Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Han lar meg ikke være i fred!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Han lar meg ikke være i fred!

jan 22 2011 - 17:04
Han lar meg ikke være i fred, han terroriserer meg med meldinger og anrop, står noen meter unna skolen min før å se hvem jeg er med.. Han vil alltid vite hvem jeg er med, hvorfor og hva jeg gjør..

Dette sliter meg ut! Jeg orker ikke mer.. Klarer ikke!
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 22 2011 - 18:50
Det trengs mer informasjon her for å ha noe å gå på.
Hvem er dette?
Hva slags relasjon har dere hatt?
Hva slags relasjon har dere nå?
Alder på dere begge?


Med dette på plass er det lettere å se an situasjonen og hvilke tiltak som burde iverksettes for å bedre hverdagen.
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 22 2011 - 22:26
Personen er dessverre min kjære "type".. som har slått seg vrang..
Kommer meg ikke unna av han..

Vi har vært sammen i 5 mnd'er. Jeg har ikke fått lov å være alene en helg.. Han må alltid være i nærheten..
Han hater tanken på at jeg prater med folk, spesielt andre menn.. (bekjente etc).
Han liker ikke at jeg går studerer og prøver å leve livet etter en smertefull oppvekst.. han vet jeg er svak og utnytter det..
Vi har egentlig hatt det veldig bra helt til nå.. Eller jeg gikk gjennom noe før 9 dager siden og etter det har alt gått rett til..Ja.
han har sluttet å akseptere valga mine og andre ting som "angår" meg.. jeg får 4-5 meldinger og flere anrop i løpet av en time, og ikveld kom han på døra å innsisterte på at han skulle komme inn..
Jeg lata som jeg ikke var hjemme, før vet aldri hva han kan finne på..
Er redd å slett redd før hva han kan gjøre med meg, han har vært voldelig før.. og kan bli det igjen, det vet jeg.
Er så mye mer.. men vanskelig å skrive om alt..

Jeg er snart 19 og han er 27.
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 22 2011 - 23:31
Ai..
Den er litt lei i grunn for det er ikke så sinnsykt mye du får gjort her siden det er han selv som trenger det meste av endring.
Én retning er å ta tak i situasjonen og kreve at han får hjelp for sine problemer. Det er tydelig at han ikke stoler på deg og lar sin sjalusi overkjøre alt annet og en streben etter å kontrollere deg er et mantra i hverdagen. Vanligvis vil jeg fraråde å fortsette en nær relasjon før situasjonen er løst. Det kan ødelegge mye for dere begge om det bare får fortsette.

Jeg vet ikke hvordan typen din takler å bli konfrontert med sin egen usikkerhet siden du nevner at han har vært voldelig. En ting som stadig blir nevnt er "en gang voldelig - alltid voldelig". Det er nok en del sannhet i dette men det er rom for forandringer om man får den rette kompetansen inn i bildet. Jeg innehar ikke noe kunnskap der som kan benyttes og jeg vil råde deg til å oppsøke profesjonell hjelp. Det hele kommer vel an på hvilken vei du ønsker å gå. Med eller uten han. Det vil trolig være bedre å gå uten siden det har vært såpass store feil begått i relasjonen allerede.

Det er veldig viktig for din egen del å tenke på hva som er best for deg selv. Du trenger ikke tenke på noen andre akkurat i denne relasjonen.

En annen ting man kan legge til er jo det gamle rådet som eldre kommer med. Du kjenner ikke et annet menneske før dere har bodd sammen et par år.
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 23 2011 - 00:26
Ja.. Han tar ikke imot råd.. Og heller bare driver på.. Han innser ikke at han sliter..
Nei, etter vi er borte fra hverandre er han redd jeg "driver" på med andre. Men siden jeg ikke takler å ha han i hus så takler jeg ikke ha NOEN andre her heller..
Hadde bare han skjønt det.. Vi er fra hverandre nå fordi jeg måtte gjennomgå noe som er stor påkjenning.. Han vet om dette.. men hater meg pga det valget jeg tok..

tenkte på det når jeg skrev dette, så føler meg ikke trygg.. Sist gang "brøt" han seg inn hos ei venninne av meg etter vi hadde krangla ( jeg var hos hu) Så, jeg fikk høre mye akkuratt da.. Og værre var det da jeg kom hjem.
Dum som jeger/ var så tilga jeg han.. og trudde på det han sa, at han bare hadde drukket og ikke taklet at vi hadde kranglet..

Problemet er at jeg ikke klarer å tenke på hva som er best før meg akkuratt nå. Er så redd det jeg skal velge bare gjør ting værre..
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 23 2011 - 03:18
Ser at dette kan være en lei situasjon for deg. Har kanskje noen råd, men vet ikke om det vil fungere for deg som det gjorde for meg. Først og fremst så er han vel eks typen din? Hvis dere fortsatt er sammen vil jeg kanskje revurdere om det er bra at dere er sammen nå.
Jeg tenker da siden han har vært voldelig og brøyt seg inn hos venninna di. Jeg vil ikke si hva du skal gjøre, men heller gi deg råd. Det som funket for meg var at jeg ikke utleverte private tanker lenger. Jeg fortalte ikke noe mer personlig om meg selv av frykt for at han nettopp skulle bruke det imot meg når vi kranglet. Jeg svarte ikke så ofte på telefon eller meldinger, selv om de haglet inn på telefonen. Jeg vet det er vanskelig, og press fra han kan ofte resultere i at du lar deg rive med. Og jeg tenkte ofte når han ringte at det var krise og at jeg måtte ta telefonen. Det kunne hende at det var viktig... Ellers vil jeg si at det å prate om dette til en god venninne var veldig viktig, For jeg tenkte ofte at jeg overdrev og at jeg oppførte meg urettferdig som resulterte i at jeg følte meg slem mot han og at det var jeg som var problemet. Jeg synes også at han bør vurdere å skaffe seg hjelp, eller bare det at han får seg en hobby som kan gjøre at du får litt pusterom. Som siste råd vil jeg si at du fortjener bedre enn dette, og at ingen skal finne seg i å bli manipulert. Hvis volden, innbrudd og kanskje så langt som trusler fortsetter vil jeg ha vurdert i å skaffe besøksforbud.
Avatar

Re: Han lar meg ikke være i fred!

jan 24 2011 - 18:48
Vi er fortsatt sammen, ja..
Nei, jeg svarer ikke ofte.. men han maser sjukt.. så iblant sender jeg før åikke såre han eller noe..
Det er veldig vanskelig! Føles umuulig ut dette..

Ja, han vil ikke ha hjelp, og gir f... i om han mister penger (siden han ikke møter opp hos nav) han har vært sjuk meldt lenge.. og gir nå blaanke f... i alt..
Han skjønner ikke at han må trå til før at det skal bli bedre..

Ja.. Huff..
Tusten takk før råd!
Til forsiden