Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 14 2011 - 13:36
Hei dere :)

Da begynner vi på nytt igjen :) vi hadde tilsammens 80 innlegg på den forrige, håper at dere fikk lest de siste innleggene :/

Vil først begynne med og si god morsdag som var igår :) Håper dere alle har hatt en fin helg:)

Har vært en stynd siden sist nå...jeg styrer og står på som bare d:) Har d realtivt greit for tia, koser meg skikkelig på jobb blant annet, og er veldig spendt på hva de kommer frem til på den fronten.

Helga var kjempe fin, frem til igår. Da kom stedatteren min hjem etter og ha vært til mamman sin i helga. Hun skal egentlig til moren sin igjen på torsdag og være der i vinterferien.... Men nå skal hun ikke dit før på lørdag!!! Kjenner at jeg blir mektig irritert...hu tar jo alt som en selvfølge, spørr oss ikke om at d passer en gang.... Er så lei av og leve etter andres premisser hele tia....jeg har vist ingen ting og si i mitt eget hjem :( Så da blir d 3 barn hjemme med meg på fredag :/ og jeg som har mer enn nok med og takle mine egene til tider :(
Jaja...jeg får bare bite sammen tenna, og holde ut til lørdagen...da blir d "girls night out" med vennegjengen :)

Ha en fortsatt fin dag :)

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 15 2011 - 14:52
Hei!

I de mest aktive periodene mine pleier jeg noen ganger å legge meg på sofaen eller i en god stol mens jeg hører musikk, og konsentrerer fokuset mitt mot musikken. Da sover jeg ikke egentlig, bare dupper av nå og da hvis jeg er trøtt nok - merker at jeg plutselig har gått glipp av en sang eller to. Denne måten å hvile på kan jeg anbefale :)

Det er så rart det med angst. Hvis jeg får en angstbasert symptomdiagnose blir jeg på en måte skuffet, og det er jo irrasjonelt siden angst er en mindre alvorlig lidelse enn mange av alternativene. Hvis jeg får en mer alvorlig diagnose tenker jeg at da er det forståelig at jeg strever og at livet mitt er så ute av balanse, men hvis det ”bare” er angst føler jeg meg svak. At jeg burde overvunnet det for lengst så mye som jeg har jobbet med meg selv. Mener ikke å undervurdere plagene til de som sliter med alvorlig angst altså, bare har litt motstridende tanker rundt temaet. Gir dette noen mening?

Godt å høre at du har funnet mer ro Krummelure! Jeg vet ikke riktig når jeg får resultatet av utredningen. Tror spørsmålsrunden er ferdig neste uke eller uken etter, så kommer det an på når fag-teamet møtes. Det nærmer seg en avklaring med andre ord :)

-klem
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 17 2011 - 14:07
Hei!

Er det lov å spørre hva den diagnosen du snakker om er, Krummelure? Mulig du har skrevet det før, et sted jeg ikke har lest, men skjønner om du vil holde det for deg selv. Blir bare nysgjerrig, for vi ser ut til å ha en god del av de samme problemstillingene i våre liv, og fordi jeg føler med deg.
Jeg har skjønt at angst, i sine ekstreme og langvarige former, kan være årsak til eller forsterkende faktor for mange tilstander. Den kan faktisk gi fordreininger i virkelighetsoppfatningen for eksempel, og denne innsikten har fått meg til å tenke ekstra mye på angst i det siste.

Jeg har forresten fått avklart at jeg garantert ikke har emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse.

Må si jeg blir litt misunnelig på de av dere som er i forhold. Selv om jeg vet det sikkert kan være veldig vanskelig å være i et forhold når man sliter med så mye annet. Men jeg savner det veldig, og tror egentlig ikke det vil skje meg. Det virker jo også som det er en stor forskjell mellom kjønnene. Mange jenter/kvinner som har det vanskelig psykisk, har eller får kjæreste, mens det i liten grad ser ut til å være tilfelle for gutter/menn som sliter. Hvis de da ikke var i et forhold før de begynte å få sine problemer. Skulle ønske jeg tok feil i mine antagelser her, men det tror jeg ikke jeg gjør.

Gode ønsker til dere alle!
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 17 2011 - 21:44
Det er trist å ikke ha en kjæreste, men samtidig så aner jeg ikke hvordan det skulle gå til nå. .. .. Jeg har jo to barn, 7 og 13 år, og jeg bare kjenner ikke at det er et rett tidspunkt å få kjæreste på. Men samtidig så blir jeg mye alene da. ... Sukk. Det er heller ikke akkurat så mange å velge mellom her jeg bor heller, kan ikke tenke meg noen av dem;). Nei, jeg får håpe det blir bedre senere en gang, kanskje jeg treffer en på triathlon stevnet, selv om jeg ikke akkurat er så glad i disse treningsidotene, ler. Det går forresten bedre og bedre med treningen. Nemoline, mannen din må jo forstå at dette ikke går, jeg skjønner ingenting, jeg, synes det er skikkelig trasig. og jeg synes veldig synd på den jenta som blir en kasteball mellom foreldre. Hun kan umulig ha det bra. Men jeg synes det er farens ansvar mer enn ditt..Du har nok nå, Nemoline, klemm.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 18 2011 - 15:17
Hei!

Høres ut som du har møtt en bra mann Krummelure. Forstår godt det du skriver om balansen i forholdet. Jeg håper å møte en jente som kan se meg når jeg føler meg liten, noe jeg gjør iblant, uten at hun ser ned på meg, men heller skjønner at det har sine årsaker. Det er ikke lett for meg å vise sårbarhet, men jeg vil jo ikke ha alt for mange masker på i et forhold. Selvbildet mitt er på mange måter bra, selv om jeg sliter med andre ting, men noen ganger er det ikke så bra.
Det er bra å høre om andre som har kommet inn i forhold selv om de har det vanskelig. Særlig når det er snakk om en mann. Men da tenker jeg fort at han sikkert er ekstra kjekke eller noe sånt. Vet jeg tilskriver kvinner generelt mer kynisme enn de kanskje fortjener.

Hadde aldri hørt om din lidelse før Krummelure, men har lest litt om den nå. Ikke rart at du har mange utfordringer, men det virker som du klarer deg etter forholdene godt.

Samme her Triathlon, jeg aner ikke hvordan det med kjæreste skal kunne ordne seg nå. Først og fremst fordi jeg lever et stille og tilbaketrukket liv - møter ingen nye jenter for tiden. Som deg bor jeg på et lite sted, og det er ikke mange aktuelle ”kandidater” her heller. Ikke som jeg vet om.
Kanskje DBT gir meg bedre personlige forutsetninger i det minste. Lurt å jobbe litt med sine egne relasjonelle problemstillinger.

Har du forhørt deg med noen om muligheter for avlastning når det gjelder barna Nemoline? Få det til slik at du har en helg for deg selv i blant. Eller er du redd det vil involvere barnevernet? Vet at barnevernet er veldig på vakt straks eup diagnosen blir nevnt.

God helg til dere!
-klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 23 2011 - 20:43
Lykke til fra meg og, Krummelure!

Du skal ikke måtte finne deg i å gå med kronisk hodepine synes jeg. Hvis det overhodet finnes et godt alternativ. Livet ditt blir veldig vanskelig hvis du ikke tar noen som helst medisiner, eller?

Jeg er ferdig med utredningen, og til uken får jeg sannsynligvis vite hva de har funnet ut. Spent!

-klem
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 24 2011 - 14:20
Håper du får det bedre med den nye medisin doseringen :)

Det er vel ganske tøft å måtte ta medisiner for å fungere går jeg utifra. Samtidig kan det vel være litt fint at det finnes medisiner som faktisk gjør livet bedre, eller hva?

Jeg har ikke fått noen hint om hva utredningen kan vise nei. Bare at jeg helt sikkert ikke har borderline forstyrrelse (eup), eller antisosial personlighetsforstyrrelse.

-klemmer og gode ønsker!

Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 24 2011 - 19:23
I dag "møtte jeg veggen" for første gang på jobb, etter at jeg begynte der :/

D var så jævlig....hadde mest lyst til og gråte... Er litt for mye til meg igjen... Har gått og vært så spent på d møte som jeg egentlig skulle i på onsdag, men d ble d ikke nå av. Sjefen skulle ringe meg idag, noe hun ikke har gjort. Jeg sover dårlig om natta, tenker mye på d me minstemann, er hyper på jobb og gruer meg til utredningen... Og ikke nok med d... jeg tenker på alt og alle hele tiden... d er så mye sykdom på jobben nå, og jeg får så dårlig samvittighet ovenfor de som står igjen alene, vi utsetter og utsetter og utsetter, noe som virkelig irriterer meg. Blir så veldig provosert av d som skjer+ at jeg får en masse kontrabeskjeder, noe som gjør meg veldig frustrert og forvirra :/ får jo høre ting fra andre, som jeg ikke har hørt noe om...så da står jeg der da....

Kjenner at jeg er sliten nå, frister lite og dra på jobb i morgen... syns d er så vanskelig når jeg føler at jeg blir pressa til og gjøre noe som jeg ikke er klar for enda :/ men men, skal prøve og holde motet oppe.

Ser virkelig fram til helgen.

Kos og klem
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 25 2011 - 12:48
Det var godt nytt Krummelure! Har hodepinen blitt bedre også? Eller borte?

Jeg tror utredningen av meg er bred, men vi har likevel brukt mest tid på spørsmål rundt personlighetsforstyrrelser, uten at jeg vet om det er et spesielt fokus. Mange psykiatriske diagnoser kan ganske lett avskrives når det gjelder meg, men personlighetsforstyrrelser kan nok ikke avfeies uten nøye vurdering. Tror jeg er litt vanskelig å utrede, fordi jeg på den ene siden er så velfungerende, mens jeg på den annen side åpenbart har alvorlige problemer.

Jeg skal prøve å slappe av i helgen, og ikke tenke så mye på disse tingene. Håper dere andre finner litt ro også!

-klemmer

PS - du virker sterk Krummelure :)
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 28 2011 - 19:29
Greier du å trene egenmotivert Krummelure, eller har du noen som er med?
Jeg burde absolutt trent, litt forsiktig, men det har ikke blitt med meg på lang tid. Helst burde jeg trene sammen med noen for å få det til å bli noe av, men jeg takler ikke det særlig bra heller. Det skal veldig lite til før andres tilstedeværelse i mitt liv stresser meg - og jeg har ikke rom for mer av det nå. Det er f.eks. mennesker fra min fortid jeg med fordel kunne kontaktet, men jeg er redd for å gjøre det. Klarer ikke tanken på at de bare plutselig kan ringe på døren. Selvfølgelig kan jeg da si nei, men hvis jeg gjør det får jeg gjerne dårlig samvittighet og/eller stor uro. Samtidig hvis jeg sier nei, gjør jeg det for ofte, og skyver etterhvert andre unna på den måten, selv om jeg liker dem og egentlig ikke vil skyve dem unna.
Jeg er på den ene siden ganske alene og ønsker å være mer sosial, mens jeg på den annen side ikke takler (eller liker) å omgås andre særlig godt. Noen som opplever noe lignende her?

Er frustrert og liker ikke veien pilen peker i livet mitt.

-klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 1 2011 - 19:46
Hei dere:)

Litt lenge siden sist nå...har vært litt mye den siste uka..jobb, privat, meg selv osv osv.

Jah, idag starta utredningen på adhd...satt i hele 2 timer :/ svarte på 1000 spørsmål, og har bare kommet til punkt 2 av 12 :/ lang prosess dette...
Så dette kan bli interessant...kom også innpå bipolar og eup. De diagnosene er jo som dere vet, veldig like.
Så nå blir lærerinnen min fra barneskolen inndratt i dette, håper bare at hun husker noe :)

HAr begynt og jobbe med ordinær lønn nå da, fra idag av, 65%. Håper jeg klarer d.

Håper dere har d bra :)

Kos og klem
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 4 2011 - 21:55
Hei!

Det høres veldig lurt ut å trene Krummelure. Jeg vet jeg bør, i aller høyeste grad, men det er så vanskelig å komme i gang nå, og sikkert enda vanskeligere å la det bli en god vane. Hadde vært fint å trene med noen i en sammenlignbar livssituasjon.

Jeg har forresten fått diagnoser nå. To stykker pluss litt ekstra tendenser fra andre områder. Først og kanskje fremst har jeg en blandet personlighetsforstyrrelse. Samtidig fikk jeg diagnosen generalisert angst. Du Krummelure spurte under et annet innlegg om jeg fremdeles er deprimert, og på en måte er jeg vel det ettersom jeg visstnok har trekk av dystymi. Egentlig er jeg litt overrasket over alvorlighetsgraden i diagnostikken, samtidig som det blir mer forståelig at jeg sliter med en del sider av livet. Det ikke det minste rart at jeg har problemer med å forholde meg til andre mennesker for eksempel.

Hvordan går det med dere?

-klemmer


Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 5 2011 - 09:35
Hei dere.

Godt at du endelig har fått svar skyggemann, nå vet du iallfall at d er en årsak til alt. Hva skjer videre nå da, skal du begynne med medisinering, samtaler? Håper vi alle får den hjelpen vi trenger :)

God helg :)

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 5 2011 - 12:21
Hei Nemoline!

Jeg skal begynne med samtaler ja. Både individuell terapi og i gruppe. Har fått plass i et slikt DBT opplegg jeg skrev litt om i din forrige tråd. Medisiner har ikke vært diskutert, men jeg er ikke spesielt innstilt på det. Kanskje jeg ville likt noe beroligende, men hvis de virker er avhengighetsfaren litt vel stor, tror jeg.

Hva med din adhd utredning. Vet du når du kan regne med å få svar? Har du forresten bedt om en second opinion når det gjelder eup? Altså, fått en annen enn den som ga deg diagnosen til å vurdere situasjonen.

God helg!
-klem
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 6 2011 - 10:42
Hei dere:)

Du er heldig skyggemann, er så glad på dine vegne, for den hjelpen du nå skal få.Håper du ser lyset i tunnelen etterhvert :)

Krummelure, skjønner godt at du ble stresset, er sånn jeg også. Tåler ikke og ha for mange folk rundt meg over en lengere periode...men d gjelder også min egene familie da :/ Var skikkelig sliten etter dagen igår, lmye støy, bråk, mas osv osv....jeg blir skikkelig sliten og frustrert, får bare mest lyst til og rope og skrike høyt.

Har faktisk fått en ny psykolog til adhd utredningen :) og d er tidkrevende. Er totalt 12 faser elle punkter i en adhd utredning, men d er ikke bestandig at d går så langt. Han nevnte også bipolar, så jeg håper litt at han overser eup, og "starter" på nytt. Men jeg får bare vente og se :)

Håper dere begge får en fin dag, skal bake fastelavensboller jeg nå :)

Mange store klemmer <3
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 6 2011 - 22:39
Hei folkens!

Jeg er ganske ny på dette forumet og tenkte å slenge meg på denne tråden:)

Skal til DPS for en utredning nå i mars (eller heter det utredning når man skal til psykolog)?
Hvertfall for å finne ut mere av min sykdom og hva som kan gjøres for å bedre det med tanke på jobb og privat.

Det tærer på å ikke jobbe i et samfunn full av fordommer..
Jeg føler meg som en person som svever over kloden vår og bare analyserer mennesket og verdenen, men som glemmer å leve livet.

Jeg har en ganske sterk sosial angst som virkelig setter spor i hverdagen:(

Menmen, det kommer vel bedre dager! Håper at behandling hos DPS viser positivt resultat.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 7 2011 - 13:51
Heisann!

Takk for støtten Krummelure og Nemoline!

Ja, jeg har vært heldig som har fått DBT plass, og så raskt. Jeg føler faktisk på litt håp, noe som skremmer meg ganske kraftig, for jeg har nesten alltid blitt skuffet før når jeg har tillatt meg å håpe på noe. Samtidig tenker jeg at jeg må jo satse sterkt skal det være noe poeng i å delta.

Nå har jeg fått fordøyd det med diagnosene litt. Det er som du sa Krummelure, veldig tungt når det er en slik kombinasjon. Likevel er det godt å ha navn på det som plager meg. Merkelig nok er det symptomene til og virkningene av den generaliserte angsten som plager meg mest i hverdagen. Særlig de psykosomatiske plagene. Skulle tro personlighetsforstyrrelsen var verre, siden det er en mer alvorlig diagnose. Men det glir jo over i hverandre og er kanskje litt kunstig å skille det ene fra det andre.

Nemoline, jeg skjønner som sagt tidligere veldig godt at du har masse imot eup diagnosen, men jeg lurer likevel på en ting. Hvis også den nye psykologen kommer inn på det, og gir deg diagnosen eup (ikke adhd), vil du godta det da?
Grunnen til at jeg maser om det er enkel. Jeg tror det er veldig viktig å forsone seg med sin livssituasjon, før man starter jobben med å få det bedre. Visste du forresten at eup og andre personlighetsforstyrrelser kan gå over? De fleste som har en personlighetsforstyrrelse på et bestemt tidspunkt, har ikke denne forstyrrelsen noen år senere. Flere har kommet over det, desto lengre tid det er snakk om.

Nå er jeg sliten. Hvis jeg bare gjorde det jeg ”burde” hadde jeg nok ikke skrevet, men jeg blir jo småsprø hvis jeg skal måtte passe på hele tiden.

-klemmer og gode ønsker fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 8 2011 - 19:13
Hei!

Du er god Krummelure! Har du fått kost deg og slappet av litt? Blir glad av å lese mye av det du skriver. Det er fint med mennesker som bærer med seg positivitet på en ikke-naiv måte.
Jeg har hatt et turbulent døgn med intense dystre reaksjoner, avløst av en periode med sterk uro. Jeg har lært meg noen mindfulness teknikker allerede, og de ser ut til å være overraskende effektive når psyken herjer som verst.
Jeg skal våge ja - alt annet blir for dumt. Skal skrive under en kontrakt hvor jeg og psykologen forplikter oss til min terapi i et halvt år i første omgang. Dette er visst vanlig med DBT. Ikke noe tull der i gården :)

Socialanxiety, utredning kan være noe av det som foregår hos en psykolog. Den delen som går ut på å kartlegge hva som er dine problemer, kanskje hva slags personlighetstrekk du har og eventuelt gi deg den diagnose. Håper du får hjelp. Jeg vet hvor lammende angsten kan være.

-klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 9 2011 - 20:06
Hei dere.

Hvordan går d med dere?

Jeg har d ikke så særlig for tia, gikk rett ned i bakken sist uke, og d vil ikke slippe :/ Har vurdert og kontakt dps angående innleggelse flere ganger, men utsetter d gang på gang....
Presser meg til og gå på jobb om dagene...kommer meg igjennom dagen, takket være trivelige kollegaer, men er sykt sliten etterpå. + at d er så my tull og rot på jobb for tia, så d gjør ikke ting enklere for og si d sånn.
Blir så lei av meg selv...alt og ingenting....
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 11 2011 - 20:05
Hei dere!

Kjenner meg litt igjen i det å være lei av meg selv Nemoline. Vet ikke om det var sånn du mente det, men jeg kan bli veldig lei av min egen tankestrøm, grublerier, og å stadig gjenta visse feil. Eller å gjøre så godt jeg kan, men likevel føle at jeg sitter fast i et mønster.

Tror det er lurt å ikke planlegge for mye ja Krummelure. Jeg planlegger litt, ved å notere hva som skal og bør gjøres, men så tenker jeg minst mulig på det, annet enn når jeg tar tak i det. Bruker planleggingen som en teknikk for å legge fra meg bekymringer. I prinsippet lurt, tror jeg, men ikke alltid det fungerer som ønsket.

Nå om dagen tenker jeg mye på det med å fortelle om mine diagnoser, særlig om personlighetsforstyrrelsen, til folk rundt meg. Jeg vil jo gjerne at noen i det minste, skal vite hvordan jeg har det, og kanskje forstå meg. Samtidig vil jeg ikke at ”alle” skal vite disse tingene om meg. Bor på et lite sted, hvor ryktene flyr fort. Det er jo også mange fordommer mot mennesker mer personlighetsforstyrrelser. Har ikke greid å bestemme meg for hva jeg skal fortelle og til hvem, eller hvordan jeg skal legge det frem. Opplever mye uvitenhet rundt temaet personlighetsforstyrrelser, og tror ikke alle kan lese seg klokere heller. Enten de mangler rette interessen og/eller evnen til å sette seg inn i det. Noen som har erfaringer med slik åpenhet?

På tide å ønske god helg igjen!
-klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 12 2011 - 13:18
Hei dere.

Hvordan går det?

Her har d vært så alt for mye de siste 2 ukene...er veldig sliten nå.

Som dere vet så er jeg jo inne i en jobbprosses, og alt har gått såååå bra, fram til ca 14 dager siden.
Jeg begynte jo i sånn derre arbeidspraksis gjennom nav i januar, og d skulle vare ut mars. Alt gikk så bra, og jeg ble lovet tilrettelegging og alt d der. jeg ytrett ett ønske om og begynne i gradert sykemelding fra mars av, og få ordinær lønn. D var ikke noe problem, fordi at de trenger folk og alt d der. Meeeeeen, i den siste uka før mars, så skulle jeg egentlig i ett møte med sjefen min, for og snakke om tiden framover,kontrakt,lønn osv.... 1 time før møtestart så fikk jeg melding om at møtet var utsatt. Hun ringte meg 2 dager sener, og vi ble enige om at jeg skulle begynne og jobbe 65 %.
Den 1 mars, så var d driftsmøte, og jeg ytret ett ønske om ett nytt møte i forhold til kontrakten, skulle få høre fra henne par dager senere. Men nei, ingenting. Tirsdag denne uken, så fikk jeg beskjed om at d var hastemøte, og at sjefen min er sykemeldt på ubestemt tid, så d er en annen en som skulle ta over for henne. Jeg tok opp saken min på nytt ( det begynner og haste litt, for nav må ha oversikt over hvor mange timer jeg skal jobbe vær uke) og fikk beskjed om at den skulle behandles.
Onsdagen var jeg og leverte søknad om permisjonspapirer, og fikk da høre d at saken min skulle bli tatt opp på torsdag...hørte ingenting.
I går så var jeg så mektig irritert så jeg tok saken i egene hender og krevde ett svar!! Da fikk jeg vite d at d skal være ett møte med nav nå på tirsdag i henhold til hvem som skal betale meg lønn osv. Hun som er "sjefen" min nå, presterte og si d, at siden jeg ikke kan jobbe mer enn 65%, så er jeg ikke "frisk" nok til og jobbe...og at jeg skal være i arbeidstrening enda lengere!!!! Snakk om å få seg ett slag mitt i trynet!!!
Har aldri følt meg så avist og sett ned på.... De vill ikke betale lønn til en som ikke kan jobbe 100 %.... Så...hva skal jeg gjøre nå da? Mest trolig så får jeg ikke lønn, og det begynner og haste til nav også, fordi at jeg må endre sykemelgingen til 100 % aktiv igjen.
Er bombe sikker på at dette skjedde pga at jeg sliter psykisk....hun sendte meg ut, med og klapp på skulderen, og ett sarkastisk "lykke til".

Dum som jeg er, så skal jeg fortsatt være der...føler meg skikkelig utnyttet :( Jeg som liksom er i arbeidstrening, skal vikarere for en som er sykemeldt, og ha "opplæring" på andre vikarer. Det er ikke lov en gang....
Så viss d nå ikke kommer noe positivt ut av møtet med nav på tirsdag, så jobber jeg ut mars, og takker for meg etter d. Aldri om at jeg skal la meg utnyttes, fordi at de skal ha gratis arbeidskraft!!!

Så...atter en gang har jeg fått meg en kraftig lærepenge. Har alltid vært den som mener at man kommer lengst med og være åpen og ærlig....men NO WAY!!! Sorry og skrive dette, men d og ha psykiske problemer, skaper bare enda flere problemer....iallfall for meg.

Min erfaring er at man kommer lengere med og betro seg til dem som er i samme situsjon som oss....de som aldri har opplevd noe psykisk, vet ikke hva de snakker om. Jeg har også familie medlemmer som er skeptiske til meg, etter at de fikk høre om lidelsen min.... Så jeg er mer skeptisk enn jeg noen gang har vært.

Ble veeeeldig langt dette... men måtte bare få d ut :( Helt utrolig at d går an og behandle noen slik, og dette er faktisk kommunen d er snakk om....

Ønsker dere en riktig god helg.

Store og varme klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 12 2011 - 19:46
Hei!

Bra at du ikke lar deg utnytte Nemoline! Høres ut som sjefen din var vrang. Det er jo mange steder man kan jobbe f.eks. i 50% stilling med lønnen det tilsvarer.

Jeg vil nok også møte en del vantro Krummelure, hvis jeg forteller om mine ting. Ikke minst fordi enkelte nok ikke ønsker å ta det inn over seg, og ubevisst benekter det de får høre. Føler du ikke at de rundt deg (altså de som tror på det du sier) ser på deg annerledes etter du fortalte om diagnosen, enn før du gjorde det? Jeg er litt redd at folk bare skal se diagnosene, og hver gang jeg reagerer på noe tenke at det er fordi jeg har en personlighetsforstyrrelse. Uten at de ser at også jeg har ”normale” svingninger og reaksjoner. Eller at jeg skal bli sett på som en slags case, mer enn et menneske. Tror nok likevel jeg skal fortelle, til noen få.

Du vet vel at det er et døgnåpent apotek ved Jernbanetorget, Krummelure. Kanskje de har krisemedisinen du trenger på lager. Jeg tror også du vil klare deg, men synes samtidig det er viktig at du får et så godt liv du overhodet kan få. Mestringsstrategier høres da lurt ut.
Det er sikkert sant at diagnosen din lukker dører, men jeg vil tro den også åpner noen, uten at jeg har noen særlig kunnskap om dette. Vet du om du er i målgruppen for DBT? Jeg mener, hvis jeg har forstått det riktig, prioriterer de mennesker med personlighetsforstyrrelser og/eller selvdestruktive mønstre.

Jeg har hatt en etterlengtet rolig dag, og har faktisk greid å slappe av - lenge siden sist. Nå kjenner jeg anspentheten og uroen kommer, men det var uansett deilig med et pusterom.

-kos og klem til dere
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 13 2011 - 09:14
God morgen dere.

Virker som at vi har noe og streve med alle 3 for tia.
Skal ha selskap idag jeg, datteren min blir 4 år på tirsdag, og så er slekta så stor at vi må ta d i 2 runder :/ Håper bare at jeg takler dagen, og at d ikke blir for mye til meg. Sov dårlig i natt.... er ett eneste stort tanke kaos i hodet...

Gruer meg til uka som kommer.... Men ser også veldig frem til samtalen på dps på tirsdag. Håper uka bringer med seg mye godt og positivt...viss ikke, så vet jeg ikke hva jeg gjør.

Ønsker dere begge en fin fin søndag, tenker på dere :)

Klemmer fra meg <3
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 14 2011 - 13:32
Hei!

Jeg har bestemt meg for å være åpen, med visse forbehold, til noen rundt meg. Jeg tenker at hvis det ved en glipp eller noe, blir kjent blant ”alle” her hva jeg sliter med, så får jeg saktens takle det. For alternativet er nok verre - å gå alene med det. Kanskje jeg finner uventet lindring eller støtte, sammen med noen jeg ikke visste var i samme båt, eller noe lignende. Men jeg gruer meg litt for det med balansegangen, og er redd for å ikke være balansert. På den ene siden vil jeg være ærlig om hva som plager meg, mens jeg på en annen siden ikke vil prate masse om det eller ”hele tiden” være opptatt av det. Vil ikke være en som bare eller i hovedsak blir assosiert med problemer og syting.
Balanser og nyanser kan være vanskelig for meg når det kommer til praksis. Jeg har visse borderline trekk nemlig, og deriblant en tendens til enten eller tankegang. Alternativene gjør meg ofte forvirret og dessorientert.

Jeg tror det er en fordel å være veldig forsiktig med hva man sier til perifere mennesker ja, Krummelure. Hvis jeg trenger å si noe til dem, velger jeg bare en bit av bildet, som f.eks. å fortelle at jeg er sliten fordi jeg sover dårlig, uten å gå nærmere inn på hvorfor jeg sover dårlig eller at jeg har visse diagnoser.
Synd så mange dører er lukket for deg. Jeg antar du har undersøkt mulighetene godt, men finnes det ikke likevel noen dører innenfor såkalt psykososial mestring? Eller, du er jo inne på det når du snakker om mindfullness og angstmestring. Jeg synes bare det er rart, og veldig feil, hvis ikke noen kan hjelpe deg å få et enda bedre liv. Det er jo tross alt alvorlige utfordringer du har. Håper jeg ikke maser om dette. Det er bare det at jeg føler godhet for deg og ønsker du skal ha det bra :)

-klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 17 2011 - 20:51
Hei!

Bra du er ute av tunnelen Krummelure! Interessant med det kurset. Har lyst til å høre om hvordan det går, hvis du vil si noe om det, når du vet mer eller har kommet i gang med noe.
Fascinerende det du sa om forbehold, altså at mange er fulle av det. Jeg er nok veldig dobbel på det punktet, noe som forvirrer meg. Jeg kan være veldig enten eller, særlig når det gjelder hva jeg synes om andre, men samtidig er jeg på andre måter full av forbehold selv. Kanskje det ene er følelser og det andre en slags fornuft. Jeg vet sannelig ikke.

Jeg ser en av de mange tingene jeg skal jobbe med innen mestringsdelen av DBT, er det som handler om å ta avgjørelser generelt, som vi også har skrevet litt om i denne tråden. Teorien er ganske enkel, men gjennomføringen overraskende vanskelig - riktignok er jeg helt i startfasen.

Ja, jeg tror jeg er inne på noe når det gjelder åpenhet. Skal forsøke å ha balansere ærlighet og hensynet til at ikke alle trenger å vite alt. Jeg synes livet kan fortone seg veldig komplisert hvis jeg skal forklare mye til mange. Da kan det i verste fall bli en følelse av at det blir stadig mer uklart mellom oss desto mer jeg forklarer, uten at jeg vet om det er noe hold i følelsen.

Har hatt en dårlig dag så langt. Frustrasjon, sinne og tankekaos. Mye ubesluttsomhet. Svinger veldig for tiden, og har mange rare sinnsstemninger og fornemmelser.

Håper dere har det bra! Er det noen som har kontakt med Triathlon og vet om hun har det bra forresten?

-klemmer

PS - er det noen som vet om det er vanlig å være veldig sliten som en konsekvens av personlighetsforstyrrelser?
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 20 2011 - 20:52
Hei dere.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal skrive....så jeg bare skriver :/

D har skjedd mye den siste uka...har fortsatt ikke kommet noen vei med jobben, møte med IA konsulent, personal leder, nav osv osv. Føler meg diskriminert for og si d mildt. HVORFOR MÅ ALT VÆRE SÅ JÆKLA VANSKELIG????
Jeg har lyst til og begynne og jobbe 65 %, og heller jobbe meg opp til maks 80% i løpet av sommeren, klarer sikkert mere, men må tenke på meg selv også. Men de vil rett og slett ikke tilrettelegge d for meg.... I og med d at jeg ikke ønsker og jobbe mer, så er jeg ikke FRISK nok, og de mener at jeg kanskje skal være under "arbeidstrening" lengere.
D er alt jeg orker og skrive om jobb akkurat nå. Ellers så er ting som vanlig da, lever i en berg og dalbane. Kutta ut adhd-utredningen....mamma kunne ikke hjelpe meg, så de fikk ikke nok info til og gå på.

Håper dere har d bare bra :)

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 21 2011 - 21:49
Hei!

Hvordan er det når du tar så mye medisiner Krummelure? Jeg tenker på den psykiske opplevelsen. Blir du numme f.eks.? Hva med de rike delene av sinnslivet - blir de dempet? Eller er det mer at du får det bedre uten at det går noe særlig på bekostning av noe annet?

Synd det ble stopp i utredningen din Nemoline. Er det ingen andre som kan hjelpe deg med det moren din ikke kunne? En barneskolelærer eller noe?

Ja, jeg har begynt i DBT behandling. Fikk plass med en gang utredningen var ferdig. Det vil si, jeg har bare rukket å delta i gruppen foreløpig, men har første individuelle time denne uken hos psykologen jeg gikk til under utredningen. Det er en dyktig psykolog føler jeg, og vi har en kjemi som fungerer - et veldig godt utganspunkt.

Jeg antar det er vanlig å bli sliten av personlighetsforstyrrelser. Det har i alle fall blitt antydet at jeg bruker masse energi på aspekter av livet som mange andre ikke bruker så mye energi på. Det er stort sett alltid noe å forholde seg til i mitt hode, og av til dels høy intensitet, enten det er tanker, fornemmelser, følelser eller inntrykk fra den ytre verden.

-klem fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 23 2011 - 20:13
Hei!

Det er vel nærmest med en slags skrekkblandet fryd jeg er i gang med behandlingsopplegget (skikkelig klisje ;) ). Som jeg har nevnt før legger jeg mye håp i det. Saken er at det kanskje er mitt siste håp. Derav skrekken. Hvis ikke dette hjelper meg til et levelig liv, har jeg prøvd praktisk talt alt, innen rimelighetens grenser. Fryden, kanskje heller gleden, kommer av at jeg endelig er i gang med noe konstruktivt igjen.

Veldig bra at medisinene ikke begrenser deg i særlig grad Krummelure! Der har du flaks, spesielt siden du må belage deg på å bruke dem permanent. Når det gjelder angstmestringskurset vil jeg tro det spiller inn til din fordel at du er ressurssterk, for det tror jeg du er, og dermed godt i stand til å lære. Kanskje det er lurt å nevne at du er godt motivert for kurs? Håper det blir bra for deg under intervjuet.

Jeg skal prøve å ha en rolig dag i morgen, og senere, til helgen eller noe, har jeg til hensikt å gjøre noe aktivt for å bedre mitt sosiale liv. Ta noen små skritt i ønsket retning, hvis jeg ikke finner ut at det er for tidlig. Det skal jo jobbes med relasjoner på et tidspunkt i DBT-gruppen. Kanskje jeg venter til da.

- masse klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 25 2011 - 22:43
Hei!

Orker ikke skrive noe særlig nå, men lurer sånn på hvordan det har gått med intervjuet ditt Krummelure. Har du noe du vil si om det?

GrapeGiirl, jeg håper virkelig du følger Krummelures oppfordringer. Du er i (livs)fare, og du skal da uansett ikke behøve å ha det så forferdelig i ett forhold.

-klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 27 2011 - 13:40
Hei dere.

Hvordan går d med dere? Jeg har d sånn passe, har vært en del diskusjoner med samboeren i helga :( d plager meg at ting er sånn....

Som dere kanskje vet, så prøver jeg og skrive ned det jeg tenker og føler når jeg er deprimert. Fikk lyst til og dele ett ja, kan jeg kalle d ett dikt?

I dont wanna be me...

I dont wanna be me,
I dont want too be her in the mirror.
I just want too be free,
and fly over the hills and rivers.

I dont want too feel this pain,
that keeps running trough my wains.
I just want too live my life,
as a mother and a wife...

Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mars 29 2011 - 19:59
Hei dere!

Ser godt at angstmestring kanskje ikke er midt i blinken for deg Krummelure, men det kan være lurt at du sa ja likevel. I tilfelle det faktisk har god effekt. Mindullness er faktisk ganske lett å lære. Det trengs lite kursing men mye øving. Høres ut som det kan være lurt for deg hvis du finner noen som kan lære deg teknikkene.

Jeg kjenner meg igjen i diktet ditt Nemoline. Det med å ikke ønske å være seg.

Jeg har det ganske forferdelig nå. Er suicidal, har kjempesterk angst, mye fortvilelse og har noen fysiske helseproblemer som plager meg - mest bekymringene de skaper, men en del rent fysisk også. I tillegg har jeg store problemer med å forholde meg til andre, uten på den ene siden å bli for avvisende, mens jeg på den andre siden prøver å ivareta det enorme behovet jeg har for privatliv og å være alene.

Jeg er ærlig med psykologen om selvmordstankene mine og dødslengselen. Har egentlig ikke så mye på hjertet nå, men ville si noen ord likevel.

Håper dere har det best mulig!

-masse godklemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 3 2011 - 11:50
Hei.

Hvordan går d med dere?
Jeg har d ikke så særlig for tia, men prøver så godt jeg kan.

Føler at jeg er skikkelig langt nede igjen, typisk d, når jeg skal skrive vikarkontrakt til uka.
Er lenge siden jeg har vært der jeg er nå....trangen til og drikke har kommet tilbake, og den har jeg ikke hatt på mange år. Vill bare forsvinne og glemme alt.....ting er så vondt og kjenne på.....
Mamma skal inn til kontroll igjen, de har funnet en ny kul.... Den har kommet på knappe 2 måneder. Jeg er så redd for at d har kommet flere.... Hun hadde spurt legen sin om hun kunne dø av denne krefttypen, legen hadde da blitt stille, før hun svarte ja. De har også misstanker om hudkkreft.
Vet at jeg skal være positiv og sterk, ikke ta sorgene på forskudd...men jeg klarer d rett og slett ikke, d er i tankene mine hele tiden..... kommer hun til og være her med oss denne tiden neste år? Vet ikke hvordan jeg takler d og miste henne en gang til....
Føler meg så hjelpesløs, har mest lyst til og være tundt henne hele tiden,nyte vært sekund...

Skulle ønske d var meg istede for henne...jeg har jo faktisk ønsker om og dø til tider, LIVET ER URETTFERDIG!!!!!! skal enkelte virkelig møte motgang hele livet?

Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 5 2011 - 19:43
Så trist å høre at dere har det så tungt. Jeg håper det snart blir bedre for dere begge to. Jeg krysser fingre og tær for at dere får gode nyheter på kontrollen til moren din, Nemoline. Det er vondt å se noen man bryr seg om slite med sykdom. Sender en trøsteklem.

Jeg har vært på første time på angstmestringskurset idag. Det var ganske tøft både å reise dit og måtte sitte i ro i to timer med ukjente så nær meg. Kurset virker veldig bra da. Det var ikke noe egentlig nytt, men eksemplene de brukte var gode og jeg syntes jeg forstod hva jeg må gjøre litt bedre. Jeg skal gjøre hjemmeleksen etter beste evne, men jeg tror det kan bli vanskelig å begrense meg. Jeg har visst et ganske sammensatt angstproblem og må prioritere. Hjemmelesen denne gangen er å lage en gradert liste over ting som trigger angst.

Jeg har hatt det skikkelig travelt og slitsomt et par dager nå, men i morgen har jeg fri. Jeg håper å være rolig nok til å kunne nyte det.

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 7 2011 - 19:21
Hei dere:),
Så hyggelig å lese at dere tenker på meg:). Det gjør godt å bli tenkt på.
Jeg leser at hver av dere har en del utfordringer å takle her. Men dere står på, og det er det vi må gjøre. Livet er ingen dans på roser, og om det er det, så må vi stikke oss, noen blir stukket litt mer enn andre. Det var en venninne av meg som sa til sin datter da de snakket om at noen hadde tatt selvmord, det er ikke noe mer stas å ligge blant marken. De er naturmennesker, så det ble en naturlig beskrivelse- Noen ganger så ser det j.. ut, men å legge meg ned og tenke på at jeg skal bli markmat det vil jeg ikke..

Da er det jo slutt for alltid. Vet ikke hvor mye jeg skal skrive om hva som skjer. Er i en periode nå hvor det er viktig for meg å tenke realistisk og hva jeg faktisk kan få til, vil ikke tenke at jeg er deprimert, vil ikke tillate tanken engang. Men at det er tøffe tak i denne perioden, det er det. Men jeg må si at jeg har greid å trene tre ganger i uken, har økt siden sist jeg skrev her. Jeg skal fortsatt nå målet mitt, triathlon i Oslo til høsten. Har fortsatt en godt stykke igjen, men det er så godt å ha noe å holde seg til når alt annet synes tøft og forferdelig vanskelig. Jeg er ferdig med min individualbehandling første onsdag etter påske, det blir bra, håper jeg, men også litt skummelt at jeg ikke har noen å prate med, men det ordner seg kanskje etterhvert.

Triathlon
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 7 2011 - 22:24
Hei! :)

Så hyggelig å høre fra deg igjen, Triathlon! Grattis med fremgangen på treningsfronten. Selv føler jeg at jeg har stagnert litt. Trener 4 dager i uka, men to av dagene er bare et lite hoppetauprogram hjemme. Jeg merker forsåvidt at jeg kan hoppe mer uten å bli sliten enn jeg gjorde før jul og jeg har økt tempoet på tredemølla.

I morgen skal jeg til psykologen. Jeg har ikke noe bestemt å ta opp med henne, men hun vil vel høre alt om angstmestringskurset sikkert. Jeg har ikke gjort hjemmeleksen ennå. Kanskje jeg bør begynne på den i kveld. Vi har blitt anbefalt å skaffe oss en hjelper. Jeg har ingen gode ideer om hvem det skulle være, men får vel bare spørre en eller annen og se hvordan det fungerer. Psykologen kunne vært hjelperen min, men da trenger jeg en time i uken. Kanskje jeg kan høre om det er mulig.

Jeg håper det går bedre med dere begge to, Skyggemann og Nemoline, og at jeg hører fra dere snart. Blir litt bekymret. :o

KlemmerAvatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 8 2011 - 14:36
Hei dere!

Er veldig sliten, forvirret og redd. Vanskelig å fokusere tankene, derfor skriver jeg ikke noe særlig nå. Har ikke fått lest de nyeste innleggene heller, men så du var bekymret Krummelure. Derfor skriver jeg nå, et livstegn. Jeg er ganske sterkt suicidal, og håndterer det som best jeg kan. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg klarer eller vil leve mye lenger, men tar en dag av gangen. Det svinger, så jeg har stunder hvor jeg er glad og livssterk også.

-klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 9 2011 - 13:02
Hei

Huff da. Det var virkelig dårlige nyheter :( GrapeGiirl: Paracet er skikkelig farlig å ta for mye av, men det vet du sikkert allerede. Jeg håper behandlingsapparatet tar problemene til dere begge veldig alvorlig og hjelper dere masse fremover. Det er nok klokt av deg å ta en dag av gangen nå, Skyggemann. Jeg håper du kommer deg ut av det forferdelige forholdet snart, GrapeGiirl. Du er i fare. Jeg er veldig bekymret for dere og tenker masse på dere.

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 13 2011 - 14:27
Hei.
Jeg har skrevet med en mann nå og snakket med han, i nesten to måneder. Han sliter litt med angst, til påsken skal jeg treffe han. Jeg tror ikke jeg vil legge så mye vekt på at han kan ha litt angst. Vi har alle hvert vårt, og jeg lurer på om jeg er forelsket, men jeg kan jo ikke være det, jeg har jo ikke truffet han ennå, det kan jo hende det er svingningene som slår ut:). Men hvis det her er noe å gå videre på, så kommer jeg til å bli så veldig glad, kanskje jeg må løpe en mil, eller ta et bad i fjorden, han har faktisk badet i desember, så tøff har ikke jeg vært noensinne:).

Har vært på Barnas time på Bup i dag. Det anbefaler jeg sterkt, jeg
synes det virket som om eldstesønnen min på 13 ble mer avslappet etter å ha vært der. Godt for mamman det.
Jeg er så fornøyd med hjelpeapparatet rundt egen lidelse, litt verre med samværsordninger etc, men det er verken min eller farens skyld, en trasig og trassig kommune. Det gav meg en dårlig helg, og jeg som aldri har vært irritert, var synlig irritert, fikk jo migene også, men, men . Nå er det bedre, selv om vi ikke er i mål.

Ser at det har vært stille her noen dager, og Skyggemann, jeg skal ikke være terapeut. Men du er så mye verdt, våg å tro på det. Tenk om du kunne skrevet en bok, eller nedtegnet det du føler. Jeg leste en bok om å være datter til en psykisk syk mor. Det fikk stor betydning for mitt liv.
Ta en ting ad gangen er blitt mitt livsmotto. Det er ikke alltid jeg greier, det men jeg ser det blir enklere å få tak på virkeligheten ved å gjøre nettopp det.

Ønsker dere gode dager, alle sammen. Klem.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 14 2011 - 09:17
Hei dere :)

Jeg skjønner at du ikke har det helt greit nå, GrapeGiirl. Å være innlagt på tvang er ikke noe gøy. Samtidig er det veldig bra at de tar problemene dine på alvor nå. Du trenger hjelp og jeg håper de holder på deg til det går bedre. Er du ikke litt lettet over at kjæresten har blitt til eksen? Det kunne jo ikke fortsette sånn. Han mishandlet deg og fortjener deg ikke. Jeg håper du snart ser det selv. Du fortjener så mye bedre.

Så hyggelig å høre at du har truffet en mann du liker, Triathlon. Min beste venninne giftet seg med en hun traff på nettet faktisk. :) Det er også godt å høre at du er fornøyd med hjelpeapparatet. Det er jeg også nå. Selv er jeg usikker på om jeg ønsker noen kontakt med bup. Det er ingen rundt datteren min som ser et behov, men jeg vet at erfaringsmessig har barn spørsmål når de vokser opp med en psyk forelder. Jeg er bare så redd for å gi henne bekymringer hun ikke hadde fra før. Nå har vi fått tilbud om familiesamtaler (meg og samboeren) på bup og også et kurs for jevnaldrende barn på dps-en. Må tenke litt på det kjenner jeg.

Det går bra med meg. Jeg har vært stabil i 2 måneder og jeg får til å gjøre det jeg skal. Angstmestringskurset er i begynnerfasen. Jeg skal prøve hardt å gjøre hjemmeleksene. Denne uken er oppgaven å dra på trening 2-3 ganger og skrive ned tanker og følelser rundt angsten i et spesielt skjema. Neste uke blir det å invitere folk hjem til meg, også minst 2 ganger, som er oppgaven. Det klarer jeg. Vi får se hvor mye lurt jeg klarer å hoste opp til skjemaet. Idag skal jeg på nok et stevne med datteren min. Jeg vet det blir tøft, men jeg prøver å ikke uroe meg for mye.

Jeg tenker på dere 3 som har det så tøft og sender de varmeste tanker og beste ønsker til alle 4. Jeg håper dere lar høre fra dere når det går bedre med dere.

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 14 2011 - 19:21
Det var fint å høre fra deg, Krummelure. Grape girl, ha tro på at de vil hjelpe deg videre. Når jeg blir sint, må jeg sette meg ned og ta det med ro, jeg vet at jeg må ta tak i tankene mine og prøve å forstå de. Nå har du noen rundt deg som kan hjelpe deg. Tenker på deg.
Skyggemann, og Nemoline, håper dere slenger innom en kommentar:).
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 16 2011 - 17:04
Hei !

Velkommen hit, Cecilie1975 . Jeg håper du ser lysere på påsketiden nå. Du virker snill og god som får glede av å glede andre. :)

For noen år siden var jeg også innlagt på tvang, GrapeGiirl. To ganger. Det var fælt og jeg husker ikke alt, men i ettertid er jeg glad for at de grep inn. Det var fullstendig krise og som deg skadet jeg meg selv hele tiden. Jeg fikk heller ikke være med på aktiviteter. de første ukene Jeg håper at du slår deg til ro med at de både ønsker å hjelpe deg og at at de kan hjelpe deg, og igjen at de holder på deg til du er over den verste krisen. På sykehuset jeg var på hadde de forresten en sosionom ansatt som kunne hjelpe til å legge til rette for hva som skjer når du blir skrevet ut. Kanskje du kan få samtaler med en der hvor du er som kan hjelpe deg med et sted å bo når du blir utskrevet? Jeg håper uansett du finner noen ansatte der som du kan stole på og snakke med. Det gjorde jeg, begge gangene jeg var innlagt. Jeg har aldri vært i et mishandlingsforhold, men jeg har lest og hørt nok til at jeg forstår at det ikke er så enkelt som utenforstående tror å komme seg ut av. Jeg kritiserer ikke deg for å ønske deg eksen tilbake. Jeg synes bare at han har bevist mange ganger at han ikke fortjener deg. Jeg skulle ønske jeg kunne trøste deg. Jeg skjønner at du har det fælt nå. Det hjelper kanskje ikke at jeg sier det, men innleggelsene mine var en hjelp og jeg tror at du kan få god hjelp nå også.

Jeg har heller ikke det mest sosiale livet, men jeg føler meg merkelig nok likevel ikke ensom. Det var jeg som trakk meg unna vennene mine i mange år og det blir min oppgave å prøve å få venner til å ta seg tid til meg nå som jeg er bedre (og kanskje til og med finne nye). Jeg har invitert søsteren min og to venninner hjem til meg neste uke og er litt i panikk for det, men det skal gå bra. Det jeg er mest redd for er å bli synlig psyk når de er her fordi de blir for lenge. Med så mye medisiner som jeg har innabords om dagen er dette lite sannsynlig da. Jeg merker også at jeg har lite å snakke om og er redd for å være så uinteressant at de aldri gidder å komme igjen.

Jeg prøver å kvinne meg opp til å melde meg på gruppetrening i morgen og på mandag eller tirsdag. Det har jeg forpliktet meg til på angstkurset og det ville ikke være bra å begynne kurset med å feige ut :( Jeg tror jeg kanskje bare skal velge en dag, for jeg føler meg litt overveldet.

;Mange klemmerAvatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 16 2011 - 21:08
Hei dere!

Jeg har ikke lest innlegg her på ganske lenge, men vil bare si at jeg fremdeles er her – altså i live.

Jeg skummet igjennom her og så det du skrev til meg Triathlon. Det var fine ord. Takk!

Selvmordsimpulsen min har ikke vært kjempehøy siden tirsdag kveld. Føler mye på en slags tomhetsfølelse og uro, men har nå fornyet vilje til å jobbe videre med DBT og prosjektet livet. Kanskje det varer ved en stund. Trenger styrken min…

Håper det går bra med dere, og hei til du nye! Kanskje jeg blir mer aktiv her igjen senere. Jeg vet ikke. Jeg tenker på dere, men har ikke mye fokus til overs for andre enn meg selv akkurat nå, dessverre. Skal også fokusere mer på den virkelige verden enn på den virituelle. Kontakt med folk rundt meg her og sånt. Psykologen min mener det er viktig, og jeg er enig.

-klemmer fra meg
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 19 2011 - 13:26
Det er så deilig å prate med noen jeg føler forstår!! Tusen takk!! :)

Ja, jeg bodde i Spania i to år, også har jeg vært utvekslingsstudent i USA ett år. Så har bodd tre år i utlandet. Og alle dei tre årenene så har ikke famlien min hatt noe kontakt med meg, fordi dei synes det var så dyrt å ringe og dyrt å komme på besøk. Når jeg var i Spania var jeg heilt aleine, reiste aleine ned dit og hadde virkelig trengt dem å snakke med. Jeg flyttet jo sammen med en fra New Zealand som jeg egnetlig ikke kjennte og han misshandlet meg grovt. Så da jeg virkelig trengte dem, trengte å prate med dem og trengte dem til å hjelpe meg, så var dei ikke intereserte for at det var for dyrt å ringe til Spania å snakke med meg! Jeg hadde trengt noen råd der og da, for jeg var så aleine. Nå kan de ringe meg hele tiden for vi har jo fri familie!!!!! Det er bare det jeg synes blir litt for domt.... fordi det nå er gratis for dem å ringe meg så skal de pluttselig bry seg??? Nei, då får dei heller la vær, sier no bare eg!!

Ja, det var den sove medisn greien jeg skulle spørre dei om i går kveld!!! Glemte det jo heilt ut eg! Håper eg husker det før eg skal legge meg ikveld! :)

Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 19 2011 - 18:01
Hei :)

Her har d skjedd mye siden sist :) er her fortsatt...har bare vært litt hektisk i d siste, så har helt glemt og titte innom..

Velkommen til oss Cecilie :) Artig og se at d er "bra med liv" på tråden vår :)

Jeg har d relativt bra, ser frem til påskefri etter kl.12 i morra. Mamma var på sykehuset idag, og d var bare gode nyheter :D
Ellers så har utredningen til sønnen min startet, d ble 2 laaaange dager på sykehuset sist uke....men de har ikke kommet frem til noe enda.

Ønsker dere alle ei riktig go påske :)

Stor klem<3
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 20 2011 - 20:50
Heisann!!!! :D

Nå er jeg glaaaa!!! Gjett hva da, Jeg skal på påskeferie i mårra!!!!!!!!!!!! =D =D

Hehe... Fekk akuratt vite at jeg fikk perm til lørdag!! Så nå gleder jeg meg! Er med en fyr jeg har truffet på nettet da. Aldri truffet han før i virkeligheten, så det blir spennede. Har snakket med han i noen uker, og nå skal vi dra på hyttetur til hytten vår i hordaland! Det blir så bra det! Håper bare vi kommer godt overens. Blir litt rart også, for eg veit at eksen min er bare ti minutter unna hytten vår å feirer påske der, så .... men men.... eg gleder meg vertfall. Og skal bli deilig å komme utenfor disse dørene å feire påske!!! :D

Hvordan har deres dag vært da? :)

Masse klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 20 2011 - 22:23
Ja, jeg gleder meg egentlig veldig... men nå begynte jeg pluttselig å tenke... tenk om det ikke går bra da?? Off.. blir så usikker når jeg begynner å tenke!

Nei, skal slutte, dette går kjempe fint, det er jeg helt sikker på !!!! Men bare tenker på alt som kan skje! Hehehe....

Jeg kommer til å ta dataen med meg, så skal holde dere oppdaterte! :)

Ha en god påske dere også!
Masse klemmer! :)
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 21 2011 - 12:16
Hei :)

Så godt med gode nyheter om moren din, Nemoline. <3 Det høres ut som om det er hektisk for deg for tiden ja. Det blir spennende å høre hva de kommer frem til om sønnen din.

Ikke bli sur på meg nå, men jeg blir så bekymret for deg, GrapeGiirl. Det er jo kjempebra at du er glad, men er det lurt å reise bort med en du knapt kjenner? Vet folkene på sykehuset at det er det du skal? :o

Det motivasjonskurset hørtes interessant ut, Cecilie :) Det høres ut som at det hjalp deg litt. Det er helt tydelig fra det du skriver her at du er en snill og god person med veldig mye omsorg for andre. Jeg håper du har omsorg for deg selv også.

Det er rolig rundt meg. Vi reiser ikke bort i påsken og jeg har sittet mye i stolen og kost meg med bøker. Det er lenge siden jeg var rolig nok til å klare å fokusere så bra. Jeg har også forsøkt å gjøre leksene til angstmestringskurset. Det ble vanskeligere enn jeg hadde trodd, ja. Jeg har bare fylt ut ett skjema. Det skulle vært minst tre. Igår skulle en venninne komme på kvelden, men hun glemte det. Nå kommer hun på fredag istedet og jeg har også en avtale med en annen ny venninne på lørdag. Litt stressa. for det Den nye venninnen vet ingenting om at jeg er psyk, men det dukker nok opp i samtalen når vi skal tilbringe en hel dag sammen. I tillegg har jeg lovet å treffe søsteren min en dag i påsken. Det er mye for en som ikke er vant til å omgås andre lenger.

Jeg er ganske bekymret for forholdet til kjæresten for tiden. Vi er vennlige mot hverandre. Det er aldri noe bråk, men det er liksom ikke så mye annet heller. Jeg går på så mye medisiner - tre forskjellige hver dag. De har holdt meg stabil, lenge nå, men de sløver nok følelseslivet også. Jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre med det. Jeg vurderer å la den ene ligge og prøve å sove og roe meg på andre måter, men vet jo at livet blir veldig vanskelig da.

Klemmer

Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 21 2011 - 21:11
Hei Cecilie1975 :)

Du har sikkert et poeng der. Det er bare så vanskelig å ikke bekymre seg for GrapeGiirl. Jeg håper også at hun får en fin tur og at mannen hun reiser med viser seg tilliten verdig. Jeg krysser fingrene! :)

Kjæresten og jeg har vært sammen i 10 år nå. Det er vanskelig å ta inn over seg at forholdet kanskje ikke er så bra for tiden. Jeg merker at det er vanskelig å skrive om det.

Jeg bruker Orfiril (stemningsstabiliserende), Abilify og Seroquel (begge antipsykotisk medisin) og har slått meg til ro med at jeg nok må ta medisiner resten av livet. Jeg kan kutte ned på Seroquel om jeg vil, men da blir dagene harde fordi den lille pillen roer meg litt på dagen og gjør meg veldig søvnig på kvelden . Jeg bruker ingen b-preparater som sovemedisin og beroligende. Jeg blir nok også flat, men uten medisiner vet jeg aldri hva jeg føler fordi alt blir kaos. Alt i alt er det et lett valg, men jeg bekymrer meg litt over å være lite lidenskapelig nå - utypisk for meg - kanskje jeg blir litt kjedelig.

Klemmer


Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 22 2011 - 12:33
Heisann!

Det gjekk ikke så bra dette her. Jeg fikk ikke sove i gårkveld. Så jeg fant pluttselig ut at jeg skulle ta alle tablettene jeg hadde fått fra sykehuset på en gang. Han som va med meg ble veldig beskymret, har ikke sovet i hele natt og sånt, for han va redd for hva som kunne skje. Han ringte til avdelingen min og dei sa vi burde gå ned på legevakten med en gang, men jeg nektet. Off..............

Sååååååå..... nå sitter jeg her aleine. Han ville ikke være her mer, tror han synes jeg va ganske dom som gjorde det. Jeg har fått fettere min til å komme en tur nå da. Jeg har ikke sett han på sikkert ti år... men jeg vil ikke være her aleine, og jeg vil ikke tilbake til avdelingen min heller. Han skulle ta med noe røyk....ikke vanlig røyk.... vet det ikke er bra.... men jeg føler bare jeg vil forsvinne vekk nå, orker ikke mer, er bare lei og heilt på bærtur! Så sånn går det no her... får håpe vi får en fin kveld da, og at vi kan kose oss uten å tenke. Så får jeg heller ta konsekvenser etterpå.

Håper dere fortsatt har en god påske.

Mange påskeklemmer fra meg :)
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 24 2011 - 15:24
Hei :)

Så trist at det ikke gikk så bra, GrapeGiirl. Er du tilbake på sykehuset nå?

Jeg traff den nye venninnen igår. Vi tilbrakte mange timer i Frognerparken. Jeg sa ingenting om mine problemer til henne og det er jeg glad for. Det ble ganske kjedelig og jeg ville egentlig hjem igjen nesten med en gang. Vi har ikke så mye å prate om. Idag går det ikke så bra. Jeg har angst og tankene er kaotiske. Jeg lurer på om det er tankekaoset som trigger angsten, om det er omvendt eller om de ikke har noe med hverandre å gjøre. Jeg tror kanskje gårsdagen ble for mye. Jeg forstår ikke meg selv særlig godt. Kjæresten har vært snill og ramset opp løsninger på bekymringer jeg har og som jeg ikke har nevnt for ham at plager meg Han sa også nei til venninneovernatting igår på mine vegne. Har dere det sånn? At dere har vanskelig for å si nei når det har blitt for mye? Kjenner dere selv når dere trenger å hvile? Jeg blir lett å overkjøre når jeg ikke har det så bra. Hjernen min er ikke som den skal akkurat nå, men det hjalp å sette seg ned å fokusere på dette innlegget. Kanskje jeg tar en ekstra eventueltpille hvis det ikke går bedre snart også. Da blir jeg veldig søvnig, men det er kanskje verdt det.

Jeg håper dere alle er trygge og glade.

Mange klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 25 2011 - 10:20
God morgen! :)

Jeg er så dautrøtt i dag, er heilt utrolig! =S Hodet mitt føles bare kjempe tongt, som at det dunker for det er for fult.. =/ Jaja...

Kom tilbake fra hytten lørdags morgen. Det ble litt for mye for meg hele den der hytteturen, så jeg satt i bilen før klokken var halv 7 om morningen, for å kjøre hjem. Synes det var vanskelig å komme tilbake her også, for følte ikke noen la merke til meg i det hele tatt, satt aleine på rommet her på sykehuset heile dagen.. Det var ganske kipt egentlig.

I går kjørte eg bilen min, med alle tingene mine i, bort til en kompis av meg. Så fekk eg sette alle tingene opp på loftet hans, sånn itilfelle innbrydd i bilen, så er det litt kjedelig at alt eg eige å har er i den. Det var ganske kipt å bære tingene inn til han. Bare småe ting som fikk meg til å tenke på eksen min og det livet jeg hadde der. Det er jo minner, bare i hvor de tingene pleide å stå, så kjente det var veldig vanskelig. Ville bare tilbake her igjen med en gang, klarte ikke sette meg ned å slappe av hos han engang. Jeg sa at vi fekk heller finne på noe imårra, for eg var ikke i humør til noe da. Jaja.. nå er vertfall det gjort, mesteparten av livet mitt er utav huset til eksen min. Så nå er det bare til å starte med blanke ark igjen, og prøve å komme seg videre...

Klem fra meg.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 25 2011 - 13:18
Hei :)

Godt å høre at du er tilbake selv om det er synd at du ble sittende alene første kvelden. Jeg håper du får snakket med noen idag.

Jeg har det ikke bra og vet ikke helt hva jeg kan gjøre med det. Jeg skal på zumba senere og gleder meg virkelig ikke til det. Det er hvertfall bra det er siste dagen i påskeferien. I morgen må jeg til psykologen og på angstkurset, så det blir ikke så mye alenetid da heller. Jeg kom ikke helt i land med hjemmeleksene, men noe har jeg da gjort. Jeg har tatt medisinene mine, så det er ikke derfor jeg begynner å bli dårlig nå.

Klemmer
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

april 25 2011 - 19:11
God ettermiddagj ja :)

Dette er den værste dagen jeg har hatt på lenge. Jeg har hatt skikkelig sjølmordstanker idag. Visste seriøst ikke hva jeg skulle gjøre. Satt mye i stuen, sammen med andre å pratet og prøvde å tenke på andre ting, men så ble jeg så dårlig at jeg måtte prøve noe annent. Så jeg spurde om jeg kunne få snakke med kontaktpersonen min, og eg fortalte henne hvordan jeg hadde det.
Så begynte hun bare å mase om ting som om jeg hadde funnet meg en plass å dra, for jeg kunne jo ikke bo her for alltid, og alt det der stresse der. Så det bare klikka for meg i hodet mitt, og eg sa eg ville skrive meg ut med en gang. Så hun har ringt til legen nå da, så han kommer vell, men han var opptatt med andre ting, så det tar nok litt tid enda. Uansett, så bare gjekk hun, for eg ble så sint på henne. Sååååå eg satte meg på badet og kutta opp den ene armen min, og satte meg i dusjen med klærne på igjen, siden det var komt så mye blo på klærne..........
Så kom det en annen dame inn her, og for å prate med meg... ho kom inn på badet å såg at eg dusja med klærne på og sa eg måtte komme ut så vi kunne prate. Og det gjorde vi. Følte meg mye bedre etter å ha prata med henne, og eg fortalte henne hvordan jeg følte det hun andre hadde sagt til meg. Og hun sa at det bare var jeg som missforsto, og at det dei skulle hjelpe meg med å finne en plass å bu og sånt... det hadde ikke vært ment sånn som ho første sa det... tydeligvis....

Jeg sa jeg ville ut på en tur da, men nå er jeg visst på noe som kalles nødrett, så dei slipper meg ikke ut nå, for dei e redde for at eg skal skade meg.

Når jeg tenker på eksen min, så klarer jeg bare å tenke på dei gode tingene.. og det plager meg egentlig. For då savner eg han bare enda mer....... jeg har prøved å tenke på dei negative tingene, men klarer det bare ikke! Det plager meg!!! :P

Ja, no har det vært stille fra foreldrene mine en stund. Det er deilig. Mamma hadde sendt meg noe påskesnop, så jeg skrev en melding til henne idag, og takket for det. Måtte nesten det.. men eg kommer ikke til å svare på noe mer, om hun spørr, for hun har som sagt ingenting med hvor jeg er eller hva jeg gjør. Men synes det var snilt av henne å tenke på meg alikevell da :)

Var litt deilig å få ut litt ting her kjenner eg. Ble litt roligere nå. Heldigvis... nå kommer vell snart legen også tenker eg, så det blir bra.... selv om jeg ikke tror han slipper meg ut nå, så gjør jeg vertfall ett forsøk på det da :P Hehehe....

Kleeeem fra meg :)
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mai 1 2011 - 11:07
Hei hei :)

Det har visst blitt helt stille her. Hvordan står det til med alle sammen? Jeg har vært ganske aktiv til meg å være i det siste. Det føles bra å forlate leiligheten mer og få sol i ansiktet. Idag skal vi i fødselsdagsselskap. Jeg gruer meg, men det går sikkert bra. Jeg er halvveis i angstmestringskurset. Det har gått fort. Igår var jeg på shopping. Kjøpte kjoler og sko til meg og datteren min til 17.mai. :)

Jeg håper jeg hører fra dere snart!

KlemmerAvatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

aug 17 2011 - 17:20
Hei Krummelure: ) Nå har jeg gjennomført mitt første Triathlon, kortdistanse. Det er en 30 år gammel drøm som er blitt realisert. Livet er et slags triathlon, en må jobbe for å komme i mål, andre ganger kan en hvile i nedoverbakkene. Lykke til videre:). Sender dere alle gode tanker!
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

sep 2 2011 - 20:58
Hm jeg lurer på, kan jeg skrive hva jeg vil her? Prensentere meg her? Eller er det kun svar til tidligere innlegg som skal hit? Er helt ny, både her og i forum generelt så hva er riktig?
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

nov 27 2011 - 01:35
Hi, Jeg er ny her... med borderline diagnose fra før.
Nå sliter jeg med PTSD.
Jeg har dårlig arbeidsmiljø også.
Blir jeg sykemeldt? selv om jeg har prøvetid?
jeg fikk henvisning til Ullevål personlighetsforstyrrelse avd.
Jeg er kjempetrøtt. jeg har sovneproblemer og sliter med flasbacks...
takk
a.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

feb 24 2012 - 12:38
Hei jeg er ny på dette forumet.Ser at en en del av dere har emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse.Synes det er en så slitsom sykdom og blir lei av at en del fagfolk fortsatt tenker at mennesker med denne diagnosen ikke kan bli friske.Hvordan skal vi ha håp om bedring når fagfolk tar den fra oss.Hva syns dere da?Forresten vet ikke hvor dere bor men jeg gikk i nordre vestfold på dagbehandling for personlighetsforstyrrelser i 2 år og der er de helt fantastiske men dessverre er det ikke så mange som brenner for å hjelpe så mye mennesker slik de gjør.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mai 10 2012 - 00:00
Heisann! Er denne tråden fremdeles i bruk?
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

mai 31 2012 - 20:41
Hei,

Lurer på om det er noe aktivitet her? Er ny bruker.
Avatar

Re: Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse

juni 19 2012 - 22:20
Hei! Er ny bruker her på forum, og trenger visst noen å snakke med som er i samme båt.. Har nettopp fått diagnosen emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, med innslag av unnvikende pers.forstyrrelse. Sliter litt med overgangen fra å bare være irriterende og gal, til å faktisk ha et navn på det...
Til forsiden