Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skilt fra psykopat, med barn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skilt fra psykopat, med barn

april 15 2014 - 21:29
Hei alle dere. Jeg har vært sammen med en psykopat i 11 år. De årene var tunge, men problemene startet for alvor da det ble slutt. Vi har to barn sammen om vi skulle samarbeide om. Det har vært et mareritt. Han har vært gruom mot oss hele tiden, satt ut falske alvorlige anklager ( overgrep, vold ol.) Meld oss til barnevernet, politi, nektet oss kontakt med barna ja egentlig alt tenkelig. Gjennom to rettsaker har jeg fått omsorgen for barna, men delt foreldreansvar, og dermed fortsetter problemene. Han nekter vår sønn, som er diagnosert autist, hjelp, han styrer mye med samvær og ferier og ikke minst barnebidrag. ALT er en kamp. Hele tiden. Jeg er så frustrert og føler at ingen kan hjelpe oss. Vi må lære oss å leve med han. Men hvordan gjør vi det??? Det føles så meningsløst at jeg må kjempe slik, det går ut over min helse. Jeg har vært syk/ utbrent snart et år på grunn av dette og barna lider under presset fra han. Hva skal jeg gjøre for å få fred? Vil en ny rettssak hjelpe nå når han har fått diagnose? Er det noen som har erfaringer med dette?
Avatar

Jeg er og skilt fra en psykopat,

april 15 2014 - 23:30
og jeg blir nok aldri ferdig med å kjempe kamper mot han.
Dette er ikke noe jeg føler for å legge ut om her, men kan gjerne snakke med deg på pm.

Legg meg til som venn om du ønsker.
Avatar

Vanskelig...

april 16 2014 - 15:03
Så lenge det ikke er til fare/overbelaste for barna å ha samvær med sin far må du nok klare å finne en form for samarbeid uansett diagnose...
Barnas beste og kravet på samvær med begge foreldrene settes jo veldig høyt og til tider klarer man ikke få sakkyndige til å se virkeligheten når det kanskje er annet enn det de ser.

Ville kanskje prøvd å få hele foreldreneansvaret hvis han hele tiden motarbeider avtaler, nødvendig behandling av barns sykdommer, betaling av bidrag etc. For da jobber han ikke mot det beste for sine barn! Og hvis samværet ikke er bra for de må du prøve å få endret på det, men kun ut fra konkrete bevis, ellers havner du ned på nivå med han og da blir du ikke tatt alvorlig.

Håper du finner en løsning!
Avatar

Sliten.....

april 18 2014 - 20:42
Takk for svar. Samværene fungerer dårlig, men det verste er uansett at barna lider for at han ikke kan samarbeide om noe. Spesielt når barna trenger helsehjelp. Er så fortvilet fordi det belaster hele familien i stor grad å må kjempe for alt.
Ingen fare for å synke på hans nivå. Har virkelig prøvd å få til et samarbeid, vært utrolig fleksibel og oversett mye. Men til ingen nytte...Er virkelig ikke ute etter å sverte han, har i alle år ønsket at samarbeidet skulle bli bra, for barna sin skyld.
Avatar

Hmm...

april 19 2014 - 07:26
Ikke lett å være i en sånn situasjon og ikke føle man får ttil noe! Ødelegger så mye for de dagene som skulle vært enkle hos deg og sliter på alle...

Håper du finner en vei til å få en bedre hverdag og at de små får det bra!
Avatar

Bare lurer..

april 19 2014 - 19:57
Hvis han nekter barnet/barna helsehjelp, burde ikke barnevernet SE at mannen faktisk er gal? For INGEN som er normale gjør slike ting :-(

Har vært gjennom en del selv, med både barnevern og dritt, så hvis noen trenger noen å skrive med, er det bare å ta kontakt:-)
Avatar

jo... men ting tar tid

april 22 2014 - 08:43
Barnevernet er inne nå og skal vurdere omsorgen hos han, problemet er bare at alle har i så mange år sett dette som en foreldrekonflikt. Å megle med en psykopat går ikke. Men endelig har noen turt å sette ord på tilstanden hans, og kanskje vi nå får mer hjelp...
Avatar

Re: Skilt fra psykopat, med barn

aug 9 2014 - 10:34
Hei.har selv svært sammen med psykopat i 10 år.vet hvordan du har det nå.alt er en kamp.kroppen blir sliten utbrent.alt blir så tungt.jeg som deg har oxo barn med han.så vet hvordan du har det nå.sender deg en varm klem å ønsker deg alt godt.
Avatar

Blåøyd

mai 31 2015 - 00:15
Hei alle sammen og takk for at dere er flinke til å skrive, vet at det er farlig med diagnoser men etter å ha lest: http://www.psykopaten.info/hvor-kan-du-fa-hjelp/hvordan-forlate-psykopaten/
ble jeg skremt, nesten som at jeg skulle skrive ned min historie.
det er nå 2 år siden bruddet og skal begynne igjen med nye rettsaker, begynner å bli veldig sliten da det er mye og vanskelig.
jeg har nettopp registrert meg så dette blir min første melding, Håper jeg kan få kontakt med flere her, slik at jeg kan lære mer om hvordan dette egentlig er.
Avatar

Kjenner meg igjen....

sep 3 2015 - 11:31
Det er ikke lett å forholde seg til slike mennesker dessverre. Her gjelder det å bruke nettverk og barnevern for alt det er verdt. Jeg er heller ikke så veldig tilhenger av å diagnostisere slik. Jeg elsket mannen min veldig høyt, og hadde det ikke vært for alle hans demoner, hadde han vært den perfekte ektemann. Dessverre tok han ikke ansvar for sitt eget liv, la skylden på meg og gjorde hjemmet til en krigssone.

Jeg har en blogg der jeg skriver litt om det å komme ut av ett slikt forhold, og hvordan det er å leve det nye livet etter på, om utfordringene, men også om gleden over å være fri fra tyranniet. Les gjerne og del videre. Kanskje kan noen få noe ut av det ;)

Om noen trenger å prate/chatte, så er jeg her.

adr fjernet av Admin. les retningslinjene for tjenesten


Til alle dere som skriver her; der er sterke og har kommet langt. Jeg vet det er tungt etterpå, men det er allikevel bedre en slik du hadde det før. "Man må telle lysglimtene", sier min far, og det gjør jeg. Når det blir ekstra tungt, tenker jeg på at NÅ har jeg det trygt, NÅ har barna mine det bra.

Varm hilsen
til alle sammen.
Julie
Avatar

Re: Skilt fra psykopat, med barn

juni 16 2016 - 10:57
Går gjennom det samme nå, og trenger litt råd kan du si...
Avatar

Barn av en psykopat.

okt 22 2016 - 16:33
Nå skal jeg være helt ærlig og si at jeg tror ikke at barna dine vile ha godt av å være sammen med sin far så ofte, i alle fall ikke før de er voksne nok til å eventuelt håndtere hans væremåte uten å la det gå for mye inn på seg personlig.

Kjemp for dem! Jeg vet det er vanskelig , både fordi det er utfordrende å finne ut hvordan, og fordi det tar på din egen psyke, men det er veldig veldig viktig! Mye viktigere enn hvorvidt deres samarbeid fungerer eller ikke, der er uansett veldig vanskelig å samarbeide med en psykopat. Som å snakke til en vegg.

Redd barna dine hvis du klarer.


Hilsen en datter av en psykopat.
Avatar

Re: Skilt fra psykopat, med barn

feb 13 2023 - 18:07
Hei,
Har noen av dere informasjon om hvor man evt kan få hjelp eller hente informasjon om man står i en slik situasjon? Evt et nettverk? Jeg sliter med å finne det, og føler meg veldig alene :(
Hilsen eks-kona til psykopat
Avatar

Re: Skilt fra psykopat, med barn

feb 13 2023 - 18:29
Regner med du allerede har vært i kontakt med krisesenter eller familievernkontor. Har du ikke fått hjelp derfra?
Til forsiden