Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ADHD uoppmerksom type, voksen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ADHD uoppmerksom type, voksen

mars 21 2017 - 19:47
Har netopp fått diagnosen ADHD uoppmerksom type og synes det er utfordrende å forklare kordan det er til nevrotypiske eller andre som ikkje har ein sånn diagnose. Det kommer med bakdeler og fordeler og ej merker forskjell på meg og andre.

Ej vil gjerne høre andres erfaringer, forhåpentligvis andre jenter/kvinner med ADHD og korleis det merkes i vennskap, forhold og dei som står deg ekstra nær. Også andre relasjoner.

Og kordan forklarer man ka det er ? :) Har opplevd at alle ej har fortalt det til ikkje har nokke kunnskap om det. Ej har ikkje nokke imot om å fortelle om diagnosen, men blir rart når man blir møtt med lite forståelse.

Har lest meg opp på dei forskjellige typene som er ADHD og korleis det fungerer, men det er vanskelig og frustrerende å forklare ka det er.

Sååå har dokke nokken liknende utfordringer, råd eller erfaringer ? :)
Avatar

kjæreste med ADHD

april 5 2017 - 15:08
Hei! har en kjæreste med ADHD, kanskje ikke helt det svaret du hadde håpet på, men det er da noe.
Som jeg skjønner det så har han mange venner, men har slitt en del med depresjoner og angst så det sosiale nettverket hans er skadet, og samme med meg som har flere diagnoser og er hjemmeværende for øyeblikket.
som kjæreste er han fantastisk, han kan utrolig mye om alt, og han er veldig interesert i biler og pc, han er faktisk utrolig flink å lære bort også, så jeg er virkelig blitt klokere i løped av disse 2 årene. Han introduserte meg til en han bodde sammen med i noen måneder, han er både same, homofil og har ADHD, og å se de to sammen er virkelig noe.
Desverre så er han i fra en alkoholisert familie, så han har ikke noe særlig godt forhold til hverken foreldre eller søsken, de nærmeste han har blir vel meg og vennene hans. Han har en rekke problemer, men dette stammer mye i fra barndommen ettersom at ADHD ikke var så veldig kjent for 20 år siden, så han har vært uheldig.
han har vist meg flere dokumentarer og videoklipp av tester med barn som har ADHD og han forklarer gjærne hvordan det er for han i visse situasjoner slik at jeg skal kunne forstå.
Dette har hjulpet meg veldig å være tolmodig og kunne takle sinneutbruddena hans som varer i 15 sekunder.
Den siste der er nok det beste tipset jeg har, forklar dine nærmeste, hvis du synes de behandler deg feil, eller at de ikke forstår! lykke til! :)
Avatar

Adhd

mai 8 2017 - 13:03
Hei. Jeg er 37 år og fikk Adhd diagnosen for ca 4 år siden. Jeg har alltid hatt forklaringsproblem med å få andre til å forstå hvorfor jeg er som jeg er,når jeg ikkje har forstått det selv. Det å få Adhd diagnosen,ga meg selv en forståelse. Men sliter fortsatt med å få andre til å forstå,redd for å bli dømt og sett ned på og derfor valgte eg å trekke meg litt ut. Resultatet ble forskjellige angst diagnoser og behandling på Dps. Jeg har lært at jeg er som jeg er,jeg har begrensninger som ikkje er en unskyldning men en forklaring. Å lære mest mulig om sin egen diagnose har vert til hjelp i min situasjon med å forklare til dem andre
Avatar

ADHD

nov 22 2017 - 03:51
Jeg fikk diagnosen da jeg var 11 år gammel, på den tiden het det ADD, men det hetes visst ikke det lenger.

Jeg kan se "frisk ut" på utsiden da jeg ikke er spesielt hyperaktiv, men jeg er hyperaktiv på innsiden, hjernen min går i ett sett og i perioder så ikke at jeg ikke får sove (slik som nå) og da går jeg gjerne våken i 3 dager..

ADHD er på en måte en "feil" i hjernen, på en måte som ett handicap (litt dum måte å forklare det på). De med ADHD kan ikke noe for sin atferd, da det kan være vanskelig å styre (spesielt hos barn og unge)

Mange med ADHD føler mer enn normalt og kan være mer utsatt for angst og depresjon. Og de fleste medisinene mot ADHD gir både angst og depresjon.

Jeg har ikke så stor vennekrets, da det stresser meg, jeg blir stresset om jeg ikke får tid for meg selv. De vennene jeg har valgt å beholde har forståelse og respekt for min diagnose. For kjæresten min er det litt mer problematisk, da jeg er mer tett med han enn med venninner. og jeg har store problemer med å utrykke meg verbalt om mine følelser og problemer.

Jeg vokste opp med at ADHD var skam, og fortalte det ikke til venner.. Også i voksen alder har jeg holdt diagnosen for meg selv, helt frem til nylig.. Jeg har i år for første gang fortalt på en arbeidsplass at jeg har ADHD. og det føltes mye bedre enn jeg trodde.

Jeg har kommet til ett punkt i livet der jeg gir litt faen i hva folk tenker om meg, altså faen heller! Jeg har ADHD, sånn er det bare! Jeg ville ikke vært meg, om jeg ikke hadde hatt ADHD :)

Kort fortalt, ADHD er en del av meg (og deg) det er en del av oss, vi er ikke ADHD, det er en del av personligheten, det er helt normalt. det finnes ingen skam i ADHD !

AMEN :)

Jeg prøver å fokusere på det positive ved ADHD, jeg er kreativ, jeg kommer med tanker og ideer som andre ikke har tenkt på (dette er spesielt gøy på jobb) :) Jeg kan tulle å tøyse selv om jeg nå er "voksen" (26 år). Jeg har vokst på meg en god dose empati, jeg er effektiv på jobb, jeg er dreven på husarbeid :)
Til forsiden