Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er skilsmisse løsningen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er skilsmisse løsningen?

jan 20 2009 - 20:51
Har nå blitt en mann i det vi kan si er "satt alder" 58 år. Er gift og har vært det nå i 36 år, to voksene barn som er ute av redet. Det er jo alltid opp og nedganger i et ekteskap, slik skal det jo også være. Litt motstand og litt glede må til for å få det til å funke som det skal. Nå er det slik at jeg alltid har hatt mer lyst på sengekos enn min kone. Det er jo i og for seg ikke noe nytt, slik er det vel også for mange andre. Men, når man da forsøker seg og til stadighet blir avvist går man til slutt lei og gir opp. Når lysten er der hos kona, en til to ganger i måneden, tar man det lille man kan få. Ellers er det også lite av kos og klem i dagliglivet. Skal det bli noe av må jeg selv ta initiativet til det. Slik har det nå vært i mange år og kjærligheten er fra min side i ferd med å dø helt hen. Har gjort forsøk med å ta dette opp til diskusjon og kjøpt bøker om ekteskapsproblemer, som ligger åpent fremme, men det rekker liksom ikke frem. Foreslo også familieterapi, men det var utelukket fra hennes side, da hun ikke mente det var så alvorlig? Når man foreslår familieterapi må man vel skjønne at det er noe som ikke er som det skal være. Nylig skilte en av våre venner seg, og for en kort periode var hun ekstra oppmerksom og kjærlig, men falt fort tilbake igjen til det gamle. Har også spurt henne utallige ganger om jeg ikke kan hjelpe mer til hjemme med vask og lignende for og avlaste litt, men får til svar at det ikke er nødvendig. Likevel er hun alltid "sliten og trøtt". Har vurdert å prøve å få et forhold på si, men det kommer det ikke noe godt ut av. Lurer ogå på selv å gå til familieterapeut, men har ikke hatt "mot" nok ennå. Etter hva jeg har lest litt her og der er nok mange av dere, både menn og kvinner i samme situasjon og det hadde vært fint med innspill fra deres side, om hva dere har gjort for å gå videre med livet deres? Bare det å kunne sette litt ord på det føler jeg hjelper. Dette var i korte trekk mitt innspill på disse sidene.
Avatar

Re: Er skilsmisse løsningen?

jan 21 2009 - 23:37
Fikk så lyst til å svare deg. Vet ikke om det hjelper deg men det er jo vert å prøve.
Vet at par som jobber som team ofte har bedre og oftere sex. Isteden for å tiby henne å hjelpe så hvorfor ikke feks si : kjære,skal vi ta oppvasken sammen.......eller : jeg hjelper deg å dekke på. Skal vi re sengene sammen??? osv....
Foreslå å gå en tur sammen eller en tur i svømmehallen.
Nærhet er viktig......uten hentydninger til noe mer. De fleste liker å bli massert.....
Å føle seg elsket er viktig også følesen av å vere verdifull. Det å føle seg verdifull uten å måtte prestere noe som helst. Ikke føle seg til bry.
Hva med å utrykke ønske om å hjelpe henne med husarbeidet fordi du har lyst........lyst til å dele mer med henne,være mer nær henne.
Å le,det er fint det. Få henne til å le som bare du kan. Tenk annerledes....hva tror du hun kunne likt at du gjorde.....jeg tror hun hadde satt pris på at du gjore ting uten å spørre skal jeg hjelpe deg.
Feks. Nå tar du deg et langt bad så skal jeg støvesuge og lage en god kveldsmat.

Jeg skjønner ikke helt den greia at du skal spørre om du skal hjelpe henne,du vet hvor støvesugeren stå,du vet hvor vaskebøtta står.
Hvis du virkelig vil hjelpe henne så gjør du det.......uten å måtte ha sex som belønning. Hvis hun føler seg elsket og satt pris på så vis det,kanskje du bør tenke i andre baner.
Kanskje det ikke er husarbeidet som er årsaken til at hun er sliten, kanskje hun mangler glød.
Hva kan du gjøre for at hun skal få igjen gløden?
Hva kan du gjøre for at hun skal ønske å ha sex med deg?
Hva kan du gjøre for å få henne til å le?

Kanskje det er hennes tur til å bli oppvartet litt?
Den eneste du kan forandre er deg selv.....Men du kan være på en måte som gjør at andre ønsker å forandre seg........ønsker å få ting bedre.
Kanskje du må gå i deg selv og se hva du kan gjøre for at hun skal le og ha lyst til mer.......også nerhet og sex.

For nærhet og sex handler om lyst og da bør du oppføre deg/gjøre slik at hun får lyst på deg.

Ønsker deg og henne lykke til

Til forsiden