Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alle Hater meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alle Hater meg

sep 14 2017 - 10:14
Er dette min skyld om jeg ikke født i Norge? Jeg bodde 2 år i Norge og ett år av de 2 årene som jeg bodde i Norge brukte til å finne en jobb, jeg gir opp nå. Jeg har levert CV og jobbsøkndaer til alle butikker på Tynset og har registert det i NAV og i kommune side. Det er urettferdig når man kan norsk bedre enn mange innvandere men han får ikke jobb, når arbeidsgivere ser at jeg er ikke norsk, de beskymre seg og sier til meg du skal få en tilbakemeldning, mens norske ungdommer får det på samme dagen. DETTE ER IKKE MIN SKYLD Jeg går på VGS og vil jobbe og få penger, jeg vil ikke være en lat person som venter på NAV og jeg vil bidra med skatt. Men jeg håper at krigen slutter i mitthjemmland for å reise tilbake
Avatar

Re: Alle Hater meg

sep 16 2017 - 01:30
Huff, det høres ikke lett ut! Jeg kjenner til mange som sliter med å finne seg en jobb, spesielt de steder der det er mange studenter. Det er jo kjempe trist at du føler at det er på grunn av at du ikke er norsk. Det skal ikke ha noe å si uansett. Jeg synes ikke at du skal gi opp, men heller være motivert til å vise at du er en arbeidsom person!
Har du søkt på jobb på finn.no? Og har du snakket med NAV om de vet om noen ledige stillinger som vil være aktuelle?
Håper du finner noe snart! Og at det blir slutt på krigen :)

Lykke til!
Avatar

Re: Misplaced

sep 17 2017 - 18:05
Jeg gjorde det, på NAV sier de at jeg må finne selv :\ fordi jeg er student og det er ikke plikt for meg
og Finn.no finnes mange men ikke her i kommunen som jeg bor i
Avatar

Re: Alle Hater meg

sep 17 2017 - 18:44
Jeg skjønner godt at du er sint og frustrert. Det er vanskeligere for utlendinger å få jobb enn for såkalt etniske nordmenn. Slik burde det ikke være, men det er slik. Selv om det er urettferdig, så hjelper det ikke å henge seg opp i at det er urettferdig.

Siden dette er realiteten i Norge i dag, må innvandrere være mer utholdende, sterkere, mer kreative og vise mer initiativ og pågangsmot enn sine norske medmennesker, for å oppnå de samme resultatene som norske personer oppnår med mindre innsats.

Igjen: Jeg er enig i at Norge ikke burde være slik. Det er galt. Men det ER slik.

Spørsmålet du bør stille deg selv er: Hva kan jeg gjøre for å oppnå det jeg vil under slike forhold? Hvordan kan jeg vinne tross dårlige odds? Hva har andre personer gjort for å vinne mot dårlige odds før meg?

Det enkleste er å falle for sinne og bitterhet. Fokusere på at verden er urettferdig og at man selv er et offer. Men HJELPER det? Hvilken vellykket person i verdenshistorien har hatt en slik innstilling?

Jeg håper at ting går din vei snart. Jeg tror det kommer veldig an på deg selv... bedre å fokusere på målet og på hva du kan gjøre for å komme litt nærmere målet... enn å vente på at verden skal forandre seg. Verden forandrer seg sakte. Ett menneskelig er for kort tid til å vente på det.
Til forsiden