Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Det skurrer og går...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Det skurrer og går...

jan 3 2018 - 05:24
Hva gjør du hvis en person hater deg? Går det an å forsones på ny eller er slaget tapt? Jeg vet smertelig godt at du ikke kan styre andre og følelsene deres, men er det mulig å få tilgivelse dersom en innrømmer at en kan være arrogant, selvopptatt, hensynsløs, frekk, uten humoristisk sans m.m til? Har mest sannsynlig mistet en god og (tidligere nær) venninne. Har ikke hatt noen venner de siste tre årene og ensomheten tærer på meg. Har du noen råd eller forslag til hva jeg kan gjøre? Om jeg ikke klarer å bedre forholdet til vedkommende, så om ikke annet å få det bedre selv og gå videre med livet mitt? Hva skal til for å være en positiv kraft i noen sitt liv?

Avatar

Kommer helt an på personen

jan 8 2018 - 22:29
Ydmykhet og innrømmelse av feil er vell en god start for å forbedre forholdet, men det vil fortsatt ta tid å lege det (spørs hvor alvorlig det er). Alt kommer vell an på om du selv virkelig er villig til å gå igjenom det, og vær klar over at du kan bli utnyttet. Liksom er hun vært bryet? Det vil anntagligvis være enklere å finne noen andre enn å reparere et vennskap hvis reperasjonen viser seg å ta lang tid, fordi da er det noe dypere som må til verks. En possitiv kraft i noens liv varrierer alt etter hva de trenger, og det varrierer mye. Noen trenger at du er hyggelig og snill, mens andre kan heller verdsette at du er sta og handlekraftig. Når du mister en venn, er det fordi du og/eller vedkommende har endret på det du hadde å gi og/eller hva vedkommende ville ha. Håper det var til hjelp
Avatar

Re: Det skurrer og går...

jan 8 2018 - 23:20
Hva var det Jonas Støre sa så forbilledlig på pressekonferansen i dag da han ble spurt om en person som har gjort tilitts-svekkende ting igjen kunne bli vist tilitt? "Alle har mulighet til å opparbeide seg igjen tilitt som er gått tapt."

Men nå er det jo personlige vurdringer som kommer til anvendelse oss enkeltmennesker imellom da.
Avatar

Re: Det skurrer og går...

jan 8 2018 - 23:30
Takk for gode innspill.
Til forsiden