Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forundrer meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forundrer meg

jan 13 2020 - 10:57
Jeg har en bror som er 37 singel og aldri hatt kjæreste og har ingen barn. Han har ingen venner og liker å være for seg selv. Sier han jobber på NAV men ingen har noen gang sett ham gå der eller være der. Blir veldig rar når vi spør ham om jobb. Til tider også sint og oppfører seg veldig rart. Jeg har nå den siste tiden begynt å reagere på hvor mye penger han bruker på den nå 11 årige sønnen min. Det går på reiser til syden og andre ting. Og om min 11 årige sønn blir sint på ham så gjør han alt han kan for å få ham blid igjen. Det er veldig rar oppførsel han viser overfor meg også fordi han ringer og fyrer meg opp om hvor lite sønnen min bryr seg siden han ikke vil til meg men kun til ham. Jeg har ikke samme mulighet til å bruke så mye penger på sønnen min som min bror gjør. Jeg kunne bare drømt om å kunne kjøpt en syden reise til barna mine. Nå har ikke sønnen min vært hos meg på ukes vis. Sønnen min sa en setning som såret meg og etter det har jeg nesten ikke hørt fra ham han sa: Det er kjekkere å være hos onkel, der for jeg det som jeg vil ha. Er sint og frustrert og vet nesten ikke hva jeg skal gjøre. Noen som har noen råd?
Avatar

Re: Forundrer meg

jan 17 2020 - 11:49
Jeg syns du skal sette noen klare grenser for sønnen og broren din, som går ut på at broren din ikke får lov til å skjemme bort sønnen din på ulike måter uten at det avklares med deg, og at sønnen din ikke får fritt frem til å være hos broren din så mye han vil. Sønnen din er tross alt ikke myndig, din bror er ikke hans forelder, og det er ikke sunt for sønnen din på lang sikt om ikke foten blir satt ned.

Sånn du beskriver det, så høres det ut som om broren din utnytter sønnen din for å føle at han har en verdi. Jeg tenker at du med fordel kan si det til han som det er, at det er noe som skurrer med hvor han påstår å jobbe, og at det bekymringsverdig om han rett og slett bruker penger han egentlig ikke har, i tillegg til at det bare ikke er i orden å ringe for å fremstille deg som en dårlig forelder, når det i realiteten handler om at han kjøper seg til kjærlighet ved å skjemme bort sønnen din.

Ta en prat med sønnen din om at gode relasjoner handler om mer enn å bare få viljen sin. Det handler om å gi og ta, og møte hverandre med gjensidig respekt. Begrens besøk hos broren din til en gang i uka, eller sjeldnere. Evt. inviter til noe dere kan gjøre i fellesskap uten at det skal koste masse penger, så vil forhåpentligvis sønnen din lære seg å verdsette relasjonen til broren din på andre måter. Si også til broren din at hvis han fortsetter å ringe på den hensynsløse måten, så blir det lenge til neste gang han får være med sønnen din.
Til forsiden