Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva skal jeg gjøre? null sexlyst ødelegger forholdet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva skal jeg gjøre? null sexlyst ødelegger forholdet

jan 12 2021 - 12:40
Jeg er jente på 24 som bor meg kjæresten. Vi har vært sammen i snart to år, så relativt fersk.

Jeg aner virkelig ikke hvor jeg skal begynne, men per dags dato er hovedproblemet i forholdet vårt at jeg ikke har nok sexlyst; at jeg ikke uttrykker nok lyst eller kommuniserer nok. De siste månedene har diskusjonene rundt dette blitt mer og mer seriøse og kjipe, og han har flere ganger antydet at om ikke dette blir bedre så kan vi ikke lengre være sammen.

Jeg begynte hos psykolog for et par måneder siden, og jeg jobber aktiv med å stabilisere min mentale helse. Jeg har mange dårlige opplevelser med sex, og i perioder virker det som om kroppen min bare skrur seg av og jeg føler ikke på lyst i det hele tatt. Jeg vet at dette ødelegger forholdet vårt, og jeg er desperat etter å ordne opp, og finne ut av dette.
Men hva i all verden skal jeg gjøre?

Jeg vet at jeg må fortsette å snakke med psykolog om dette, men i mellomtiden, hvordan skal jeg håndtere hverdagen? Kjæresten er klar over at jeg har mye problemer tilknyttet sex, men likevel går jo dette veldig utover hans selvfølelse.

Jeg er så sliten og trist at jeg ikke klarer å formulere meg bra nok nå, men om noen har noen form for innspill er jeg veldig takknemlig.
Avatar

RE: anniken_1

jan 13 2021 - 00:37
Hei sann.
Det første jeg vil spørre deg om er om du bruker noen type hormonell prevensjon som kan nedsette sexlysten? Om du gjør, ville det vært bedre å prøvd ut kobberspiral som ikke har hormoner? På den måten kan du i alle fall se om det er hormonell prevensjon som er årsaken til nedsatt sexlyst.
Du sier du har hatt tidligere dårlige erfaringer fra sex, og at din samboer vet om dette. Det tar lang tid å føle seg trygg igjen, noe han burde respektere. Det er hans oppgave i forholdet å la deg føle deg trygg på ham og elsket av han. Det med at sexlysten «dør litt ut» skjer med alle forhold med tiden. Både meg selv og samboeren min, gjennom 5 år, har hatt våre perioder. Husker at jeg var veldig sårbar i den tiden hvor samboeren min ikke ønsket å ha sex. Likevel, det er viktig å respektere den andre og ikke pushe den andre til å ha sex med en. Du skylder ikke han sex - dette er viktig å huske på.
Det beste rådet jeg kan gi er å fortsette med psykologtimene, og gi kjæresten din mye kroppskontakt. Da mener jeg ikke-seksuelle ting som klemmer, kyss, holde hender, sitte nære hverandre, massere hverandre osv. Dette vil hjelpe han med å føle at du fortsatt ønsker kroppskontakt, selv om du ikke føler for sex. Dette hjalp oss utrolig mye gjennom vårt forhold i alle fall i våre perioder. Vi snakket om det at selv om vi ikke føler for å ha sex, så er fysisk kontakt viktig for å kunne få noe kontakt som erstatter sex-en, og en føler seg noe bedre og tatt vare på/sett av den andre. Sex er ikke alt i et forhold, men spesielt gutter ser på sex som en nødvendighet for å øke selvfølelsen sin. Jenter er litt annerledes på den måten. Håper det ordner seg etterhvert <3

Avatar

Re: Hva skal jeg gjøre? null sexlyst ødelegger forholdet

jan 13 2021 - 10:54
Hei. Sexlysten er ikke noe som kommer på kommando, så denne må det jobbes med. Jeg er 38 år og har hatt flere lengre og kortere forhold bak meg med både masse bra og litt dårligere sex. Dersom man ikke har det bra med seg selv og spesielt egen helse, er sex den siste tingen man tenker på. Når dette er sagt er faktisk kvinnens lyst ganske mye avhengig av mannens innsats for å tenne på kvinnens sexlyst. For at kvinnen skal ønske å ha sex med en mann, må hun først og fremst føle seg trygg på vedkommende samtidig som mannen må bruke god tid på å varme opp kvinnen, være tålmodig og villig til å gjøre dette, spesielt når han vet om dine tidligere erfaringer noe som betyr at du er veldig sårbar. Men dette kan gjennomføres kun av en moden mann som er voksen i hodet sitt og er villig til å ta hensyn til partneren sin . Ved å ta hensyn til partneren sin, viser han at han er virkelig glad i henne. Dersom du har opplevd traumer knyttet til sex, må han trå spesielt varsomt frem...
Han burde få litt mer innsikt i hvordan du har det for å få bedre forståelse, kanskje det kunne vært en idé for han å være med på en psykologtime hvor dere kunne snakke sammen om sexproblematikken i forholdet...
Men til sist og ikke minst , hvis han sier at dere ikke kan være sammen hvis ikke det bedrer seg mtp sexlyst fra din side, viser at han er umoden og ikke villig til å gjøre en innsats for å få det til å fungere.
Men noen ganger trenger man disse erfaringene for å tilegne seg kunnskaper for å kunne klare seg her i livet.
Til forsiden