Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Voksen søster av alvorlig psykisk syk bror

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Voksen søster av alvorlig psykisk syk bror

mai 18 2017 - 22:12
Hei!
Jeg har en bror som er en del eldre enn meg som er alvorlig psykisk syk, han har aldri blitt skikkelig diagnostisert fordi han mangler innsikt og mener det er resten av verden som er psyk.For meg minner han om paranoid schizofren og borderline. Han har alltid vært rar, når jeg var liten var jeg redd han og jeg flyttet ut hjemmefra med første mulighet da jeg var 16 år. Forholdene i resten av familien er dårlig, da storebror alltid er den store elefanten i stuen enten han er der eller ikke. Jeg hater at jeg har et dårlig forhold til foreldrene mine, jeg savner de få gode samtalene jeg har hatt med mamma noen gang. Jeg går aldri til mamma med noe, fordi jeg vet at hun har nok.
Broren min har en samlemani, kjøper mye på nett (bare tull og vas) og er en mester til å få kjøpt det selv om han ikke har penger til det. Han truer foreldrene mine til å betale. Jeg sa for flere år siden til de at det eneste de aldri må gjøre for han er å betale gjeld for det vil bare bli verre. Nå flere år etter har han tatt opp flere lån i foreldrene mine sitt navn og de ser seg nødt til å selge hytte for å betale det. Jeg har ikke fått julegaver og bursdagsgaver på flere år. Ikke misforstå, det er ikke ting jeg vil ha, jeg vil bare ha en normal familie som kan ha en koselig julaften feks. men tilbake til dette med gjelden, foreldrene mine er redd broren min, han truer og de er redd for hva han er i stand til så de tørr ikke anmelde han. sannsynligvis er det og skamfullt for de.
Dette ble sikkert litt kaotisk, jeg lurer egentlig bare på om noen har råd for hvordan gjøre noe med det økonomiske. Det tror jeg hadde hjulpet både broren min og foreldrene mine hvis noen hadde styrt økonomien hans, men det måtte vært med tvang og det er ikke bare bare å få til. Han har vært innlagt veldig kort, uten at det hjalp noe som helst. Han er en smart fyr, intelligent så han snakker seg ut av alt.... Jeg får mest lyst til å forlate landet og kutte kontakten med familien min, men det blir jo ikke rett det heller....
Til forsiden