Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg blitt påvirket av mine tidligere relasjoner?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg blitt påvirket av mine tidligere relasjoner?

juli 22 2018 - 05:56
Jeg trenger rett og slett noen andres syn på dette.
Kan dette påføre emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, og hva får jeg gjort??
Trenger virkelig hjelp fra noen, og jeg føler enkelte psykologer BARE drar meg ned, ved å vri om tankene mine til at jeg er en mye verre person enn det jeg er. Og gjør meg redd og usikker på grunn av at de mener jeg ikke vet hva jeg gjør, og at jeg skader andre uten å en gang være klar over det.

Jeg har hatt foreldre som har hatt ekstremt stor omsorgssvikt til meg, de har reist fra meg slik at jeg ikke visste hvor de var, når de kom tilbake, om de kom tilbake. De har stadig skremt meg ved å fortelle om dødelige sykdommer, farlige mennesker rundt meg, spioner som følger med, tyver som kommer inn for å stjele ting, de har ikke sendt meg til lege om noe fysisk har hendt med meg, som falt og slått hodet eller vært veldig dårlig fysisk på andre måter, de har utagert med veldig skremmende reaksjoner, hvor jeg ikke en gang har fått kontakt med dem og var veldig redd for livene våre.

I ettertid har jeg også lært meg at den ene forelderen min manipulerte meg og brukte meg som et middel i en hver setting, mens den andre forelderen tillot det og når jeg stilte spørsmål til om dette var rett, så sa de begge alltid ja og at jeg måtte finne meg i enkelte ting og at andre ikke hadde det så lett alltid.

Det som er, er at disse psykiaterne jeg har prata med har gjort meg veldig forvirret. Det er ikke det at de har kritisert meg, eller sagt noe som får meg til å føle meg mindre verdt på noe vis. Det er bare det at jeg blir oppriktig redd, når jeg føler at jeg kan påføre andre smerte uten å være klar over det. Det føles som om jeg har hatt et syn på hva som er "bra og dårlig" og nå kommer noen å sier at det er feil. Men samtidig, er det rart, med tanke på hva jeg har lært fra jeg var liten baby? Det jeg er mest redd for er at helsevesenet faktisk prøver å kontrollere meg og dra meg ned og bare ha meg i et slags tak eller noe, altså at de stadig har kontroll over meg og vet hvordan de skal manipulere meg på et eller annet vis. De har sagt så mye forskjellig, og jeg føler at når de faktisk klarer å gjøre noe som gjør meg mest forvirret av alt, og for å ikke snakke om lei meg, så er de fornøyde.

I tillegg så prater de om selvskadingen min som oppmerksomhetssykt, og det synes jeg er veldig stygt egentlig. Ei sa en gang at jeg kanskje skadet meg selv, fordi jeg ville vekke en reaksjon eller bekymring av noen. Eneste grunnen til at jeg skadet meg selv, var fordi det var det eneste som avledet meg en periode jeg var deprimert i flere måneder. Jeg prøvde alle hjelpemidler, spise annerledes, sove bedre, drive med andre aktivteter, være med venner, trene. Det eneste jeg merket var at da det gjorde vondt å trene, likte jeg følelsen av smerte, fordi det virket avledende. Så jeg begynte å kutte. Jeg skjulte det for alle rundt meg i et par-tre år, og ville ikke at noen skulle vite det eller se det. Følte en del skam over det og angret selvfølgelig. Det virker som om hver gang jeg prøver å fortelle noe jeg er redd for eller at jeg føler meg lei meg, så sier behandlere at det egentlig heller ikke er sant, og at jeg overdriver for å få oppmerksomhet eller noe??....

Vet ikke lenger altså. Jeg håper virkelig noen vil gi meg noen svar
Avatar

78787878

juli 25 2018 - 17:23
Det er klart du har blitt påvirket av din relasjon til dine omsorgs personer. Ingen som har den type oppvekst kommer ifra det uten arr på sjelen. Du skader deg nok selv for å unngå å kjenne på de vonde følelsene dine. ikke at jeg kan fortelle deg nøyaktig at det er derfor. Men det er noe jeg tror er en grunn til at du skader deg selv. Akkurat som at andre ruser seg for å slippe unna følelsene de ikke klarer å ta tak i.
Til forsiden