Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

meg

april 3 2017 - 14:07
av familiemedlem
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

april 18 2017 - 06:00
Ja av 2 "kamerater".
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

april 18 2017 - 09:13
Ja, av en eldre bror.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

april 27 2017 - 20:15
Ja
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

mai 12 2017 - 14:37
Ja. Overgrepene skjedde da jeg var rundt 11, og ble utført av min to år eldre bestevenninne. Sliter veldig etter å ha erkjent dette for meg selv, og har nettopp begynt å bearbeide det. PTSD.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

mai 13 2017 - 02:48
Ja.
Avatar

Overgrep og voldtekt

feb 14 2019 - 22:03
Opplevd overgrep i barndommen og to voldtekter som voksen
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

april 21 2019 - 18:30
min kjæreste ble misbrukt av en gruppe mennesker når han var 11 år. Dette var fotballtreneren som hadde det hjemme hos seg. Det pågikk i minst 1 år og var mest menn, men også noen kvinner. De to andre guttene som var med er idag døde.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

april 26 2019 - 15:12
Ja.
Avatar

.

april 27 2019 - 22:52
Ble seksuelt misbrukt av min bestefar fra jeg var ca 4 år til ca 8 år. Det samme har mine to mindre søstre og min eldre søster og muligens mamma.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

okt 26 2019 - 16:15
Ja.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

des 18 2019 - 11:39
Hei.

Jeg er en mann på 36år, og jeg sliter veldig fremdeles med ettervirkninger av seksuelleovergrep som hendte meg i barndommen. Det pågikk over en del år av han som skulle være min trygge bestefar. Ste-bestefar. Alkoholen fløyt rundt han og da forandret han seg- fra å være en jeg virkelig så opp til og følte meg kjempe trygg hos. Til å bli en voldelig og skummel skikkelse. Jeg ble truet på livet med utenkelig ord og trussler.... som jeg trudde på. Ord er skummelt. Og når man er liten og livredd, og en voksen person utøver slike forferdelige ting, så trur man på det. Fordi det er jo en voksen. Og de «stoler man jo på».

I maange år holdt jeg kjeft- lot smerten være på innsiden. Koppen min føltes ikke som min- mye smerte ble holdt nede. Det var for skummelt. Glede= Han døde! Da kunne jeg vel si det til noen? Men jeg turte fremdeles ikke.... det gikk 8 år før en psykolog fikk «tatt hull på» min vonde boble. Det var skummelt, vondt og kjempe vanskelig å si høyt.

Men etterpå, en enorm lettelse!! Det som fikk øynene mine til å renne over og gråten til å slippe taket var hennes milde ord:
‘Det var ikke din skyld, DU er ikke skyld i dette! Hører du meg? og jeg ser at du har det kjempe vondt på innsiden og jeg ER HER for deg, med deg og sammen tar vi kontrollen tilbake’. Jeg gråt og gråt og følte meg ikke lenger alene om den grusomme hemmeligheten jeg hadde båret på så lenge.

Jeg vét at man blir dårligere av å holde slike ting inne for lenge. Derfor råder jeg alle som har vært utsatt for overgrep om å ta kontakt med noen som kan hjelpe. Uansett! Det er ikke flaut å prate om det selv om du er gutt og har opplevd overgrep! Prat, prat, prat det ut! Del det med noen! Og man føler seg bedre litt etter litt.

Jeg er i dag 36år og har PTSD og GAL diagnose (som ettervirkninger av overgrep)
Hadde jeg pratet med noen om det med én gang- kunne nok mye vært annerledes! Jeg hadde nok klart å bearbeide ting litt raskere og fått tilbake livet mitt.

PS: Jeg er her for deg- om du trenger en hånd. En som lytter og SER.

Det skal ikke ties om, men snakkes ihjel!<3
Avatar

Ja

april 9 2020 - 00:28
Opplevd seksuelle overgrep som barn av onkel, ikke voldtekt men nesten.
Ble Også voldtatt som 15-åring av en jeg trodde var en venn.
Avatar

Tror kanskje det ja

april 13 2020 - 22:38
Jeg vet ikke engang hvorfor jeg tenker dette, men jeg har en følelse av at jeg har blitt seksuelt overgrepet eller mishandlet av minst én mann i oppveksten. Det som er skummelt er at jeg tror jeg ikke klarer å huske alt fra barndommen. Jeg har blitt oppdratt av mange forskjellige mennesker egentlig og jeg vet ikke engang om de har vært snille med meg, for jeg vet ikke helt hva som er snilt eller ikke.
Avatar

På fest

juni 25 2020 - 23:39
Min venninne dro meg med på fest med en gruppe vilt fremmede gutter da jeg var 18. Jeg var på den tiden veldig engstelig av meg og hadde problemer med å sette grenser. (Engstelig unnvikende personlighetsforstyrrelse) Så jeg turte ikke å si til venninna mi at jeg ikke ville. Der ble vi sjenket alkohol. Jeg ble ikke så full at jeg ikke skjønte hva som skjedde, men da han ene på festen fikk meg med inn på et annet rom og begynte å kle av meg, så ble jeg så redd at jeg ikke turte å si nei. Enda jeg ikke ville ligge med ham. Jeg var jomfru. Dagen etter så stod jeg i dusjen hjemme og så at jeg hadde bitemerker på brystene, da ble jeg helt skjelven. Dette var jo ikke en voldtekt og kanskje i en gråsone for hva som kan kalles et seksuelt overgrep. Jeg skjøv det til side og tenkte at det som skjedde var min egen feil fordi jeg var for svak til å si nei. Men så møtte jeg samme fyr på et nachspiel hos folk som jeg faktisk kjente godt senere. Dette var hybelen til en kamerat av meg og han tilbød alltid folk å overnatte hvis de ville det. Og han fyren prøvde å få meg med hjem til seg. Denne gangen så greide jeg å si nei. Og at jeg ville være hos vennen min. Og jeg tenkte at da var jeg safe fordi han da kom til å dra hjem til slutt. Det som skjedde da var at han fyren ville ikke dra. Så han overnatta i hybelen til kameraten min og mens vi lå på en madrass i samme rommet som flere andre så begynte han å kle av meg. Igjen så ble jeg redd og frøs helt til. Jeg var livredd for at de andre i rommet skulle høre og skjønne hva som foregikk. Jeg har alltid skjøvet bort de hendelsene som noe som skjedde fordi jeg var dum i fylla, men jeg har jo senere skjønt at det var et slags overgrep hvor han ikke hadde respekt for meg. Da han ikke brydde seg om å spørre om jeg ville en gang, men begynte å ta på meg uten at jeg gjengjeldte det. Og begynner å ha sex med meg i et rom med flere andre personer til stede. Jeg unngikk vennene mine i flere måneder etterpå fordi jeg skammet meg så fælt.

Han greide også å få tak i telefonnummeret mitt fra venninna mi en dag han støtte på henne på byen. Og da jeg fikk sms fra ham senere så fikk jeg et skikkelig angstanfall. Jeg trodde at det bare var at jeg skammet meg, men flere år senere etter terapi så har jeg skjønt at det var angst. Jeg sluttet å dra ut på byen og på fest etter det.
Avatar

Misbrukt av onkel

juni 30 2020 - 06:55
Hei. jeg er mann 35 år. Jeg ble misbrukt av min onkel fra jeg var 3 til jeg var 5. Jeg sliter me angst, depresjon, relasjoner. Jeg sliter med å slippe folk inn på meg. Og. Trives best i eget selskap. Jeg holdt det inni meg til jeg var 25 år. Nå er jeg 35 og sliter enda. Slutter ikke å tenke på det. Men det er jo ikke konstant. Jeg er og pappa til 3 velskapte barn. Som jeg har 50% omsorgrett. En smart og utadvent gutt på 12, en supersmart men litt innesluttet gutt på 7 og sjefen selv prinsessa på 5 år. Jeg gjør alt for mine barn. Og kansje viktigst, så prater vi om hva som er ditt og ingen andre sitt, hva som er lov og ikke lov. For eks at ingen voksne har lov til å ta på deres tissefanter eller tisserompe. Og at det er deres og ingen andres. Og viktigst at de skal aldri være redd for å fortelle pappa, eller mamma hvis de bærer på noe vondt i magen. For pappa er der for dere alltid! Og jeg skal alltid lytte til dere. Slike verdier er viktig for meg. Jeg vil ikke at mine barn skal måtte gå igjennom det livet jeg har hatt. Så jeg må vere et sterkt forbilde. Men det er vanskelig når jeg sliter med å holde på jobber, stadige ryggsmerter. Som legen mener kommer av angst og depresjon. Men jeg har dehydrert lumbago. Uansett så prøver jeg om og om igjen. Jeg jobbet i oljeindustrien men nå jobber jeg i naturen. Men alikevell er Jeg sykemeldt fra den kjekkeste jobben jeg har hatt. Å bli misbrukt som barn, ødelegger et helt liv.
Avatar

Ja

des 31 2020 - 09:58
Ja som 6 åring av familiemedlem og i ca 6 år av partner.
Avatar

Re: Hvor mange her inne er utsatt for seksuelle overgrep?

jan 24 2021 - 23:28
Ja
Avatar

mai 24 2022 - 06:07
det jeg lurer på, er hvorfor andre gjør ting mot andre om det ikke er ønskelig. både overgrep og vold. skjønner at de er sjuke i huet, men hadde vært greit å vite hva som foregikk inni den lille nøtta dems så man kan hindre at det skjer. kunne aldri falt meg inn å skade et annet levende vesen hvis det ikke sto om selvforsvar, men da er vi jo tilbake til spørsmål til de som skader andre, hvorfor? hva har de gjort mot deg? ingenting.
Til forsiden