Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forelsket i psykologen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forelsket i psykologen?

feb 14 2018 - 09:16
Jeg vet ikke om innlegget passer her eller under et annet emne men jeg prøver meg. Jeg har hatt en del negative erfaringer ved at andre personer har utnyttet min tillit. Som barn ble jeg blant annet utsatt for seksuelt overgrep fra læreren. Jeg syntes det med å inngå et nært forhold til en potensiell kjæreste har vært skummet.Jeg har ikke hatt selvtillit. Som voksen får jeg heller ikke det der skikkelig til men møter tilfeldig en mann som blir min kjæreste som det føles er den store kjærligheten. Han oversvømmes meg med sin kjærlighet og gir meg selvtillit så at jeg er verdt å elskes. Så skjer det at han gjør handlinger som er helt ufattelige for meg og som jeg i dag nesten 4 år etter har problemer med å tro at er sant han gjorde. Da han fortalte det til meg gikk jeg ned for full telling. Jeg ville ikke leve mer. Kunne ikke leve uten han men heller ikke med han. I årene etter var han tydelig på at det var meg han ville ha. Jeg ble veldig forvirret av at det han sa og det han hadde gjort ikke stemte overens. Jeg trodde det var min feil og mistet all tro på meg selv. Da jeg gikk ned for fulle seil så var jeg så heldig å få veldig god hjelp. En av dem var en psykolog. Han har blitt en trygghet for meg fordi han har sett meg på mitt dårligste da jeg ville dø så jeg har ikke mye å skjule for han. Fra å tenke at jeg ikke kunne leve uten mannen min måtte jeg tvinge gjennom en separasjon og til slutt skilsmisse for å ta vare på meg selv. Jeg liker godt å være aleine men merket at i kampen for å få min nå eksmann utav hodet gjorde at jeg prøvde å finne en annen jeg kunne ha fokus på. Og det ble psykologen som var den jeg hadde tettest oppfølgning med. Min fysiske og psykiske helse har blitt dårligere etter det jeg opplevde. Det er ikke sånn at jeg sitter i timene med psykologen og er så forelsket at hjertet hamrer og jeg er klam i hendene. Men jeg blir usikker på det jeg føler. Han er ytterst profesjonell og har aldri gått over streken på noen måter. Jeg opplever å bli møtt og sett på det jeg strever med. Og det er fint å føle meg trygg til å være meg selv og få aksept for det. Jeg følte at jeg måtte si noe til han om dette for dette er noe en psykolog skal gi beskjed om hvis han/hun opplever at klienten kan ha følelser utover det som er et rent terapeutisk forhold. Jeg valgte å sende han en e-post om det hvor jeg var ærlig på det fordi jeg vil at han skal vite det. Har ikke fått svar men skal ha ny time denne uken. Jeg føler meg på en måte teit men på en annen måte gjorde jeg det som føles riktig for meg. Har lest mye om at dette kan være vanlig å oppleve hos en som man har en relasjon med der man opplever å bli sett og hørt. Er det andre som har forelsket seg i legen, psykologen eller andre i en profesjonell rolle? Hvis ja, hva har du gjort med det? Hvordan har du kommet deg videre?
Avatar

Re: Forelsket i psykologen?

feb 14 2018 - 12:34
Det du beskriver om at det er ikke uvanlig fenomen, høres sannsynlig ut. Hvis du har en seriøs psykolog så vil h*n kunne snakke med deg om dette og veilede deg. En behandler som forstår sin oppgave og sin posisjon vil kunne vite hvordan dette skal håndteres til beste for deg. Hvis h*n derimot benytter seg av muligheten til å prøve å få egne behov tilfredsstilt på en eller annen måte, så kan det være en mulighet å gå til din fastlege og ta det opp der.

Dette med å bli forelsket slik kan være en fase i det å få tillitt og fotfeste blant mennesker igjen, og noe som jeg antar vil kunne gå over og finne sin plass i deg og din utvikling med riktig behandling fra psykologen. Dette siste blir bare gjetting fra min side, da jeg selv har litt vel dårlig erfaring med folk i slike profesjoner.
Avatar

Re: Forelsket i psykologen?

feb 16 2018 - 19:27
Jeg var på time hos han og han tok det opp med en gang. Jeg sa til han at jeg gruet meg men stolte på at han behandlet det profesjonelt. Og det gjorde han. Jeg anerkjenner følelsene mine og hvilke behov jeg har etter å ha blitt sviktet på en tøff måte. Jeg så ting lettere etter å ha fått det ut. Og det er lettere å fortsette med terapien når jeg har vært ærlig om det. Det er i utgangpunktet gode følelser å bli forelsket i en men når det er en som jeg har et terapeutisk forhold til så blir det komplisert. Jeg tror på det du skriver om at jeg vil få hjelp av terapeuten å komme over det.
Til forsiden