har med å gjøre...! Balanse er nøkkelen...)
Og hvis hun faktisk er interessert i deg, så vil hun da tillate at en mer eksklusiv relasjon begynner å bygge seg opp mellom dere, og hun vil etterhvert vanligvis begynne å hinte på en eller annen måte om at hun vil at du skal bli hennes - selv hvis hun altså har angst og er ei svært usikker jente. (Hvis du hadde vært et dødt løv, og Supermann plutselig kom inn i livet ditt og gav deg lys, så ville du jo forsøkt å beholde han, siden han er et så stort lyspunkt i livet ditt.)

_ _ _


- "Håper flere vil skrive noe også for flere vinkler :)"

Godt tenkt ;)
Til forsiden