Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Få trygghet tilbake

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Få trygghet tilbake

juni 30 2018 - 01:41
Jeg har blitt stygt mobbet og trakassert av ansatte når jeg gikk på ungdomsskolen. Dette varte alle tre årene. En av de ansatte tok steget til å forfølge meg hele tiden hvor enn jeg gikk. I tillegg har jeg opplevd å bli forfulgt av fremmede mens jeg var på tur i skogen. Etter dette er jeg veldig skeptisk ov sky for voksne, og har veldig problem med å snakke med fremmede voksne osv. Hvordan kan man bli litt trygger igjen så man i det minste kan snakke med fremmede voksne uten å være livredd og skikkelig nervøs?
Avatar

Re: Få trygghet tilbake

juni 30 2018 - 20:02
"Hvordan kan man bli litt trygger igjen så man i det minste kan snakke med fremmede voksne uten å være livredd og skikkelig nervøs?"

Ved å oppleve nok fremmede voksne som er snille mot deg. Etter nok gjentatte gode opplevelser med fremmede voksne, vil du kunne bevise for deg selv at fremmede voksne også kan være greie mennesker. Men for å kunne ha gode opplevelser med fremmede voksne, må du selvfølgelig eksponere deg for dem (altså møte dem/omgås dem). Du bør også gjøre dette gradvis, ut i fra hvor mye kontakt med dem du er komfortabel med å ha. Start i det små og øk kontakt-nivået med dem etterhvert som du føler deg tryggere og tryggere.
Avatar

Re: Få trygghet tilbake

juni 30 2018 - 23:28
Også når man bare blir mer og mer skeptisk / usikker?
Avatar

Re: Få trygghet tilbake

juli 1 2018 - 01:33
Ja. Hvis du "bare blir mer og mer skeptisk/usikker", så er det fordi du fokuserer mer på de negative erfaringene du har hatt enn de positive erfaringene dine, eller fordi du ikke har eksponert deg nok for situasjoner hvor du har muligheten til å få positive erfaringer (altså hvor du møter/omgås fremmede voksne).

Det jeg skrev i det første svaret mitt fungerer bare hvis du aktivt forsøker å fokusere på de positive erfaringene du har hatt. Hvis du ikke aktivt gjør det, så vil du sannsynligvis automatisk fokusere på de negative erfaringene dine isteden, siden det er "standard-fokuset" ditt, siden det er det du har blitt vant til.

Det handler kort sagt om hva du overbeviser deg selv om. Og ens overbevisning styres av hvilke ting man fokuserer på/vektlegger.
Til forsiden