Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva feiler meg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva feiler meg?

okt 15 2008 - 10:01
Hei!
Det største problemet mitt er at eg ikke fungerer i lag med andre mennesker, eg klarer ikke ta initiativ til kontakt og prøver å unngå å treffe på personer som kan føre til en samtale, dette høres jo fryktelig idiotisk ut men slik er det, eg har prøvd å ta meg i nakken og overvinne denne ”sosiale frykten” men eg klarer det bare ikke.
Er som følge av dette meget usosial og trives best hjemme, ser jo at andre personer både privat og på jobb hygger seg i lag, snakker og ler om alt og ingenting, eg derimot får bare ikke dette til, eg trekker meg tilbake og finner på alle mulige unnskyldninger for ikke å delta på sosiale samlinger, i de tilfeller eg klare å ta meg såpass sammen at eg møter opp, sitter eg stort sett stiv som en pinne og håper ingen legger merke til meg, idiotisk? ja.

Nå jobber eg i en lederstilling men dette fungerer bare ikke slik som eg har det i dag, eg orker rett og slett ikke tanken på å gå på jobb, har møtt veggen. Eg er initiativ løs, har vanskelig for å konsentrere meg og glemmer ofte ting eg skulle ha gjort, dette passer seg ikke i den jobben eg har og for så vidt ikke i andre jobber heller, som et resultat av at eg glemmer ting og ikke har initiativ til å ta tak i ting som eg burde, sitter eg igjen med enda dårligere selvtillit og selvbilde en eg hadde fra før. Eg vet at eg er flink i jobben min og at eg normalt burde ha mestret dette, men hva hjelper det når eg allikevel ikke får de til når eg skal.

På hjemmefronten så føler eg at alt som går galt er min feil nesten uansett hva det er, selv om min familie sikkert ikke har samme oppatning av saken, eg kan lett være irritabel og skylde på andre for deretter å trekke meg tilbake og være full av skyldfølelse etterpå.

Ellers er eg generelt kritisk og nølende til alt og har vanskeligheter med å ta en avgjørelse da eg er redd for å gjøre feil og stort sett alt skal analyseres og tenkes grundig igjennom først.

Eg er rett og slett blitt innadvent, innesluttet har dårlig hukommelse og problemer med å konsentrere meg, har mistanke om at eg kan ha en eller annen form for depresjon uten at eg bastant skal påstå at det er det som feiler meg siden eg har hatt de slik i ganske mange år, kan faktisk ikke huske når eller hvordan dette begynte, eneste eg vet er at det er blitt verre de siste årene og nå vil eg ikke ha det slik lenger!.
Har stor ”angst” for alle typer møter (møter på jobben, foreldremøter, etc..) og gruer meg voldsomt i forkant av dette.

Nå kunne eg sikkert ramset opp mye mer en dette men for å oppsummere så går dette sterkt ut over livskvaliteten til meg og min familie, er av natur slik at eg skal prøve å ordne alt sjøl men denne gangen må eg ha litt hjelp på veien, problemet er bare at det er meget vanskelig for meg å fysisk sette ord på tingene ovenfor en annen person og er redd for følgene og hva eg må igjen for å bli bedre, noen som har noen tips? Vil sette stor pris på en tilbakemelding.
Avatar

Re: Hva feiler meg?

okt 19 2008 - 03:20
Høres ut for meg som om du har hatt en gryende depresjon lenge som nå har forverret seg, og at du med den har fått sosial angst. Er ikke sikkert at det må så store, drastiske skritt til for å få bukt med dette, men du burde snakke med en psykolog. Fastlegen din henviser deg, eller du kan snakke med en privat om du har råd...

Du skriver at du synes det er vanskelig å snakke om ting, hva med å skrive noe av det? Virker som du er god til å uttrykke deg skriftlig, du kan jo ha med en lapp eller det du har skrevet her f.eks? Og så blir det litt lettere hver gang, ettersom du blir bedre kjent med psykologen.

Prøv også å si noe om det til noen rundt deg, familien f.eks, det er lettere å bære når man ikke er helt alene. De kan ikke støtte deg hvis de ikke vet noe...

Lykke til, du klarer mer enn du tror!
Avatar

Re: Hva feiler meg?

okt 19 2008 - 22:17
Heii!

Jeg er også en person som føler meg usosial overfor andre mennesker. Jeg er ei jente på 18 år da.
Når jeg er sammen med flere blir jeg bare sittende/stående og ikke si et ord. Jeg tør rett og slett ikke prate faktisk. Redd for å dumme meg ut, redd for å si noe galt.

Men dette er noe jeg føler spesielt overfor andre ungdommer rundt min egen aldre. Når det gjelder noen som er litt voksnere, vet jeg at de ikke er i noen "fjortis" alder lenger, de tenker ikke så mye på hvordan du ser ut og hvem du er, folk godtar kanskje mere hverandre i den voksne verden.

Men nå er jo jeg voksen selv, i allefall i alder og myndighet. Jeg tenker heller ikke over hvordan folk ser ut eller hvem de i det hele tatt er, jeg respekterer og tollererer alle som de er jeg, uansett!
Men slik er det ikke alle sammen som er mot meg, iallefall ikke de rundt min egen alder.

Jeg vet ikke om dette var helt etter dit tema, menn jeg tenkte jeg kunne fortelle det allikevell=)

Hilsen "lille meg".
Til forsiden