Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Evig frykt for å bli avvist

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Evig frykt for å bli avvist

mars 19 2018 - 22:09
I mange år har jeg slitt med frykten å bli avvist. Dette har ikke kun vært tilfelle i kjærlighetslivet, men i alle slags relasjoner med mennesker. Alt fra å møte nye mennesker fra det o´store internett til å møte venner av venner i en sosial sammenkomst.

Jeg synes det er kjempeskummelt å knytte seg til annen. Hvorfor? Fordi jeg tenker at jeg kommer til å bli forlatt fordi jeg ikke er interessant/attraktiv nok eller jeg er stygg og irriterende. Mitt forsvar er da å trekke meg tilbake og lukke meg igjen, slik at jeg skal ikke oppleve det. Jeg oppfører meg avvisende eller tilbakeholden, nærmere setter opp en mur slik at jeg ikke blir avvist. Hjernen min tenker at jeg kommer til å avvist uansett, så det er best å beskytte seg selv og avvise vedkommende. Blir så utrolig trist av å tenke på at jeg faktisk velger å trekke meg unna fordi jeg tror folk ikke vil henge sammen med meg fordi jeg tjukk. Når jeg oppfører meg sånn, skjønner jeg jo hvorfor mennesker ikke vil ha kontakt med meg. Det er jo ingen som fortsetter å prøve å holde kontakt, når jeg ikke viser tegn til å gi av meg selv i frykt for å virke uinteressant.

Hva kan jeg gjøre? Er det noen sliter med det samme og har funnet noen råd de pleier å bruke i slike situasjoner? Hvordan skal jeg gi faen og tørre å møte noen fra dette forumet eller Tinder? Jeg ønsker jo å ha motet til å møte nye mennesker med et smil og være avslappet, ikke tenke at jeg hele tiden må overbevise personen om at jeg er superkul. Fordi jeg vil jo egentlig bli kjent med personen og henge sammen med vedkommende, uten å tenke at jeg må hele tiden leve opp til de påståtte forventingene vedkommende (99% meg selv) har.
Avatar

Re: Evig frykt for å bli avvist

mars 19 2018 - 23:41
Du beskriver oppskriften på å være alene livet ut.

Det fungerer også å legge alle som kommer nær for hat. Bare finn opp en eller annen krenkelse de liksom skal ha gjort mot deg, også kan du hate dem til du dør. På den måten slipper du å føle deg dårlig over å avvise folk. Det er nemlig bedre å hate og bære nag enn å oppleve å bli avvist.

Hat alt og alle og tenk at alle er ute etter deg og at ingen noen gang har vært snill mot deg og at alle er jævler som vil deg vondt.
Avatar

Re: Evig frykt for å bli avvist

mars 20 2018 - 22:01
Jeg vil anbefale deg å få hjelp av en psykolog til å jobbe med selvfølelsen! Det trenger ikke være så mange behandlingene som skal til for å få snudd tankemønstrene, og det vil være til stor hjelp for deg videre :-)

Heier på deg, husk at du er bra nok AKKKURAT som du er. Ikke still høyere krav til deg selv enn du ville gjort til mennesker rundt deg, hvorfor skal du trenge å være så mye mer perfekt enn dem?
Avatar

...

april 6 2018 - 00:36
Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Delvis på grunn av tidligere negative erfaringer har jeg også trukket meg unna og satt opp en mur ovenfor andre. Etterhvert ble det også til at jeg rett og slett ikke føler at jeg ikke har noe å bidra med i samtale med andre, fordi jeg ikke deler deres erfaringsgrunnlag.
Avatar

Re: Evig frykt for å bli avvist

april 9 2018 - 11:01
Kjenner meg litt igjen her ja... Pleier å tvinge meg selv til å dra og møte folk. Må bare si til meg selv at jeg kommer til å bli ensom for alltid hvis jeg ikke tør å gå ut en gang. Har man lyst til å få en venn å være med er det bare en ting å gjøre: å gi seg selv et lite spark bak. Det er ikke lett, men man kommer jo ingen vei uten å prøve. Se deg rundt, er det ikke andre som kanskje er rarere (eller tjukkere) enn deg som har venner? Hvis de har venner kan vel du også få en venn. Det er en tanke som pleier å hjelpe meg litt. Kanskje må du møte mange mennesker før du treffer noen som passer bra sammen med deg, så ikke gi opp ennå :)
Til forsiden