Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er partneren min ærlig?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er partneren min ærlig?

sep 19 2021 - 00:49
Jeg og samboeren har vært sammen i et år nå. I starten var det litt vanskelig fordi jeg var usikker på om han var the one. Jeg gjorde noe jeg angrer på nå i ettertid, og det var at jeg tok kontakt med en eks. Det har vært vanskelig etterpå men går greit nå. Men så ser jeg at kjæresten har tinder. Jeg går inn og ser en chat hvor han spør en om middag. Jeg konfronterer han med det og han vet ikke hvorfor det skjedde og sier han er lei seg/at han trengte bekreftelse. Hva er grunnen til at han gjorde det? Er det fordi det har vært sånn mellom meg og han tidligere? Jeg tilga han nå, men ville ikke se det igjen
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 19 2021 - 05:05
Her var det mange mulige svar, og den ene kan villede deg fra den andre, såpass at jeg tør nesten ikke foreslå noen av dem uten å vite mye mer.

Hva slags kontakt var det du hadde eller søkte med denne eksen? Var det noe som du følte var ikke innenfor rammene for hva som er greit i deres forhold? Og hvor eksplisitt har dere vært med å fastsette de rammene? Har dere tatt for dere den "default" monogame idealpakken uten å utforske hva det egentlig betyr for hver av dere, eller har dere gått i dybden på hva dere trenger av eksklusivitet (både fysisk og emosjonelt)?

Det høres ut som om han delte en sårbar sannhet med deg når han sa at han søkte bekreftelse. Det er sikkert flere positive ting å hente via å utforske det bekreftelsesbehovet sammen med ham, men det må ikke gå på bekostning av dine grenser. Hvorvidt du er komfortabel med å vise ham tilliten som trengs i en slik prosess, er det bare du som kan dømme.
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 19 2021 - 13:12
Jeg har vært venn med eksen i en god stund. Når jeg skrev med han så flørtet jeg ikke med han. Jeg snakket om problemer jeg har og generelt vanskelig prat. Men kan det hende at kjæresten min følte for å gjøre det «samme» tilbake? Siden han snakket med noen?
Avatar

Hei

sep 19 2021 - 21:13
Når han ikke fikk bekreftelse av deg så søker han det andre steder.Du pratet jo med eksen din selvfølgelig begynte han å søke etter bekreftelse andre steder.Når dere er sammen så blir vel eksen alltid noen han blir sjalu på el tror du flørter med.Dessverre.Han fikk ikke bekreftelse fra deg og da søker han det andre steder.
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 19 2021 - 22:18
Jeg er enig i at det kan stemme. Men det er jo dumt at det skal være en «grunn» til å laste ned en dating app når det har skjedd for lenge siden og han har sett at jeg har vært veldig lei meg
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 01:24
Hei hvor mange år er denne partneren
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 10:30
22 år og jeg er 21
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 11:27
Men herregud, du har lov til å ha de vennene som du har. Og ja, du har tilogmed lov til å være venner med en eks. Jeg hadde ikke gått inni et forhold hvor den andre krevde at jeg kutta kontakt med noen som helst, særlig ikke en som var viktig for meg. Det der er bare red flag som faen. Men for all del, om dere trives med en slik avtale, you do you.

Det er forståelig og helt menneskelig at han får opp mistillit og negative følelser rundt at du er nær noen som du har hatt en seksuell relasjon med tidligere, men de følelsene må han ta ansvar for sjøl, og det er noe helt annet å gå på en datingside og søke oppmerksomhet som går på tvers av de rammene som dere har satt for forholdet. Det er ikke en sunn eller rettferdig måte å eie følelsene sine på, og du har all rett til å reagere, uansett hvem dine venner er.
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 11:34
For noen dager siden så skrev jeg noen refleksjoner rundt nettopp dette med tillit. Engelsk er morsmålet mitt, håper at det er greit. Og håper at det kan være til inspirasjon for dere. Det høres ut som om dere trenger å gå i dybden på hva dere trenger i et parforhold, hva slags dynamikk gir dere den trygghetsfølelsen som dere trenger, og hvordan dere skal møte hverandres behov uten å ofre egne behov.

Trust

It means believing them when they say they love you, they miss you, or that you're important to them. It means believing that they are being true to themselves in their interactions with you. It means seeing that true self, understanding it, having compassion for it.

It also means believing them when they say yes or no. It means trusting their judgment, their ability to make decisions for themselves, and their ability to honour your trust.

It means believing these things strongly and securely enough that you don't feel the need to study their words and actions for evidence to the contrary (look for misery and you'll find it). It means not drawing immovable conclusions from any evidence that does pop up. It means remembering that life is messy, that language is imperfect, and that people have their own messy, imperfect lives beyond the moments they share with you. It means saying "I know they love me, so their actions or words must have their root in something else entirely".

It means being curious about that before being reactive. But sometimes it means being curious after being reactive instead, because you aren't perfect either, and that's ok. It means being candid enough about your failings and your baggage to own those reactions, to discuss them without fear of judgment or abuse. To say "I feel afraid or hurt because I...", rather than "I feel afraid or hurt because you...".

This means understanding and having compassion for yourself. It's mutual by its very nature. In the act of trusting others, you also show yourself trust. You trust that you are worthy of love, of being missed, of being important.

Trust means being curious about why, when you don't feel worthy of these things. It means saying "I know that they think I'm worthy of these things, so this feeling might have its root in something else entirely".

Finally, trust means you're going to feel afraid and hurt sometimes. It's inevitable. Your trust will be tested and broken by the people who receive it. Not necessarily because they don't love you, but because sometimes they don't love themselves, and trust needs that mutuality. So in a pinch, trust also means being able to say, to both yourself and others, "You're worth it. I know you, I see you, and you're worth it".
Avatar

Hei

sep 20 2021 - 12:04
Fint dikt og enig i det du sier. Men hva skal jeg si til han ang at han lastet ned tinder? Jeg har tilgitt han men det tolererer jeg ikke at skjer igjen
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 12:05
Da tenker jeg at du bør si akkurat det. :)
Avatar

Re: Er partneren min ærlig?

sep 20 2021 - 12:51
Det har jeg sakt. Får ikke gjort så mye mer enn å tro på at det han sier er sant, at det er meg han vil være med
Til forsiden