Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for nye forhold

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for nye forhold

jan 11 2019 - 02:59
Hei!
For et par år siden hadde jeg det veldig fint med meg selv. Var lite selvhøytidelig, hadde selvtillit og var avslappet når det kom til hva andre skulle synes om meg og mine valg. Dette til tross for utestengelse og motgang over en periode. Jeg møtte en gutt som jeg etterhvert ble sammen med. Vi hadde det helt fantastisk sammen de to første årene. Det tredje året begynte mye å skurre. Han tok meg for gitt, forventet altfor mye, og var samtidig veldig eiersyk. I perioder kunne han være ekstremt sjalu. Alt dette til tross for at jeg aldri hadde vært noe annet enn trofast, samtidig som jeg bombarderte han i bekreftelse og beundring. Merket en god stund at dette ikke ville funke, for jeg «måtte» godta altfor mye for at han skulle være fornøyd. Tenkte at dersom jeg ga litt ekstra av meg selv hele tiden og gjorde han fornøyd, ville jeg slippe så dårlig samvittighet dersom det ble slutt. Var mye som gjorde meg gal ang hans verdier og slikt. Jeg vet at han har et litt idiotisk syn på damer. Han kunne si at jeg hadde ligget med mange gutter, selvom det bare var en tredjedel i forhold til han (6stk). I tillegg begynte han å ruse seg i perioder, noe han visste jeg ikke godtok.

Vi gjorde det slutt på en grei måte og bestemte oss for å forbli venner. Likevel har han innimellom påpekt hvor mye jeg har såret han og kritisert meg veldig mye. I ettertid har jeg slitt ekstremt med nye relasjoner til menn. Får klump i magen når jeg tenker på tidligere sexpartnere, og får angstlignende følelse bare på tanken om å ha sex. Jeg skulle så ønske jeg kunne gi litt faen som jeg gjorde før.. men dette preger virkelig hverdagen min. Er livredd for om andre tenker jeg er horete og er livredd for å aldri finne noen som ønsker å bli sammen med meg. Over et år siden vi gjorde det slutt og jeg har ikke klart å prate med en eneste gutt fordi jeg føler meg ekkel. Er helt absurd, og vet at dette kun er tanker i mitt eget hode.. men har opplevd så mye dritt angående tidligere ONS og sexpartnere at jeg er livredd for å skape slike relasjoner.. i tillegg har eksen min gitt meg et forvrengt syn på kvinner, og fått meg til å tenke at ingen menn ønsker damer som har tilfeldig sex. Forstår at enkelte menn tenker likt, men hvordan kan jeg bli kvitt disse ekle følelsene om meg selv? Hvordan stoppe sex og forhold fra å være skambelagt for min egen del?
Avatar

Re: Angst for nye forhold

jan 11 2019 - 11:14
Pas232323:

"(...) men hvordan kan jeg bli kvitt disse ekle følelsene om meg selv? Hvordan stoppe sex og forhold fra å være skambelagt for min egen del?"

Ved å få høre fra andre pålitelige kilder at du faktisk IKKE er "horete" eller "ekkel".

Det som har skjedd her er at du har fått kraftige bevis (i form av uttalelser) fra eks-kjæresten din på at "jenter som har sex med mange partnere er horer" - som dermed har redusert selvfølelsen din og ditt forhold til nye potensielle sex-partnere. (For du ønsker jo ikke å øke antallet sex-partnere, siden det da bare ville ha gjort deg enda mer "horete". Så dermed vegrer du deg for å skulle ha sex med nye menn.)

Men hvis du hadde fått høre fra andre menn (som helst bør være minst like attraktive som det eks-kjæresten din var, slik at du anser disse mennenes seksuelle meninger om deg som like verdige som din eks-kjærestes seksuelle meninger om deg) at du faktisk IKKE er "horete" eller "ekkel", så ville du etter hvert ha sluttet å bry deg om alle de gamle uttalelsene til eks-kjæresten din - og skamfølelsen din ville da ha blitt redusert eller eliminert som en konsekvens av det.

(And by the way, 6 sex-partnere er ikke særlig mange. Det var bare mange i eks-kjæresten din sine øyne, fordi han var sjalu og hadde et mindreverdighetskompleks.)

_ _ _


"(...) i tillegg har eksen min gitt meg et forvrengt syn på kvinner, og fått meg til å tenke at ingen menn ønsker damer som har tilfeldig sex. Forstår at enkelte menn tenker likt (...)"

La meg forklare hvordan de fleste menn egentlig føler om det innerst inne:
I utgangspunktet liker så å si ingen menn innerst inne at ei jente har tilfeldig sex med ANDRE menn enn dem. Men de DIGGER at ei jente har tilfeldig sex med DEM. Det er forskjellen.

Den evolusjonære årsaken til dette er at en mann ikke kan vite om han er faren til barnet til ei jente, hvis hun har hatt sex med andre menn enn han. Derfor er de fleste menn biologisk programmert til å biologisk foretrekke at ei jente har hatt så få sex-partnere som mulig (og aller helst at hun er jomfru).

Men til tross for denne biologiske preferansen så kan menn selvfølgelig intellektuelt sett foretrekke at ei jente hvert fall har hatt noen sex-partnere i det hele tatt, slik at hun i det minste har litt seksuell erfaring & seksuell selvtillit. (Å ha sex med jomfruer høres vanligvis bedre ut enn det det egentlig er, siden jomfruer vanligvis er så uerfarne/forsiktige/klønete/dårlige i senga. Så ei jente som har litt seksuell erfaring er derfor vanligvis bedre i praksis, selv om ideen om jomfruer i utgangspunktet er forlokkende.) Men biologisk sett vil de fleste menn alltid foretrekke at ei jente har hatt relativt få sex-partnere, siden den mannlige biologien ønsker seg "farskaps-sikkerhet".

Med andre ord: Årsaken til at det er sosialt greit for menn å ha mange sex-partnere, men at det ikke er sosialt greit for jenter å ha mange sex-partnere, er biologisk. Kulturen gjenspeiler bare den biologiske preferansen.

Men alt dette betyr ikke nødvendigvis at de fleste menn ser ned på jenter som har hatt mange sex-partnere (slik som ved å kalle slike jenter for "horer"); det betyr bare at de fleste menn FORETREKKER at ei jente har hatt relativt få sex-partnere.

Mentaliteten er altså slik som dette:
"Okey, så denne jenta fortalte meg at hun har hatt sex med flere hundre menn... En liten del av meg misliker det litt, men jeg ser ikke ned på henne som person av den grunn. Hun er jo et seksuelt vesen, hun liker jo å ha sex, så hun skal jo selvfølgelig ha lov til å ha sex med så mange menn hun vil."

(Merk: Ei jente som har hatt mange kvinnelige sex-partnere, plager ikke menn særlig mye. Menn blir hovedsakelig bare skuffet hvis ei jente har hatt sex med mange mannlige sex-partnere, fordi det kun er de mannlige sex-partnerne som utgjør en manns konkurrenter når det gjelder reproduksjon.)

Så, det jeg forsøker å fortelle deg med alt dette, er følgende:
JA, de fleste menn foretrekker faktisk at ei jente har relativt få sex-partnere - men det er ikke en AVGJØRENDE faktor for om vi vil ha sex med henne eller vil være sammen med henne. Menn ser altså ikke nødvendigvis NED på ei jente hvis hun har hatt mange sex-partnere, selv om vi skulle foretrekke at hun hadde hatt relativt få sex-partnere.

Lærdommen her er altså at du IKKE er "horete" eller "ekkel" bare fordi du har hatt sex med f.eks. 6, 10, 20, 50, 100+ sex-partnere. Du er bare et naturlig, seksuelt vesen som har hatt sex med et visst antall partnere. Det er ingen grunn til at du skal føle deg "horete", "ekkel", "mindreverdig" av den grunn :) En mann vil altså like DEG allikevel. (Han vil bare mislike dette aspektet litt. Det er ikke verre enn det.)
Avatar

Re: Angst for nye forhold

jan 12 2019 - 00:25
Tusen takk for svar! Jeg forstår dette veldig godt, men synes bare det er veldig ekkelt hvor hardt dette har gått inn på meg. Tenker ekstremt mye på dette og forstår ikke hvordan jeg kan bli kvitt disse negative tankene om meg selv. Hater å skrive dette, for det siste jeg vil være er en slik person som er så forbanna selvhøytidelig og bryr meg om hva alle andre tenker. Jeg forstår bare ikke hvorfor gutter/menn må snakke ned om jenter som har sex. Det provoserer meg så ekstremt mye og har nå dessverre gått inn på meg. Jeg tenker unaturlig mye over dette. Er livredd for at noen tror jeg flørter med de når jeg er hyggelig liksom. Redd for å bli stemplet som løs. Hva faen er galt, jeg vil ikke være sånn...
Avatar

Re: Angst for nye forhold

jan 12 2019 - 01:39
Og den pålitelige kilden Gresshoppe nevner, aller best er det hvis det kan være deg selv!

Du kan også kjenne på hva som er best for deg, å ha eksen din som venn fortsatt slik at han kan minne deg på hans holdninger, eller la ham sakte med sikkert skli vekk fra deg og la andre holdninger og menn(esker) slippe til.

Er det noen som gjennomsnittlig er mer kynisk til å holde kvinners seksualitet nede enn nettopp kvinner?
Avatar

Re: Angst for nye forhold

jan 12 2019 - 05:38
Pas232323:

"Jeg forstår bare ikke hvorfor gutter/menn må snakke ned om jenter som har sex. Det provoserer meg så ekstremt mye og har nå dessverre gått inn på meg."

Når menn snakker ned om jenter bare fordi jentene har sex i det hele tatt, eller de har mye sex, eller de har hatt mange sex-partnere, eller de er lette å få i senga; så er det fordi:

1) Jentene hadde sex med ANDRE menn enn dem, og de blir derfor sjalu og får dermed et ego-drevet behov for å snakke jentene ned i verdi, i et ubevisst forsøk på å "hevne seg" på jentene.

2) Hvis jentene faktisk hadde sex med DEM, og disse mennene deretter går rundt og kaller disse jentene for "horer" og "easy lay", så er det enten et forsøk på å skryte til kompisene sine over hvor mye draget man har på jenter, på bekostning av jentenes verdighet (og et slikt skryte-behov som går på bekostning av andre menneskers verdighet, forårsakes av ens lave selvfølelse); eller et resultat av at mannen egentlig føler seg mindreverdig ovenfor jentene (som fører til det samme "hevn-behovet" som jeg nevnte ovenfor) - selv om han har klart å få jentene. (Og denne følelsen av mindreverdighet ovenfor jentene, forårsakes også av ens lave selvfølelse.)

Uansett hvilken av disse 2 alternativene som er tilfellet, så er årsakene som jeg har forklart her, ofte ubevisst for menn. Det krever litt selvinnsikt/selv-forståelse for å forstå hvorfor man egentlig snakker jenter ned.

_ _ _


"Er livredd for at noen tror jeg flørter med de når jeg er hyggelig liksom. Redd for å bli stemplet som løs."

De færreste menn stempler ei jente som "løs" hvis hun flørter med dem på en vanlig måte. Det er selvfølgelig noe annet hvis hun f.eks. rett ut spør dem om hun skal suge dem, den aller første gangen de treffes på f.eks. et utested. Da er hun jo åpenbart løs. (Og mannen vil vanligvis digge det; han takker vanligvis ikke nei til et slikt tilbud, hvis jenta er fin vel og merke. Men han vil samtidig merke seg at, "Åja.. hun er såpass lett ja...").

Men de fleste jenter, inkludert deg regner jeg med, flørter ikke på en så direkte og løs måte som det. Og selv hvis ei jente faktisk er genuint løs, så husk på alt jeg har skrevet ovenfor.
En mann som er trygg på seg selv/har god selvfølelse, ser uansett ikke ned på ei jente som er genuint løs, og han vil ikke snakke henne ned i ettertid bare fordi hun er genuint løs. En mann som er trygg på seg selv/har god selvfølelse, snakker kun ned jenter (og andre mennesker generelt) hvis de faktisk har vært slemme/urimelige mot han; altså når nedsnakkingen er berettiget.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


akershusøst:

"Og den pålitelige kilden Gresshoppe nevner, aller best er det hvis det kan være deg selv!"

Enig - men for at den pålitelige kilden skal bli henne selv, må hun sannsynligvis høre det fra andre mennesker først (og aller helst fra de som hun anser som autoriteter/viktige personer i livet hennes - som f.eks. andre menn som er like attraktive som eks-kjæresten hennes).

_ _ _


"Er det noen som gjennomsnittlig er mer kynisk til å holde kvinners seksualitet nede enn nettopp kvinner?"

Digger at du nevnte dette! Jeg tok ikke dette med i mitt eget innlegg, siden innlegget mitt bare omhandlet menn som snakker ned kvinners seksualitet. Men ja, jenter er de som bruker "hore-stemplet" mest. "Hore-stemplet" er på en måte det ultimate sosiale våpenet for jenter, når de konkurrerer med andre jenter og forsøker å påvirke sin egen og andre jenters posisjon i det kvinnelige, sosiale hierarkiet. Derfor bruker jenter dette våpenet flittig. Og årsaken til at "hore-stemplet" er et så effektivt våpen for jenter å bruke mot andre jenter, er at de veit at det reduserer ei jentes attraktivitet i menns øyne.

Det å være attraktiv i menns øyne er også grunnen til at jenter verbalt angriper utseende til andre jenter (ved å kalle dem stygge, si at håret deres er slitt o.l.), mye mer enn menn verbalt angriper utseende til andre menn; fordi jenter veit hvor viktig ei jentes utseende er for hennes evne til å tiltrekke menn.
Til forsiden