Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er uenig med romkamerat

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er uenig med romkamerat

jan 22 2018 - 21:39
Hei, alle sammen!

Jeg har i snart to år bodd med ei god venninne av meg. Samboerskapet har gått bra hittil, men i de siste månedene har jeg kjent på at jeg er utrolig lei. Det faktum at hun legger igjen tomme doruller, setter på en klesvask uten å spørre om jeg har noe tøy å vaske, bruker unødvendig mye glass og servise (vi har ikke oppvaskmaskin) er en av mange småting som har bygd seg opp. For jeg setter alltid på en ny dorull, sier ifra til henne når jeg skal vaske klær og bruker et glass to ganger. Verstingen er at hun bruker mye mer strøm enn meg, ved at hun sitter på rommet sitt med en gammel panelovn på max-styrke som hun flere ganger forlater når hun drar på jobb. Å kjenne på at jeg må betale for at hun skal ha det kokvarmt på rommet mens jeg prøver alle slags mulige måter å få ned strømregningen, sliter meg ut.

Jeg vet det høres helt utrolig banalt og smålig ut, men jeg kjenner at det går meg på nervene. Hodet mitt fylles opp av disse småtingene som egentlig ikke har noen betydning. Hver gang jeg er hjemme føles det ut som jeg må alltid overvåke hva hun har gjort. Jeg har prøvd å fortelle henne pent at vi er to om strømmen, hjelper ikke. I stedet får jeg en leksjon om at det ikke gjør noe utslag på strømregningen å ha lys både på stue, kjøkken og gang mens vi er på skole eller om natta.

Har dere noen tips hvordan jeg skal klare å sortere de vonde tankene bort? Jeg kjenner jeg gruer meg til å komme hjem. Jeg har jo absolutt en stor jobb med å arbeide med meg selv, hvordan jeg skal klare å oppføre meg rasjonelt og være en god romkamerat. Vi skal jo forhåpentligvis bo en god stund sammen til og strømregningen kommer nok ikke til å bli mindre. Hvordan har dere taklet å dele bosted når dere bor med en venn? Hvordan kan jeg være godt nok rustet til å møte romkameraten min med et smil og gi litt faen i de små detaljene?
Avatar

<3

mars 15 2018 - 19:33
Hei!

Jeg kjenner meg igjen i det du skriver! Det kan virkelig være en utfordring å bo med andre i kollektiv. Jeg selv har vært mye frustrert, sliten og lei av å bo med andre som har gjort ting som har plaget meg, og jeg kjenner meg så godt igjen i det du sier om at de tingene egentlig er betydningsløse/banale, men så kan det irritere en grenseløst! Håper at mine erfaringer kan hjelpe deg, så her er noen tips jeg håper kan hjelpe deg :)

Jeg tror kanskje at den beste måten å bli kvitt disse vonde tankene er å ta det opp med henne! Hva plager deg mest? Dopapirrullene, strømmen, vaskemaskinen eller oppvasken? Ta opp det som plager deg mest, og la det andre gå!

Jeg ser du skriver at du forsøkte å ta opp dette med strøm og at det ikke gikk din vei! Jeg tror det stemmer det hun venninna di sier om at lys ikke har noe særlig utslag på strømregningen, så tror ikke du behøver å bekymre deg over at det blir så store utgifter av at lyset er på. Panelovnen derimot vil jeg tro sluker en del strøm. Går det an å ta opp dette med panelovnen da? At du hadde satt pris på om hun ikke hadde den på full styrke når hun var borte? Hva om du foreslår at hun har den på lav styrke når hun er borte? Slik vil det ikke være grisekaldt når hun kommer hjem, og det vil jo hjelpe litt på strømregningen :) Hvis hun absolutt vil ha på full styrke kan du jo foreslå at hun kan betale litt mer enn deg på strømmen da?

Når det kommer til vaskemaskinen tror jeg det er veldig vanlig å ikke sette på vaskemaskinen med klær sammen når man bor i kollektiv. Jeg selv har bodd i fire forskjellige kollektiv, og ingen av oss har satt på vaskemaskin samtidig.

Hmm, tar hun oppvasken med en gang da, eller lar hun det stå? Hvis hun tar det med en gang er det kanskje ikke verdt å ta den kampen da det ikke har en så stor praktisk betydning for deg? Hvis hun derimot lar det stå, må det vel gå an å ta dette opp med henne på en pen måte? Et triks er å fokusere på at det plager deg/du blir sliten og lei av det, da er det nok mer sannsynlig at hun viser deg litt forståelse og ikke går i selvforsvar. Si noe sånt som for eks at: "for meg er det viktig at det er rent og pent, og at det er ledig servise når jeg skal lage mat. Jeg blir sur og lei når oppvasken står i flere dager."

Jeg vet det kan være litt leit med sånne dopapirruller, det har jeg opplevd selv! Men personlig tror jeg at det er den minst irriterende og slitsomme tingen av de tingene du har nevnt her, så tror det kan være klokt å bare la den gå.

Ser jeg svarer en god stund etter dette innlegget, så det kan jo hende at dette alt har løst seg for deg :) Hvis ikke håper jeg at det ordner seg for deg! Lykke til :)
Til forsiden