Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for konflikter.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for konflikter.

aug 28 2009 - 11:59
Har i de seneste årene fått bukt med den verste angsten og panikken. Men det som er vedvarende er den konstante frykten for konflikter.
Jeg er dødsredd for å havne i noen form for bråk, dels på jobb eller blant fyllefanter på byen.
Er det noen i samme situasjon? Her er jeg forespeilet kognitiv adferdsterapi og mestringsøvelser. Men her i denne situasjonen er det en konstant usikkerhet om jeg faktisk kan få "bank". Jeg er livredd for å bli banket opp rett og slett. Finner veldig lite informasjon om det rundt omkring og føler meg helt alene om det. Jeg jobbet som selger og frøs i alle situasjoner hvor kunder gjorde seg "vanskelige". Jeg ble nummen, svimmel og tørr i munnen.

Denne "lidelsen" har påført meg store tap i forhold til jobb, skolegang, sosialt nettverk osv osv. Om jeg ikke er konfilktsky er jeg redd for å urinere på meg selv, spesiellt blandt flere mennesker, på kino og møter hvor jeg må sitte lenge om gangen.

Noen som kjenner seg igjen? Eller er jeg helt alene.?
Avatar

Re: Angst for konflikter.

okt 28 2009 - 18:02
Jeg kan nok kjenne meg igjen i det du beskriver her. Om ikke akkurat det å direkte bli slått ned, men at jeg føler meg usedvanlig redd og usikker, når folk jeg havner i konflikt med viser tegn til å hisse seg opp. Da kan jeg, som du beskriver, kjenne på frykten for at vedkommende skal gjøre et eller annet som f,eks å bli voldelig eller begynne å psyke meg ut, ved å mobbe meg for "saken" som resulterte i diskusjonen.

Jeg har ikke vært redd for å tisse på meg i full offentlighet, men har i ny og ne vært redd for å komme med en eller annen kroppslyd når jeg sitter på et venteværelse e.l. Noe jeg kanskje heller ser som ufattelig vittig, og at det er hodets "humorkammer" som begynner å skal ha det litt gøy. For tenk, hvor ufattelig pinlig og humoristisk hadde det ikke vært om man hadde tisset på seg eller lettet på trykket i tarmen, på et venteværelse med 10-20 mennesker haha Jeg vet jeg hadde ledd med skakk hadde noen eller meg selv gjort det. Og om ikke det, så hadde man fått medlidenhet.

Jeg ser vel heller disse tingene som en del av noe større, nemlig angst. Og ditt problem med konflikter kan LETT kureres gjennom kursing o.l. Det å kunne være sammen med andre som har samme problemet, og da trene på hverandre, for så å lære hodet/psyken at det ikke er farlig å stå i en konflikt, og ihvertfall at ikke folk slår en annen part ned pga uenigheter o.l

Tenk hvor uendelig mange krangler/konflikter det er daglig i dette landet. Både privat og ikke minst i jobb sammenheng. De fleste konflikter koker ned med enighet eller enighet om uenighet. I et salgsøyemed, som selger-kunde forhold, kan vel uenigheten heller sees å være en god ting. For da slipper du som selger å ha dette gnagsåret av en person som kunde i all fremtid.

Håper ikke det ble frekt av meg å sette et kognitivt aspekt ved problemstillingen vår. Men det er det det hele handler om, å se problemet på flere måter, og på den måte usannsynliggjøre problemet.
Til forsiden