Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Venn med bipolar som er blitt deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Venn med bipolar som er blitt deprimert

feb 14 2020 - 22:21
Bestevennen min er bipolar og har før slitt med psykose. I de siste har hun blitt veldig negativ og jeg tror hun har blitt deprimert. Hun truer med å slutte med jobb, og alt annet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å forholde meg til henne uten å knekke selv (jeg er til utredning selv for bipolar og andre lignende sykdommer). Jeg vil så gjerne være der for henne, og jeg vet med sikkerhet at hvis hun hadde prøvd å fortsette i jobben hun har, så hadde hun klart det. Jeg vil virkelig ikke vil hun skal slutte i jobben grunnet jeg ser at når hun er "frisk" eller ikke deprimert så trives hun veldig med å gå på jobb... Jeg føler jeg har mistet bestevennen min fordi hun har blitt så annerledes, og vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre... noen gode tips?
Avatar

Re: Venn med bipolar som er blitt deprimert

feb 15 2020 - 01:25
Som flyverten sier ved demonstrasjonen før flyet skal ta av, ta på deg oksygenmaske selv før du tenker på å hjelpe andre. Altså ta vare på deg selv først, ikke slit deg ut på andre selv om hun er din bestevenn. Du beskriver selv å være i en situasjon der du skal ta ekstra godt vare på deg selv.

Så var det din venninne. Har du erfaring med at hun hører på dine eller andres råd når hun er der hun er i sykdomsforløpet nå?

For meg høres det ut som at det er legen som bør kontaktes, og kanskje få en sykemelding til hun er bedre.
Avatar

Re: Venn med bipolar som er blitt deprimert

feb 15 2020 - 09:43
Hei
God dag.
Jeg anbefaler at venninen din oppsøker fastlegen sin og lager en plan for videre hjelp. Dette kommer til å ordne seg, men det trengs å gi egen innsats. Hun vil føle at hun har massevis av energi, og humor som både går opp og ned. Dette må brukes på en rimelig effektivt måte. Oftest hjelper det å være blant positive mennesker på både arbeidsplassen og hjemme. Gjør små ting som gir dere glede og oppsøk hjelp hvis negativiteten konstant tar hennes beste evne til å være seg selv og spre glede. Snakk om hva hun vil og hvordan dere kan oppnå et mål hvor hun er trygg på seg selv og sine omgivelser.

Grip dagen -:)
Avatar

Re: Venn med bipolar som er blitt deprimert

feb 15 2020 - 22:46
Hun har aldri vært så lang nede så lenge jeg har kjent henne.. Hun har sagt når hun har vært i sine gode perioder at hun setter pris på alle gode tips og støtte, men hvis jeg prøver å støtte henne nå, så blir jeg bare møtt meg aggresjon og benektelse.. hun sier at hvis hunden henne dør (som skal operere) så kommer hun til å slutte å spise og slutte i jobben sin. og jeg synes det er så dumt at hun skal ha en negativ innstilling før dette i det hele tatt har skjedd.. Hun er i tillegg min eneste venn, så hvis jeg trekker meg vekk fra henne så har jeg selv ingen igjen...
Til forsiden