Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

mai 11 2018 - 17:01
Har vært sammen med han i 2,5 år.
Det første året var sexen super. Men så stoppa det opp...

Jeg er forelska i han... Jeg har lyst på han... Men jeg har lagt på meg endel og hater kroppen min... Da er d vanskelig å ta initiativ. For han tar ikke noe initiativ...

Han holder rundt meg i senga, spooner.. Kjenner jo at han da har lyst
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

mai 11 2018 - 19:24
Hei!

Jeg tror det er helt normalt å være mer fysisk intim i starten av nyforelskesesfasen. At det har dabbet av i etterkant trenger ikke nødvendigvis å bety noe annet enn at en kjenner seg mer komfortabel med hverandre og derfor ikke føler på en forventning om å prestere like mye på området. Likevel er seksuell kjemi og lyst viktig i et forhold.Du skriver at dere begge har lyst på hverandre, så flott! Du forteller videre at du kjenner på en utfordring til det å ta initiativ. Du begrunner det med at du har lagt på deg og at du derfor ikke kjenner deg særlig komfortabel i din egen kropp. Jeg beklager å høre at du opplever det. Det er forståelig å kjenne på usikkerhet, men ikke la dette hindre deg. Er det noe du selv kan gjøre for å ivareta kroppen din?Begynne å trene? spise sunnere?

Kommunikasjon er veldig viktig i et forhold. Ellers ender en opp med å misforstå hverandre og det kan resultere i dårlige og unødvendige opplevelser. Hva med å sette deg ned med kjæresten din, fortelle/vise han det du har skrevet her: at du har lagt på deg og at du derfor ikke føler deg vel i kroppen din og at dette er årsaken til at du har vært redd for å ta initiativ. Dessuten kan du jo også fortelle han at du ønsker å bli sett av han. At du har lyst på han og at du savner at han tar initiativ. Det kan jo hende at han sitter med tanker om at du ikke ønsker å være intim med han og at dette er grunnen til at han ikke uoppfordret tar kontakt? Nå bare spekulerer jeg. Uansett er det viktig at dere snakker sammen.

Håper dere kommer til forståelse og bedring :-)

Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

mai 13 2018 - 13:29
CharlotteMoll85:

"For han tar ikke noe initiativ... Han holder rundt meg i senga, spooner.. Kjenner jo at han da har lyst"

Mener du at du kan kjenne ereksjonen hans når dere spooner - eller mener du at spooninga i seg selv indikerer at han har lyst (uten at du kan kjenne noen ereksjon hos han)?

Hvis det er sistnevnte, så betyr ikke det at han holder rundt deg at han nødvendigvis har lyst på sex. Det avhenger av hvorfor han holder rundt deg (og det er det bare han som veit).

Ettersom du forteller at dere hadde super sex det første året, er årsaken til sex-tørken ganske lett å finne - men det innebærer at du må være brutalt ærlig med deg selv. Still deg selv disse spørsmålene:

1) Var det han som vanligvis tok initiativet til sex det første året hvor sexen var super, eller var det vanligvis du som tok initiativet?

2) Merket du at sex-tørken begynte da du begynte å legge på deg, eller ser du ingen sammenheng mellom disse to tingene?

Avhengig av hva svarene til disse spørsmålene er, så er årsaken enten at det alltid var du som tok initiativet til sex, og når du sluttet å ta det initiativet så sluttet dere dermed naturligvis å ha sex. Eller så er årsaken at du la på deg for mye, slik at han mistet den seksuelle lysten på deg, og nå bare ser på deg som en god venn som det bare er hyggelig å kose med (f.eks. i form av spooning).
Den sistnevnte årsaken er den mest sannsynlige forklaringen, ettersom jeg mistenker at det vanligvis var han som tok initativet til sex det første året (siden han er mann).FriSjel92:

"At det har dabbet av i etterkant trenger ikke nødvendigvis å bety noe annet enn at en kjenner seg mer komfortabel med hverandre og derfor ikke føler på en forventning om å prestere like mye på området."

Ikke når det er snakk om lengre sex-tørke. Da er det noe annet som er problemet. Folk som har lidenskapelige forhold over flere år har fortsatt relativt hyppig sex. Det er en av de klareste indikasjonene på hvor mye seksuell tiltrekning og lidenskap det egentlig er i et forhold.
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 23 2018 - 16:57
Har hverken sex eller får noen form for berøring fra min kjæreste. Vært sammen i to år og bodd sammen i snart ett år, han var aldri noe interessert i sex og etterhvert orket jeg ikke ta noe initiativ til noen form for nærhet da responsen var totalt ikke-eksisterende. Han har kun delt ut farvel- og godnatt-kyss, men jeg gidder ikke de mer da det ikke er annet enn en "høflighet" fra hans side, så nå eksisterer ingen berøring. Han er aldri "på" når det gjelder relasjoner eller kontakt så både jeg og hundene opplever han som mekanisk og helt uten forbindelse til oss som individer eller engang levende vesener. Det finnes heller ingen form for samtale, han kan kun snakke (eviglangt) om detaljer fra hva han gjorde idag/en gang i tiden, men kun rent praktisk gjengivelse av hva hvem sa og praktisk gjorde, så ingenting om "jeg syntes og derfor gjorde jeg". Havner vi i en situasjon der det faller seg at jeg nevner noe fra mitt liv avbryter han meg midt i ei setning for å si "se hvor det regner nå da, oi oi" eller en annen avsporing. Så nå unngår jeg å prøve å snakke om noe da det bare ender med å bli såret av at han åpenbart ikke har interesse av å kjenne meg på noe vis.
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 23 2018 - 18:00
Hvorfor er dere kjærester? Har dere det bra sammen, til tross for det du nevner, @Leileen85?
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 23 2018 - 19:13
Hva er en kjæreste? Er det lange dype samtaler utover natten og vill sex vil jeg jammen tro det ikke er mange med noen års samliv som møter kriteriet.

Jeg har det ikke bra. Og hadde hatt det verre uten han, av den enkle grunn at han lager middag og skrur på lysene iblant. De praktiske tingene han kan så bra.
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 23 2018 - 19:57
Er det ikke noe romantikk/følelser for hverandre inne i bildet, så passer ikke det min definisjon for "kjærester".

Hvis jeg skulle satt en label på det du forteller, så ville jeg sagt at du bor sammen med en venn, som hjelper deg med praktiske ting i huset?

Jeg skjønner hvorfor dere fortsatt bor sammen! Jeg tenker at det kunne være lurt å se etter en annen person som kanskje også kan gi deg andre ting du trenger (som nærhet/omsorg/kjærlighet)?
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 24 2018 - 00:16
Sa ingenting om at det ikke var følelser inne i bildet. Det er bare ikke noe oppfølging av prosessen et forhold er, naturlig fra hans side og jeg gidder ikke gjøre noe med det eller noe annet som alt annet står nå.
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 24 2018 - 09:05
Jeg skjønner veldig godt hva du mener Leileen85. Jeg tror veldig mange har definisjon på hva er forhold skal være og når en relasjon ikke passer i den boksen, er det med en gang feil.

Jeg har ikke hatt samleie med min samboer på snart 2 år. Det skremmer meg av og til, men jeg forstår også hvorfor det er slik. Saken er at jeg har opplevd seksuell objektivisering og seksuell kontakt utført av min stefar i min barndom. Så jeg har dype emosjonelle sår etter det. Jeg har dog, spesielt de siste månedene opplevd en veldig stor fremgang på min reise. Jeg har ikke så mye PTSD og kan endelig utrykke hva jeg mener. Forresten, det som gjorde teamene ekstra vonde er at moren min var emosjonelle utilgjengelig og var veldig overdramatisk og ekstremt selvsentrert. Husker faktisk jeg gråt meg selv i søvn fordi jeg trodde hun ikke elsket meg. Så å søke trøst hos min mor var uaktuelt. I tillegg var stefaren min veldig snill (trodde jeg), og kjøpte det jeg ville ha. Så undergrave smerten og sorgen var lett og nødvendig.

Ettersom traumene skjedde i relasjon, er det no brainer å forstå at jeg ble oppmerksom på min underliggende smerte i mitt forhold. Jeg skal ikke legge skjul på at noen dager orker jeg ikke tanken på dette forholdet, og noen dager føler jeg at jeg tvinger meg til å være i en relasjon når alt jeg vil er å løpe fra alt og alle. Og jeg tenker nok på å slå opp mer enn hva et gjennomsnittlig par gjør. Men de siste dagene har jeg kommet til en konklusjon er at min historie ikke er gjennomsnittlig og at jeg er fornøyd, med tanke på de forutsetningene som jeg har, med det forholde jeg har til min samboer. Sexbiten av forholde får komme når det kommer, akkurat nå må jeg sette meg selv foran og ta vare på meg selv. Heldigvis har han forståelse for det. Og ang følelser så er jeg veldig, veldig glad i han. Det er så mye jeg skulle ha sagt om denne fine og gode mannen! Jeg er så takknemlig for han.

Ang det TA sliter med, er det nok vanlig at pasjon dabber av etterhvert. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å sjekke ut denne siden her https://conscious-transitions.com
Psykologen som driver denne siden tar opp ting som gjelder forhold og relasjon. Hun tar også opp samfunnets forventninger av hvordan ting skal være og hva så blir konsekvensen av en slik forbindelse. Jeg synes tematikken er god og kan hjelpe deg til å forstå deg selv bedre og stå for det som føles riktig for deg og ikke hva samfunnet forventer.
Avatar

Kan være andre årsaker enn nevnt

okt 24 2018 - 16:31
Hei CharlotteMoll85

Leit å høre at du tenker dette er på grunn av deg og den ekstra vekten du har lagt på deg. Jeg har og har hatt en del problemer med sexlivet mitt i noen år nå. Delvis pga kroppen min; jeg er mann og vil gjerne se sånn ut også. Jeg mener selv at jeg er altfor tynn. Dette kan ikke jeg gjøre noe med annet enn å spise overdrevent mye, flere ganger om dagen. Legger aldri på meg og føler meg mager, både utseendemessig og "energimessig". Uansett, det er ikke ditt tilfelle. Jeg har også slitt en del med depresjon, uten å ha vært helt ærlig med tidligere partnere. Dette har ført til mye tanker og slit under sex, og de mange tilfellene jeg har "feilet" i sengen (ikke bevart ereksjon) har ført til at jeg nå er mer eller mindre fri for samleie.

Kanskje han har mye i tankene og har følt seg litt på nedsiden, uten at du nødvendigvis har plukket det opp? Hvis dette er tilfellet er det viktig å ikke legge press på noen, heller ta det veldig sakte og ikke forvent at han holder ut og ikke forvent å holde på lenge om gangen. La kosen være kos. Begynn litt på ny, om du skjønner. Dette er dog ren spekulasjon basert på min egen erfaring.

Om ikke det er det som har vært tilfellet, ville jeg anbefalt å ta dere løpeturer sammen eller trene på studio (ikke gruppetimer eller lignende ting som typisk menn misliker). Jeg gjorde dette en lang periode for noen år siden og min libido gikk sakte oppover. Det er også veldig godt for begges selvfølelse. Ikke tørn til "typisk norsk" og tren for utseendet, men tren for mestringen og press igjennom sammen. Kan anbefale løping (er naturligvis slankende, gir god selvfølelse og plutselig ser man mye mer attraktiv ut for sin egen del) som nevnt, men det å utføre styrkeøvelser sammen er supergøy etter 3-4 uker, når dere begynner å se fremgang. Når dere er hjemme på kveldene er det viktig at han får tid til å drive med hobbyer og ting han er oppriktig interessert i. Om det er flislegging, spille musikk eller PC/playstation :)

Håper alt ordner seg etterhvert. Vi har nok, spesielt i Norge, et litt perfekt syn på hvordan hverdagen i forhold skal være, så det er lett å bli fortvilet. Lykke til :)

Eileen85

Den "monotone" siden minner meg om meg selv. Ikke interessert i samtaler da jeg var veldig deprimert. Er det muligheter for at din mann har litt mye i tankene og ikke klarer fokusere på "uviktige" hverdagslige ting?
Avatar

Re: Har ikke hatt sex med min forlovede på 1 år!!

okt 24 2018 - 16:47
Nei, det er jeg som har avviklet da det kun var jeg som drev alt før, og ikke gidder mer. Han er å har hele tiden vært uinteressert i å utvikle forhold til noen forbi "kaffestadiet" og har ingen nære relasjoner. Så kan man jo alltids kalle det en lidelse og plukke i årsaker og slikt, men det er ikke snakk om at han lider i stillhet og misforståes. Han ønsker ikke kontakt og det er ikke noe jeg skal reparere akkurat...
Til forsiden