Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar lidelse og pårørende

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar lidelse og pårørende

aug 26 2019 - 07:59
Jeg fikk diagnosen bipolar for ikke lenge siden. Jeg sliter veldig med å snakke om dette til de nærmeste. Kjæresten vet om diagnosen, da han meldte sin bekymring og ønsket meg utredet. I ettertid, så sliter jeg med å fortelle dette til familie og nærmeste venner, fordi jeg er redd reaksjoner og for hvordan relasjonene blir etter det. Kjæresten har vært støttende, men familie er jeg veldig skeptisk til. Tips og råd noen?
Avatar

hallo

aug 29 2019 - 03:20
jeg ville sagt det som det var
åpenhet er som regel best
de har sikkert lurt på ting og tang
en diagnose kan gi svar vet du
så neida bare fortell du
og skulle noen ta avstand fra deg
forteller det mer om dem
enn det gjør om deg
følger deg med tankene ;)
Avatar

Hei

aug 31 2019 - 20:49
Takk for svar :)
Avatar

Hei:)

okt 11 2019 - 13:03
Hei:) helt enig med h*n over! hvis du trenger noen å prate om dette så er jeg her, har også nylig fått diagnosen bipolar.
Avatar

Hei

okt 25 2019 - 20:39
Min kone fikk samme diagnose for en del år siden. Hun har valgt å være åpen til sine nærmeste, også arbeidsgiver. Vanskelig å gi råd når man ikke kjenner dine familierelasjoner, men vår erfaring er at alle har stor forståelse og støtter henne. Jeg tror at de som er villige til å sette seg inn i hva en slik diagnose innbærer vil være til støtte, det er i alle fall vår erfaring.Avatar

Takk

april 14 2020 - 10:40
Takk for svar, selv om jeg er sent ute med å kommentere. Noen å prate med?
Avatar

Hei!

mai 3 2020 - 14:47
Har også bipolar og både familie, mann og jobb vet det. Utfordringen er at ingen forstår det, da jeg alltid er blid og imøtekommende. De synes jeg er sterk og klarer det meste! De skulle vist hvor mye det koster meg å nettopp være sterk og ikke de behøver å bry seg om det eller vise litt omtanke. Dette gjør at jeg nå ikke snakker med noen av dem om det, men holder det i meg og reagerer når jeg er alene!
Til forsiden