Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Samboer og selvmordsforsøk

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Samboer og selvmordsforsøk

mai 6 2018 - 22:41
Hei

Min samboer forsøkte og ta livet sitt for x antall mnd siden. Han har sakte men sikkert endret personlighet etter dette. Da han var innlagt haglet lovnader om endring i positiv retning da dette forsøket ble gjort pga noe han hadde skjult fra oss i mange år. Det vil også følge oss videre. Han får meg til og føle meg fæl rett og slett. Jeg vet at det ikke er slik han egentlig er.. men jeg vil ikke fortelle dem jeg har betrodd meg til gjennom dette om hvordan han er anderledes,fordi jeg ikke vil at de skal se anderledes på ham. Han er veldig egoistisk og tar ikke hensyn til meg og hunden vår. Jeg har spurt om han trenger at jeg tar ansvar for hunden en stund så han slipper og tenke på det. Han sier nei. Likevel så tar han heller ikke ansvar. Han planlegger ting han eller vi skal være med på men jeg får aldri vite noe før 1 time før det skal skje omtrent. Jeg er kronisk syk og hjemmeværende for øyeblikket, men jeg trenger og ha tid på meg pga mine begrensninger, noe han vet godt. Jeg forstår ikke hvorfor han plutselig over tid nå etter forsøket kun ser seg selv. Det er kanskje vanlig? Men jeg vet ikke. Jeg prøver og være superforståelsesfull og det har jeg vært hele tiden. Men det virker som at jeg bare er irriterende for ham. Han svarer meg i et ironisk/surt tonefall, og blir sur hvis jeg påpeker det fordi han ikke er sur. Jeg prøver og si «ja, men hør på ditt eget tonefall da?» «er jo ikke rart at jeg oppfatter deg sur når du høres sur ut». Han er ikke sånn som han var og har vært i alle årene vi har vært sammen. Jeg har investert hele meg selv i forholdet vårt, fordi jeg alltid har sett oss sammen for resten av livet. Det gjør jeg fortsatt, men måten han er på gjør at jeg er redd for at han skal slå opp når som helst. Da han var innlagt sa han at da vi ble kjent og fra da av, var jeg et lyspunkt i livet hans. Han var kjærlig og ville bare være nær meg da han var innlagt. Så skifter personligheten gradvis til og bli mer og mer selvopptatt og innadvendt. Han er umulig og få til og kommunisere. Det har han alltid slitt med. Men det er enda verre nå. Jeg vet ikke hvordan jeg skal hjelpe, og forstår ihvertfall ikke hvorfor han er så irritabel på meg. Og at han liksom ikke ser meg lenger. Jeg har jo bare hjulpet og støttet hele veien. Savner min kjæreste og beste venn, men han overlevde jo og jeg har ham jo, men han er så anderledes. Jeg ser meg selv i speilet og syns at jeg ser så stygg ut. Enda verre enn før han prøvde og ta livet sitt. Aldri likt meg selv men nå takler jeg ikke det jeg ser i speilet. Jeg er så ensom. Jeg ligger her og gråter i all hemmelighet. Skulle ønske jeg forsto hvordan han hadde det. Skulle ønske han fortalte meg noe som helst. Skulle ønske jeg visste om han var glad i meg. Han viser det ikke lenger. Jeg føler meg så verdiløs. Gråter når jeg tenker tilbake på hvordan vi hadde det. Min kjæreste og beste venn! Du døde ikke, men du er likevel ikke her. Savner deg.
Avatar

Re: Samboer og selvmordsforsøk

mai 21 2018 - 01:14
Kjære deg, dette høres tungt ut. Får samboeren din fremdeles hjelp? Det høres ut som han fremdeles sliter. Har han fått noen diagnose? At man sliter psykisk trenger ikke nødvendigvis å unnskylde alt man sier og gjør, men det kan kanskje forklare noe av det. Noen ganger kan kanskje f.eks. en depresjon gjøre at man blir litt selvopptatt og ikke klarer å ta vare på verken seg selv eller andre. Dersom du har noen nære å prate fortrolig med, så synes jeg du skal gjøre det. Jeg skjønner at du ikke vil at andre skal endre inntrykket dem har av han, men du må også tenke på deg selv. Og du, du er ikke verdiløs! <3 Husk det! Og prøv å ikke la din selvfølelse og din kjærlighet til deg være avhengig av at du får bekreftelse av han eller andre. Elsk deg selv for den du er på godt og vondt! Vi er alle unike og det er fantastisk i seg selv. Sender deg en god klem! <3
Til forsiden