Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Felles verdier?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Felles verdier?

april 5 2020 - 02:13
Hello alle sammen!

Jeg har lest mye i det siste at når man "velger" par må være sikkert at de har samme interesser og verdier. Vel, hvilke verdier snakker vi om?

Jeg er så glad i mitt barn at jeg ville ha ham hjem "for alltid". Skal jeg være sammen med en som sier at "barna er gjester"?
Jeg er så engasjert i resirkulering. Skal jeg være sammen med en som kaster alt i samme pose?
Jeg er så ryddig og strukturert. Skal jeg være sammen med en som er såååå rotete?
Jeg er så opptatt med å spise sunt. Skal jeg være sammen med en som er ikke det og sånn spiser barne sine?
Jeg er så imot materielle ting. Skal jeg være sammen med en som kunne bare kjøpe og kjøpe?

Man sier at folk endrer ikke seg, og at man må elske noen for hvem/hvordan den er, ikke for sitt "potensiale" (hvem/hvordan kunne bli, tror vi). Så jeg må glemme om at dette kunne bli noe bedre hvis det har ikke endret seg etter 3+ år.

Har noen mening om dette? Hva er viktig eller ikke? Hvilke er de verdiene som man må passe på?

Hilsen
Avatar

Re: Felles verdier?

april 5 2020 - 13:15
Jeg føler meg lykkelig i en del ting, (... fjernet ...). Ja, jeg fjernet det jeg skrev for etter det så jeg at det var en liste av ting man gjør bare når er på dating (spasere, reise, uteliv i generelt), men utfordringene starter når vi startet å bo sammen. Rot, kaos, kosthold, økonomi og barna oppdragelse. Jeg ser selv at jeg prøver å se til andre siden for jeg elsker jo henne. Men er det nok å elske og "det skal bli bedre" eller blir jeg van til dette? Hun ønsket å gifte seg med med meg og ha noe(n) barn til men, det skremmer meg å tenke de diskusjonene vi skulle ha i alle disse punkter.
Til forsiden