Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Disosiativ personlighetsforstyrrelse og kompleks ptsd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Disosiativ personlighetsforstyrrelse og kompleks ptsd

okt 22 2017 - 19:20
Hei. Jeg har akkurat fått diagnosen dissosiativ personlighetsforstyrrelse og kompleks Ptsd. Nå sitter jeg med mange vanskelige problemstillinger.
Hele livet har jeg hatt det vanskelig og særlig med relasjoner til andre. Det merkes best når jeg har blitt godt kjent med noen at jeg plutselig ikke tror på hva de sier,eller stoler på det de sier. Det fører igjen til at jeg låser meg totalt og blir innestengt og kald utad. Inni meg har jeg masse følelser som ikke kommer til uttrykk. Det er som det er milevis mellom hjernen og språket.
Etter at jeg fikk diagnosene har jeg lest masse og føler at det på en måte er godt å få en slags anerkjennelse for det jeg sliter med. Problemet er at jeg sliter med å innse at jeg har følt mye feil i livet mitt og at situasjonen jeg trodde var reelle,kansje ikke var det likevel?
Jeg har dessverre blitt ekspert i å holde mennesker unna meg og rømme land og strand når det blir vanskelig. Er det noen her som har det på samme måte?
Hadde satt umåtelig pris på å få en tilbakemelding og erfaringer fra dere andre.
Avatar

Re: Disosiativ personlighetsforstyrrelse og kompleks ptsd

nov 7 2017 - 20:30
Hei Ardwinna. Takk for at du er så åpen. Det er vondt å lese om problemene dine.., men det er kjempepositivt at du kan sette ord på det!
Det er en viktig ting jeg vil si deg, etter å ha lest innlegget ditt. Det er at jeg ikke vil du skal være så streng med deg sjøl. Du har i allefall ikke følt noe "feil", det er ikke din skyld at du har denne lidelsen, det er ikke din feil at du sliter med relasjoner til menneskene rundt deg, i alle fall ikke dersom du har en dissosiativ pers.forst. Jeg er glad for det du sier, at du er letta over å få en "anerkjennelse" for det du sliter med. Det betyr kanskje at du kan akseptere "deg sjøl" med dine feil og mangler og styrker? Dessuten tenker jeg at situasjoner du har opplevd, og som sikkert har forma deg som menneske, er reelle for DEG. Din opplevelse er reell, den er virkelig for deg, du skal ikke tenke at det du har følt er "feil". Samspill med andre mennesker er alltid toveis, og av og til er det du sjøl gjør/sier helt riktig og viktig i situasjonen, andre ganger ikke. Kan hende er faktisk det den andre gjør og sier også "feil"? Hvis du innser å ha gjort en "feil" betyr det ikke at du alltid har feil? Kanskje en gang, men ikke alltid? Og dersom du innser dine feil i en situasjon, så er det en styrke, det betyr at du kan reflektere over situasjonen og kanskje lære noe. Det er en styrke! Og vitner om innsikt i din egen situasjon.
Min løsning på slike problemer har vært å være åpen med f.eks. kjæresten. Jeg tar også medisiner (har god oppfølging fra fastlegen og DPS) og har fått ulike typer terapi i hele mitt voksne liv. Jeg er nå 42. Har hatt diagnosen pers.forst. siden 20åra.
Hvem gav deg diagnosen? Hvor bor du? Får du mer oppfølging av psykiatrien? Lykke til!
Til forsiden