Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

alvorlig pykisk syk samboer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

alvorlig pykisk syk samboer

nov 23 2017 - 17:40
Samboeren min er alvorlig psykisk syk. Det har hun vært i mange år, vi har kun vore sammen i 1 år. Hun hadde en traumatisk barndom og mye henger sammen med det. Hun går til psykolog to ganger i uken.

Til saken. Min samboer driver med alvorlig selvskading, hun har hatt to selvmordsforsøk den tiden vi har vært sammen, og nå er hun inne i en alvorlig depresjon. Hun har flere innleggelser bak seg, også noen etter at vi ble sammen,

Jeg aner ikke hvordan jeg skal takle situasjonen lenger. Hun sliter med å åpne seg for meg fordi hun er redd for mine reaksjoner. Heldigvis har hun profesjonell hjelp, som hun sier at hun har god nytte av. Det er også snakk om innleggelse på nytt. Jeg er fortvilet, redd, og sint. Ikke fordi hun ikke får hjelp, men fordi jeg ikke vet hva jeg skø gjøre lenger. Jeg er i full jobb, og kollegane min er veldig fårståelsesfulle heldigvis. Hverdagen er utrolig uforutsigbar, og jeg klarer ikke lenger å glede meg til noe som helst. Vi hadde egentlig planlagt å reise på tur neste uke, men nå ryker det. Vi hadde planlagt tur i oktober, men også denne røk fordi hun ble tvangsinnlagt pga alvorlig selvskading. Jeg har fått mange råd fra venner og kollegaer, men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har fått diagnosn moderat deprimert hos legen min, og eg klarer ikke å ikke være sint på samboeren min fordi jeg føler at det er hennes feil. Og så får jeg dårlig samvittighet fordi jeg skylder på henne. Jeg elsker henen over alt på jord og vil tilbringe resten av livet med henne, men jeg vet ikke hvor mye lenger jeg vil holde ut med henne.

Uansett, jeg vet ikke hva jeg vil med dette innlegget, kanskje litt sympati?
Avatar

Frustrerende

nov 29 2017 - 00:18
Hei!

Takk for at du deler. For en utrolig frustrerende situasjon. Jeg er sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i dine følelser og tanker. Det er veldig vanskelig når man elsker og er glad i en person, og det er klart at det vil gå utover en selv på en måte, da gjerne ditt eget velvære. Jeg syntes det er veldig viktig å huske at ingenting av dette er hennes feil, det er ikke noe hun velger. Ergo må man prøve å ikke sitte med sure og bitre følelser ovenfor den andre parten. Og ja, det er vanskelig!

Min egen situasjon er at jeg selv er psykisk syk, bipolar lidelse. Jeg har selv en samboer som står midt i det. Det var utrolig vanskelig i starten da hverken han eller jeg visste hvordan vi skulle håndtere dette ovenfor hverandre. I dag har vi kommet til det punktet hvor ting er lettere. Alt dette er takket være kommunikasjon. Som du skriver, hun vil ikke åpne seg. Og da blir det ekstra vanskelig for deg å være der fult ut. Her må man gå forsiktig frem, men det viktigeste du kan gjøre er å vise at du står sterkt og er der for henne. Jeg tror det er viktig for deg å vite at du alene ikke kan «gjøre henne frisk». Det er så bra hun får profesjonel hjelp! Kanskje spør henne når hun er i «normal tilstand» hva hun faktisk ønsker at du gjør når hun har det vondt.
Det hun trenger fra deg som partner er trygghet, stabilitet og støtte. Kjærlighet er det viktigeste.

Ikke glem deg selv!! Kunsten er å finne en måte å gi henne alt dette, men samtidig ta vare på deg selv. Snakk med legen din, spør om råd til hvordan å takle situasjonen. Man mister fort seg selv om du skal «ta» partnerens problemer, uten å få utløp for påkjenningen selv.

Stor klem til begge dere!
Avatar

Re: alvorlig pykisk syk samboer

des 20 2017 - 21:15
Hvis det skal fungere for dere så er hun nødt til å åpne seg. For at hun skal klare å åpne seg så må du forsikre henne om at hun kan fortelle deg alt. At du ikke vil se ned på henne på grunn av tanker og følelser som hun sliter med og som hun kanskje skammer seg over.
Til forsiden