Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Foreldre som har teite "regler"

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Foreldre som har teite "regler"

juni 11 2019 - 15:33
Jeg er en jente på 16 som opplever at foreldrene mine har teite "regler". Jeg får ikke engang lov til å gå opp på rommet mitt og lukke døra. Hver gang når jeg er sur, går jeg opp på rommet mitt og lukker døra, men så stopper pappa meg og gir aldri meg alenetid, selv om jeg virkelig vil være alene. Har alltid opplevd at pappa forstår eller skjønner meg aldri. En gang skrev jeg et brev til pappa, men han skjønte aldri hva jeg prøvde å si. Mamma vet hva jeg opplever, og skjønner og forstår meg mest, men hun snakker aldri med pappa om det han gjør, for hun er sikkert redd. Og søstrene mine, vet jeg egt ikke om jeg kan spørre om hjelp fordi de ville ikke ha trodd på meg. De ville bare ha sagt: "det er sånn pappa er" og "ikke ta det alvorlig" ,at de motsier meg og mener at jeg ikke har rett.
Jeg er den minste i familien, og dere kan tenke dere hvor vanskelig det er for meg å ikke bli ment rett, og ikke ha den samme rettigheten som alle andre i familien. Når det er viktige ting som jeg bør vite, så sier ikke de andre i familien til meg, de bare holder det hemmelig, når den viktige tingen skjer, så blir jeg bare sur fordi de ikke sier noe til meg....
Avatar

Re: Foreldre som har teite "regler"

juni 15 2019 - 16:26
Hei, det er jo ikke greit at du ikke får alenetid. Jeg forstår det slik at den vanskelige situasjonen oppstår når det er allerede vanskelig. Hva om du prater med din far når det ikke er surhet, sinne, frustrasjon? Og forklarer på en saklig og grei måte at NÅR du er lei deg, sur, frustrert, så har du noen ganger lyst på litt alenetid. Jeg mener, hvis man tar opp tema på en rolig saklig måte og med et åpent sinn, så er det større sjanse for å bli «tatt på alvor» Ønsker deg lykke til, klem
Avatar

Re: Foreldre som har teite "regler"

juni 21 2019 - 20:15
Hei @suvkaj12 !

Jeg skjønner at dette ikke er greit for deg.
Det at du ikke får lov til å lukke døra, virker for meg som om din far ønsker å ha '' kontroll'' på deg. Ikke nødvendigvis på hva du tenker og føler - men det at du hører på han.
Nå vet ikke jeg om du har hatt et nært og godt forhold til din far hele livet, men jeg tipper at faren din ikke helt vet hvordan han skal opptre i de forskjellige situasjonene som nå oppstår. Overgangen fra du var 10 år til nå, er jo veldig stor. Om 2 år er du myndig og kan bestemme over deg selv. Faren diner sikker redd for å miste deg til voksenlivet og derfor må han ha kontroll på hva som foregår hjemme.
De fleste tenåringer gjør opprør :) Roper og skriker, smeller med dører, hører ikke på mor og far .. Kanskje du skulle prøve det?
Når Pappa ber deg om å ha døra åpen, så smeller du den igjen og låser. Hvis ikke så må det jo være likt for alle der hjemme.
Må du ha døra på gløtt - ja så må pappa ha døren på gløtt. Hvis han ikke kan gå med på det, så er det snakk om kontroll og det må du prøve å få han til å slutte med.
Du kan godt ta en prat med han og forklare at du er i ferd med å bli voksen og at du ønsker mer privatliv - jeg tror de fleste voksne vil respektere det.

Lykke til og god sommer!
Avatar

Hei

juni 24 2019 - 18:26
Kanskje du kan få til et møte med noen andre i slekten , for eksempel foreldrene til faren din. Kanskje du kan legge saken frem for dem og faren din ,, mens alle parter er i rommet.Et annet alternativ kan være at foreldrene dine og du kan snakke med familie terapeut.Kanskje du kan få faren din til å spørre andre foreldre hvordan de ville takle samme situasjon.Kanskje du kan skrive en grundig begrunnelse for hvorfor du ikke liker reglene., og levere den til faren din.Du kan prøve å finne ulike måter å få din vilje, «bare « fantasien setter grenser.Kanskje du kan få hjelp av en person faren din stoler på.Kanskje du kan få hjelp av en fagperson på skolen , for eksempel helsesøster.Kanskje du kan arrangere et møte med alle i familien samtidig og ta opp saken der.
Til forsiden