Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

ADD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

ADD

feb 9 2016 - 12:44
Jeg har akkurat funnet ut at jeg har har diagnosen ADD. Jeg vet ikke så mye om det, men vet såpass at det kan påvirke relasjoner.
Lurer på om andre har noen erfaring med dette ??
Avatar

Re: ADD

feb 10 2016 - 01:59
Hei! Kjæresten min har ADD :) jeg tror ikke han vet så mye om det heller, og kanskje er jeg den av oss som er mest bevisst utfordringene det fører til forholdet. Det jeg merker er:
1. detter ut av samtaler uansett hvor viktig det er. jeg vet at det er fordi han har ADD, men det er ganske sårende når jeg tømmer sjelen min om det vondeste jeg har på hjertet og han begynner å snakke om noe annet. Her er det viktig at den som har ADD er bevisst det og kan beklage, og at den andre parten er klar over at dette er en del av ADD og ikke fordi den ikke bryr seg!
2. kan være superspontan og glemme meg. Dette merket jeg først når vi tok et fag sammen på skolen. i pausene hadde han veldig behov for å springe rundt og fikse alt mulig, mens jeg forventet at vi skulle være sammen - eller i det minste si ifra om hva vi skulle. Jeg ble såret av at han "stakk av fra meg" uten å si ifra. Han ble frustrert over å ikke kunne gjøre som han ville uten å være bundet av meg.
3. det er krise om rutinene blir brutt. min kjære er veldig avhengig av faste rutiner og rammer for å fungere godt. Dersom rutinen blir brutt er det litt krise, og jeg har måttet lære at det ikke er mulig å fikse det. denne dagen er ødelagt, men vi kan prøve igjen i morgen!
4. lærevansker. Dette er som regel ikke så relevant for en relasjon, men fordi vi begge går på skole kan det noen ganger bli et problem. han har konsentrasjonsvansker og bruker lang tid på å forstå nye ting, jeg bruker kort tid og tar ting veldig fort. Konflikten kommer av at han kan bli trist og lei seg av å oppleve at jeg greier mer enn han.
5. veldig rask emosjonell reaksjon. Jeg vet ikke om dette er en del av ADD, men han reagerer veldig rask og kraftig følelsesmessig, og da er det umulig å redde situasjonen med fornuft. eks. om jeg er så uheldig å si noe som rører ved et sårt tema så er det ikke mulig å snakke videre om det, den emosjonelle reaksjonen har allerede skjedd og da er det ingen vei ut av den følelsen.

.. ja, dette er de tingen jeg kommer på nå i natten! å ha ADD betyr ikke nødvendigvis at relasjoner må bli vanskelig, men man har jo noen utfordringer om selvfølgelig påvirker relasjoner også. Det viktigste må vel være at begge parter er klar over det.
Avatar

Wow!

feb 18 2016 - 23:49
Noe jeg kjente meg igjen i =) Hos meg så har livet mitt blitt så påvirket at jeg ikke har opplevde det samme som andre. Jeg har ikke kjæreste og veldig få venner. Føler jeg merker mer og mer av ADD etterhvert som jeg prøver bli bedre.
Tusen takk!
Avatar

Re: ADD

feb 19 2016 - 23:06
På hvilke måter merker du selv at du har ADD? Jeg har også hatt en venninne med ADD, men den gang hadde jeg ikke like stor forståelse for hvordan det er. Jeg opplevde henne som en veldig dårlig venninne, og har først i ettertid skjønt at mye av det jeg syntes var ekstremt sårende kanskje var ADD.

ADD er en stor del av mitt liv selv om jeg ikke har det selv, så vil gjerne snakke mer om du er interessert :)
Avatar

Min ADD

feb 24 2016 - 23:43
Jeg har alltid merket at jeg plutselig deler ut av en samtale. Ikke får med meg det jeg skal fordi jeg detter ut. Ikke klarer å følge med i en samtale. Ikke får med meg undervisning. Rett og slett bare rotete i hodet. Får med meg alt men klarer ikke bruke og tolke alt. Mange tanker....
Dette var noen tanker
Avatar

Re: ADD

feb 29 2016 - 00:32
Du har nettopp funnetut at du har det, endrer det hvordan du ser på deg selv? har du fått en forklaring på hvorfor du er som er du er, som har gjort det enklere å være deg?
Avatar

ADD

feb 29 2016 - 16:05
Ja tocopheryl =) Du kan si det endrer synet på meg selv. Det forklare veldig mye hvorfor jeg er som jeg er. Men det er fortsatt leit, vanskelig fordi det har påvirket så mye. Etterhvert som jeg lærer meg å håndtere ADD bedre så går det bare en veg. Oppover =)
Avatar

En kur mot manglene fokus og forstyrrelse I sinnet

nov 12 2019 - 09:07
Det finnes mange medikamenter man kan ta for å hjelpe med add, men skal man unngå en kjemisk lobotomering, så er jo substanser som tobakk eller hasj(I de land dette er et lovlig medikament) et flott alternativ.

Det som er enda bedre er jo en velsignelse fra gud, og prest. Gå til kirken å spør hva presten kan gjøre med fenomenet. Om dem kan gi en velsignelse av indre ro.

Innlegget er redigert da strider mot reglementet. Admin
Avatar

hei

april 4 2020 - 20:39
jeg fikk diagnosen ADD som voksen :)
skulle ønske jeg fikk den som barn da hadde nok skolegangen gått mye lettere. har ofte store problemer med uro og konsentrasjonen.
og ramler fort ut av samtaler.
Til forsiden