Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Han vil heller game enn å være med meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Han vil heller game enn å være med meg

juni 6 2018 - 23:55
Jeg er en jente i begynnelsen 20åra er i et komplisert forhold med en samboer som har vært arbeidsløs over lengre tid. Vi er veldig glade i hverandre og har vært sammen i 2år nå. Han er i utgangspunktet en ressurs-sterk mann som har vært i arbeid siden han var 16, men har i det siste året vært uten jobb. Pengeproblemer har alltid vært et issue for oss, fordi jeg har fast inntekt og han har veldig lite å rutte med. Den økonomiske ugjevnheten har bare blitt verre siden han ble arbeidsløs. NAV gir han ikke støtte fordi han ikke har grunnlag for å få arbeidsledighetsleidighets penger fordi han har tjent lite i de 2 jobbene han har hatt tidligere. Logikk? I think not.

Han er en fantastisk fyr, gir mye av seg selv, eller han pleide ihvertfall å gi av seg selv... Siden firmaet han var med på å starte, gikk konk har det raskt gått nedover. Prosjektet med å starte og invistere i ga ingen fortjeneste gikk i minus fra dag 1. og ble drevet av en moralsk forkruplet sjef. Så offerrollen kom fort og i løpet av de årene vi har vært sammen har jeg lagt ut mellom 30.000-40.000 kroner i felles kostnader. Jeg synes det er urettferdig, spesielt med tanke på at han ga sjefen et personlig lån på 50.000. At penger er et problem er det ikke noe tvil om, jeg har tatt dette opp flere ganger men han har knapt penger til å betale halve husleien. Jeg føler meg forferdelig hver gang jeg tar det opp. Han sier at han skal betale meg tilbake men situasjonen er låst.

Vi har hatt mange runder, men nå sier han at jeg guilt-tripper og at han desverre ikke bryr seg fordi jeg har tatt det opp så mange ganger. Jeg har tatt opp det at han bruker hele dagen på å spille online-spill, når jeg kommer hjem spiller han, når jeg vil snakke med han og være sammen er han "midt i et spill" / " har nettopp startet en runde", jeg blir bare ventende på at han skal få tid. Når jeg legger meg hører jeg at han snakker med de han spiller med, om han legger seg samtidig som meg så er han på telefonen. Det har blitt så fælt at jeg kvier meg for å gå hjem og jeg gruer meg til helg da han er oppe nesten hele natten og spiller. Spillingen har tatt helt overhånd, han sier at det er det eneste som gir han mestringsfølelse. Jeg føler meg tilsidesatt og nedprioritert. Det er ikke godt å være hjemme og jeg har en følelse av å være til bry. Han lager ikke mat, han bidrar ikke til husarbeid og tar knapt telefonen. Han er mannen i mitt liv og jeg kan virkelig se for meg en framtid sammen med han, så jeg holder ut. Jeg har holdt ut veldig lenge nå... Rundt neste sving skal det være en ny og bedre vei møte oss. Skyene vil lette og solen vil komme fram. Hvis jeg bare tror og hvis jeg har viljen så vil dette gå godt. Jeg vil ikke gi opp! Selvløst og selvutslettende fortsetter jeg å håpe på en mann som har sluttet å bry seg om omverdenen rundt seg. Jeg håper at han snart vil se at jeg ikke har det bra og at det han gjør går ut over meg. Det gjør så vondt.
Avatar

Re: Han vil heller game enn å være med meg

juni 7 2018 - 08:47
Hei vil bare si jeg har lest innlegget ditt og føler med deg. Nå kjenner jeg jo ikke situasjonen, selvfølgelig, men jeg tenker at vi ofte tror at den andre parten ser det samme som oss selv, eller burde se, eller snart vil se :) ikke regn med det! Han har sannsyligvis kommet inn i en hverdag hvor han har skylapper og egentlig er i en egen verden. Han kommer ikke til plutselig å se ting på en annen måte, eller at du ikke har det bra, det er utrolig skjelden det skjer.

Hvis du virkelig vil prøve å få dette til å fungere, så er rådet mitt at du «booker» et tidspunkt med han, hvor du klart sier ifra hva temaet er, for eksempel, lørdag klokken 13 vil jeg at vi setter oss ned sammen og tar en prat om hvordan vi begge vil at vi skal ha det sammen fremover. Så slipper du å prøve å få snakket med han og han aldri har tid og han «skal bare» det og det, og han får tid til å tenke igjennom tingene på forhånd

Håper du finner ut av det. Skriv gjerne hvordan det går :)
Avatar

Hei

juni 7 2018 - 10:19
Jeg tenker at han kanskje ikke innser hvor ille dette er for deg. Som nevnt over så er han nok i sin egen boble. Verden raste kanskje ned for han da firmaet gikk konk og han føler kanskje at han ikke mestrer noe lenger (bortsett fra spill). Har du snakket ordentlig med ham om hva du føler og hvirdan situasjonen er? Det er ikke greit at han ikke bidrar noe hjemme. Kan det være mulig for han å ta en jobb som kanskje ikke er ønske jobben hans ? Jeg håper at hvis han kan føle at han bidrar hjemme med stell og økonomi at han vil føle seg bedre og kanskje mer som en likestilt person. Nå høres det litt ut som at du er mamma og han er tenåringen.

Jeg håper virkelig at det ordrer seg for dere. Si at du virkelig må prate med ham.
Avatar

Fra gutten sin side.

juli 10 2018 - 02:47
Han er nok en fantastisk fyr. Men jeg tror han sliter veldig psykisk.
At du har lagt ut mye penger for han har han nok ikke glemt. Men han vil bare ikke snakke om det fordi han ikke vet hvordan han skal fikse det. Ofte syns vi gutter det er flaut når det er jenta som betaler. Vi vil helst være den personen som tar ansvar for familie og de vi bryr oss om.

At han spiller mye kan være fordi han prøver å glemme problemene.

Måten du skriver på så virker du som er person med fantastisk personlighet.
Jeg tror han er redd for å miste det.
/ redd for å miste deg.

Stå på!
- g20
Avatar

Re: Han vil heller game enn å være med meg

okt 23 2018 - 17:08
Jeg er gutten i vårt forhold. Jeg gjør ingenting hjemme. Det er mitt hus, men jeg ingen inntekt og har gitt opp på alt. Jeg spiller, ser serier, ligger i badekaret og hører musikk, hva som helst som får tiden til å gå mens jeg ikke selv har noe krefter til "meningsløse" handlinger som å vaske hus og lage middag når jeg ikke engang kan betale mitt eget hus! Hundene får ingenting fra meg heller, jeg orker ikke gå ut blant folk og ute i ødemarken med de frykter jeg at jeg bare kaster meg utenfor et stup og det kan jeg ikke når jeg har de med meg. Jeg har testamentert alt til samboeren, i det minste har han fått god opplæring i å holde hus den første tiden her før jeg klappet helt sammen og avskrev livet. Jeg spiller fordi det er en verden hvor jeg har kontroll, hvor jeg kan bruke så mange timer jeg trenger å bli kvitt hvert døgn uten å måtte stå ansikt til ansikt med mine egne utilstrekkeligheter og feil.
Til forsiden