Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

blogg om depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

blogg om depresjon

feb 14 2019 - 17:38
En i min familie har startet blogg om livet sitt, og det er ganske mørk lesning. Han nekter å snakke med familien, og alle forsøk på å kontakte han har blitt blankt avvist. Dette har pågått over mange år.
Noen tips til hvordan jeg og familien kan forholde oss til han?
Bloggen finnes her:

Man kan dessverre ikke dele linker, personlig info osv her på Forum. Dette kan gjøres i vennetjenesten.

mvh Admin
Avatar

Re: blogg om depresjon

feb 14 2019 - 18:28
Har dere prøvd å ta kontakt via bloggen også?

Jeg tenker at det beste dere kan gjøre er å gi uttrykk for at dere bryr dere, selv om han ikke responderer.

Si at dere er glad i han og at dere er lei dere for at han har det vanskelig, og at dere vil hjelpe han med å få det bedre. Også er det viktig at han oppmuntres til å oppsøke profesjonell hjelp, noe jeg også har gjort via en kommentar på bloggen.Avatar

Re: blogg om depresjon

feb 14 2019 - 18:44
Det skal være et virkelig godt gjennomtenkt innlegg på bloggen for at det skal føre i ønsket retning, og ikke gjøre ting verre. Det er jo beskrevet hvordan personen opplever familien.
Avatar

Re: blogg om depresjon

feb 14 2019 - 19:03
Med det mener jeg at en bør presentere noe nytt som personen ikke er lei av å høre fra før, hvis en ikke skal slite i det gamle sporet enda mer. Det kan sansynligvis kreve en opplevd holdningsendring fra den som eventuelt tar kontakt.

Bloggen beskriver veldig godt hva som er savnet. En kan lese ut av den viktig informasjon om hva en kan ta tak i hos seg selv. Dette er jo en kjempestor ressurs! Har familien som savner kontakt forsøkt å selv gå i terapi for å lettere imøtekomme en godartet kontakt? Hvis ikke så er det kanskje noe å tenke på?

Jeg kan forstå at familien er bekymret for depresjonen og ønsker å berge personen. Det beskrives på bloggen at det har vært sånn i lang tid uten at det er skjedd noe dramatisk.
Til forsiden