Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å vise følelser

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å vise følelser

mai 10 2010 - 20:39
hei, jeg er dødsredd for å vise følelser foran folk. Jeg tør ikke å snakke med psykologen min, for jeg er redd for å begynne å gråte. Det samme gjelder med venner. Jeg er også redd for å klemme folk, jeg vil tørre det, men gjør det bare ikke. Hva synes dere jeg skal gjøre? Skal jeg bare hoppe i det og ta en sjangs? takk for svar :'>
Avatar

Re: Å vise følelser

mai 29 2010 - 00:19
Hei
Hva er det verste som kan skje om du begynner å gråte? Det er helt greit å gråte av og til. Og så friskt alt føles når man har klart å fått gråtet ut litt.
Kan nok være greit å bare hoppe ut i det ja. En person sa til meg for mange år sida noe sånt som at jeg skulle se for meg at jeg var en skihopper, som sitter på hoppkanten - må bare slippe taket og reise ut i det.
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 2 2010 - 13:16
Hopp ut i det! Du vil etterhvert føle deg mye lettere selv om det er vanskelig i starten. Jeg satt å hulket over flere timer hos min terapeut, det var godt! I tillegg blir man møtt med mer forståelse og respekt, sånn opplevde jeg det!
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 2 2010 - 14:54
jaa jeg kan prøve x3
jeg synes bare at folk tenker jeg er svak om jeg gråter, jeg veit at de ikke synes det, men det føles slik :'>
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 6 2010 - 10:37
Mange ganger prøve jeg å vise ikke følelsene mine, jeg lyst ikke at folk tror at jeg har problemer og det er vanskelig til å sier det til noen.
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 13 2010 - 12:51
Ja, akuratt sånn har jeg det også. Jeg kommer meg gjennom hver dag ved å late som om jeg har det bra, mange av vennene mine vet at jeg sliter, men jeg vil ikke at de skal se det liksom.
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 13 2010 - 19:22
Vel, det er faktisk noe som heter "Emosjonfobia." Det er redselen for å føle. Det å vise følelser er ikke en svakhet, selv om det kan virke slik. Jeg sliter noe med det samme problemet, det gjør hverdagen litt.. Anderledes.. Men man må huske på at man trenger å føle på emosjonene sine, ellers klarer man ikke bearbeide tanker, følelser og hendelser. Det er viktig å føle, selv om det noen gang føles skikkelig j...vlig. Husk å tenke over hvorfor du føler den følelsen du føler, og når du har løst det, pleier det å bli bearbeidet og lagt i minneboksen. Den kommer alltid til å ligge der ett sted, men man blir kanskje ikke like redd for å føle.

Phoenix.
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 13 2010 - 19:23
Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig å vise følelser (dvs. for meg "negative" følelser). Det har vært vanskelig for meg i mange år. Jeg vil ikke vise tårer, hvis jeg gjør det føler jeg meg svak. Men det gjør ingen ting for meg om andre viser tårer. Jeg synes ikke de er svake! Jeg vil ikke vise sinne, da føler jeg meg slem og stygg. Men andre kan godt vise sitt sinne. Jeg blir ikke fornærmet av det. Men det føles altså anderledes med meg selv. Jeg kan godt vise "behersket glede", være positiv mot andre og motivere med positive ord. Jeg kan også late som jeg tar imot positiv kritikk, men inni meg er det noe som sier at jeg ikke fortjener det. Jeg vil at andre skal oppleve meg som sterk, men inni meg føler jeg meg svak, ynkelig og ingen ting verdt. Derfor er det så viktig for meg å ikke vise hvem jeg virkelig er, vise hvordan jeg virkelig har det, mine ekte følelser. Jeg er redd for at andre skal synes det samme om meg selv som jeg synes, dvs. ingen ting verdt. Jeg vet at denne tankemåten er negativ, selvdevaluerende, men den er vanskelig å komme ut av. Har mange ganger tenkt at det er jo bare å tenke positivt, men så enkelt er det dessverre ikke. Men jeg tror det går an å få hjelp til dette!
Avatar

Re: Å vise følelser

juni 13 2010 - 19:33
Phoenix, jeg har vært innlagt på psykiatrisk, går nå til en psykater og vet veldig godt hva som feiler meg. Men det er stor forskjell på teori og praksis. Jeg vet hva jeg bør gjøre, jeg vet at jeg må tenke anderledes og arbeide med de opplevelsene jeg har hatt, men sånt tar tid. Og det er en vanskelig prosess. Det jeg ønsket å si med innlegget mitt var at jeg har forståelse for HI sitt problem med å viser følelser. Mulig at jeg tolker deg feil, men jeg synes du var litt skarp i svaret ditt.........
Til forsiden