Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Skal jeg satse eller trekke meg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Skal jeg satse eller trekke meg?

mars 18 2019 - 18:58
Hei. Jeg er helt ny her inne, men håper på noen råd fra dere som har litt erfaring. Jeg er en dame som har vært gift i 25 år, men plutselig i sommer sto den rette foran meg, og hun følte det helt likt. Vi gikk begge fra våre menn og bestemte oss for å satse på oss. Det var stort, og omveltende på alle nivå - og våre barn og familier tok dette flott. Dessverre bor vi på hver vår kant av Norge og må nøye oss med et avstandsforhold. Det er vanskelig, men verdt det.
Men så kommer jeg til det som er vanskelig. Kjæresten min lider av kompleks PTSD og har tidligere hatt problemer med både overspising og selvskading (har vært innlagt flere ganger) - men gjør ingen av delene lenger ... derimot så drikker hun ganske mye alkohol, synes jeg. 4-6 øl flere kvelder i uka (og på veldig kort tid). Hun sier selv at hun trenger det for å sove, og påpeker hvor mye verre ting hun kunne gjort (som å skade seg selv). Problemet for meg er at hun blir litt kjip når hun drikker for mye (litt krass og sarkastisk), og neste morgen så husker hun det ikke.
I det siste kjenner jeg at denne oppførselen gjør meg usikker, og jeg lurer på hvordan jeg skal vite om dette bør være greit, og i såfall hvordan skal jeg takle dette? Hva burde jeg si og gjøre? Jeg har gitt slipp på så mye for å satse på dette, og vil så gjerne at det skal fungere ...
Setter stor pris på alle råd.
Avatar

Re: Skal jeg satse eller trekke meg?

mars 18 2019 - 22:22
Høres ut som at det er noe du trenger å ta opp, du skal ikke behøve å ha det slik og det er vel ikke noe bra for henne heller. Hvis en ikke kan snakke om ting i et forhold, hva har en et forhold for da?

Men det kan hende at kjæresten din trenger profesjonell hjelp med å takle plagene som lidelsen hennes gir henne slik at hun kan løse det på en bedre måte enn med å døyve det med alkohol. Hva med å tilby deg å bli med henne til fastlegen? Det er visst innrettet slik at det er fastlegen som er starten på all behandling.
Til forsiden