Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Den jeg elsker drikker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Den jeg elsker drikker

jan 20 2020 - 21:36
For et år siden traff jeg kvinnen i mitt liv. Da var jeg gift, med en mann, og hadde et barn. Hun var også gift, med en mann, og hadde tre barn. Det var kjærlighet ved første blikk, og jeg visste bare med hele meg at hun var mitt menneske.
Ingen av oss hadde vært sammen med en av vårt eget kjønn før, og vi opplevde mange utfordringer. Likevel taklet vi de, sammen. Jeg hadde store vonde ting å takle, hun støttet meg. Hun har PTSD og kan bli deprimert, og jeg støttet henne. Det føltes som om det ikke var noe vi ikke kunne takle sammen ... helt til det viste seg at hun har et alkoholproblem.
Det startet forsiktig, med øl i helgene, men så ble det oftere og mer. Jeg har snakket med henne om det, og hun innrømmer at hun har et problem, men likevel klarer hun ikke å slutte. Vi har hatt perioder på 10-30 dager uten alkohol, men hun sprekker alltid, og jeg kommer hjem til en full kjæreste som er lei seg og angrer.
Hun har brukt alkohol for å gjemme seg fra alle vonde tanker og minner (PTSD fra overgrep da hun var liten), men det føles av og til som om hun nå prøver å finne en unnskyldning for å drikke (leter etter negative opplevelser for å legitimere seg).
Hun blir ikke sint eller ekkel i fylla (hun sier bare at hun elsker meg om og om igjen), men hun blir trøtt - og legger seg i åtte tida ... og jeg blir sittende alene.
Det høres kanskje ikke ut som et problem, men jeg blir redd. Redd for helsa hennes, redd for økonomien og redd for at jeg skal ende opp ensom i et forhold med den jeg elsker så høyt at det gjør vondt å være fra henne.
Hva skal jeg gjøre? Er det noen som har erfaringer eller tips??
Helene
Avatar

Re: Den jeg elsker drikker

jan 20 2020 - 21:46
Nå kan jeg ikke si så mye om situasjonen selv... men jeg tenker siden hun innrømmer at hun kanskje har ett problem, hva med å spørre henne om kanskje hjelp hadde vært en idee? Du har feks lavterskel tilbud i de fleste kommuner, Psykisk helse og rus.. evt høre med lege? Bli med henne og fortell henne at du vil være med henne om hun ønsker det. Jeg tenker bare det at hun selv ser at det kanskje er ett problem er ett kjempe skritt i riktig retning!
Til forsiden